Macintosh - 30 godina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macintosh - 30 godina

22.01.2014 | 00:51
Pretpostavljam da će ovo nekog zanimati: Byte: Mac design team
22.01.2014 | 08:12
Uh stvarno, ove godine je 30 godina...
22.01.2014 | 13:05
Nemoguće da je 30 godina. Mac je izašao kad sam ja bio 8 razred, a to je bilo jučer!
22.01.2014 | 14:49
Staris Smayoo
22.01.2014 | 15:08
Koješta. Ne starim ja. Ja sam uvijek u najboljim godinama. Samo što je u zadnje vrijeme te balavurdije oko mene sve više i više...
22.01.2014 | 20:52
A recimo ovo, da li je i ova lista znak da starimo? Sve ove stvari znam, znam i kako izgledaju ljudi koji to pjevaju (uz jednu ili dvije iznimke):

1. When Doves Cry, Prince and The Revolution
2. What's Love Got to Do With It, Tina Turner
3. Say Say Say, Paul McCartney and Michael Jackson
4. Footloose, Kenny Loggins
5. Against All Odds (Take a Look At Me Now), Phil Collins
6. Jump, Van Halen
7. Hello, Lionel Richie
8. Owner of a Lonely Heart, Yes
9. Ghostbusters, Ray Parker Jr.
10. Karma Chameleon, Culture Club
11. Missing You, John Waite
12. All Night Long (All Night), Lionel Richie
13. Let's Hear It for the Boy, Deniece Williams
14. Dancing In the Dark, Bruce Springsteen
15. Girls Just Want to Have Fun, Cyndi Lauper
16. The Reflex, Duran Duran
17. Time After Time, Cyndi Lauper
18. Jump (For My Love), The Pointer Sisters
19. Talking In Your Sleep, The Romantics
20. Self Control, Laura Branigan

Kad bi recimo pogledao današnju top listu vjerojatno većinu ne bih ni poznavao, a za ostale bi mi bilo draže da ih ne znam - Miley Cyrus recimo.
22.01.2014 | 21:02
Ovo je bilo preteća toga !:
rateyourmusic.com/list/QuartzM386/_1950s...ngs_of_the_fifties_/
22.01.2014 | 21:34
Smayoo,podseti me na Njegovu Visost....samo nemoj kao on o cuvenim Povijesnim Pricama.......'kako si savetovao Stiv Dzobsa,da izmisli Apple,
22.01.2014 | 21:46
tko je najstariji, a tko najmladi jabucar? smayoo!

bez uvrede smayoo

ali ozbiljno tko je? haha
22.01.2014 | 22:02
Daleko je smayoo od najstarijeg.
22.01.2014 | 22:09
Evo za dva dana, sjetit ćemo se toga i na naslovnici...
22.01.2014 | 23:58
jzelko kaže:

Možda, ali ono je iz '84, godine koja je prigodna uz temu, recimo da te neka od tih pjesama može staviti u trenutak kad je Mac došao na svijet.
23.01.2014 | 09:21
@ IgorD, Bilo bi dobro vidjeti, šta je u to vrijeme bilo na top ljestvici kao hit !
24.01.2014 | 02:36
Često se spominje da će Mac OS umrijet ili se stopit u iOS, ali eto izgleda da ima razloga za veselje za sve nas koji mislimo da to nije dobro:

"We don’t waste time thinking, 'But it should be one [interface!]' 'How do you make these [operating systems] merge together?' What a waste of energy that would be," Schiller said. But he added that the company definitely tries to smooth out bumps in the road that make it difficult for its customers to switch between a Mac and an iOS device. For example, making sure its messaging and calendaring apps have the same name on both OS X and iOS.

"To say [OS X and iOS] should be the same, independent of their purpose? Let’s just converge, for the sake of convergence? [It’s] absolutely a non-goal," Federighi said. "You don’t want to say the Mac became less good at being a Mac because someone tried to turn it into iOS. At the same time, you don’t want to feel like iOS was designed by [one] company and Mac was designed by [a different] company, and they’re different for reasons of lack of common vision. We have a common sense of aesthetics, a common set of principles that drive us, and we’re building the best products we can for their unique purposes. So you’ll see them be the same where that makes sense, and you’ll see them be different in those things that are critical to their essence."

Ostatak teksta - Apple executives on the Mac at 30: 'The Mac keeps going forever.'
24.01.2014 | 09:21
Load of bullshit. Može on pričat što hoće, ali kako onda objašnjava to što su napravili keynoteu?
24.01.2014 | 09:59
smayoo kaže:
ali kako onda objašnjava to što su napravili keynoteu?

Ipak nije sve tako crno.
Link
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 35 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (891)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO