iCar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCar

22.01.2014 | 12:51
DSC_0305.jpg
22.01.2014 | 13:04
??
22.01.2014 | 13:45
Koji si ti Car!
22.01.2014 | 14:34
Ribo,el to mozda onaj uredjaj za dijagnostiku na autu,sto se uparuje sa telefonom???
22.01.2014 | 14:37
Što će to njemu? Dok je bio u Rijeci, imao je auto star 25 godina. Sad je u Kuwaitu pa, ako mu se auto pokvari, jednostavno kupi drugi.
22.01.2014 | 14:52
Ako je obd, ja imam onaj elm 32 ako se ne varam, sve se to spoji ali trenutno na itunesu nemam novaca da kupim aplikaciju koja sve ocitava. Zasada sam uspio samo rpm ocitat preko iphonea. Za100 kn fora stvar
22.01.2014 | 17:42
ne znam ja Smajo,da li njemu to treba,samo sam ga pitao,da li je to 'To'(OBD2)...imam nesto slicno,samo se ne zove tako,i radi savrseno sa Androidom i programom 'TorquePro'...licno mi sluzi,da ponekad vidim par detalja,statistika,i tacan Broj obrtaja na mom autu,posto na Citroenu Picasso(2001),nema ta opcija na njegovoj komandnoj tabli....
22.01.2014 | 18:20
Koji model ELM-a koristis 327 ili original OBD 2. Mislio sam i ja kupiti pa me zanima sta i kako. Treba mi za Scenic 1.6 Benz. I da li se moze raditi dijagnostika ili samo mijenja bord computer u autu.
22.01.2014 | 19:17
@amsterdamxxx Je, OBD bluetooth uređaj za 13 USD sa Dealextremea, kupio danas torque jer sam htio pogledati log grešaka da ga malo sredim jer Volvo ima 15 godina, pa nek vozi barem još koju.

@saint Moj je 327, zbog dijagnostike mi je i trebao, očita ti kodove s greškama, a možeš i resetirati greške. Meni je prijavio jedan neispravan O2 senzor i nekad u prošlosti misfire na cilindru (vidim da su neke bobine promijenjene). Može se pustiti uštekan u OBD konektor, nakon 30 minuta ide sam u sleep. Odlična stvar, za te pare nemaš što razmišljati.
22.01.2014 | 19:23
ja sam ga kupio da vidim potrosnju tocno( makar jos nisam nabavio taj softver za ipad) jer na polu iz 2013 to se dodatno placa hahaha
22.01.2014 | 19:48
Aplikacija za iOS je dvostruko skuplja i čini mi se ne toliko sofisticirana kao Torque na Androidu...
22.01.2014 | 20:00
dajte neke linkove.
22.01.2014 | 21:25
linkove za program,ili za Uredjaj...i za koji OS..
ja imam ovaj..placen u Srbiji 15 eura
V1.5 Super ELM327 Bluetooth mini

a evo sta sve moze..a i vise...
Auto dijagnostika Super Mini ELM327 Bluetooth OBD2 Scanner

1. Works with all OBD-II compliant vehicles
2. Wireless (Bluetooth) 5~10 meter
3. Software included for Palm, PDA, Mobile
4. Software included for Windows PC
5. Software included for Windows Smartphone
Najnovija verzija softvera
Software Version V2.1, Firmware V1.5.
Scantool_net113win (Full Version)
EasyOBDII V2.2 (Full Version)
OBD2Spy (Demo Version)
ScanMaster-ELM (Demo Version)
wOBDCRAZY (Demo Version)
TORQUE (Android system cell phone)
OBDscope software (Symbian system cell phone)
Bluetooth pass:1234
Kopirana specifikacija proizvodjaca
Features
OBD SCAN is the newly developed wireless scan tool. It supports all OBD-II protocols
0. Automatic
1. SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)
2. SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)
3. ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
4. ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
5. ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
6. ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
7. ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
8. ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
9. ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)
A. SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)
B. USER1 CAN(11*bit ID,125*Kbaud)
C. USER2 CAN(11*bit ID,50*kbaud)
*default settings(user adjustable)

FUNKCIJE
1. Read diagnostic trouble codes, both generic and manufacturer-specific, and display their meaning (over 3000 generic code definitions in the database).
2. Clear trouble codes and turn off the MIL (`Check Engine` light)
3. Display current sensor data, including:
4. Engine RPM
5. Calculated Load Value
6. Coolant Temperature
7. Fuel System Status
8. Vehicle Speed
9. Short Term Fuel Trim
10. Long Term Fuel Trim
11. Intake Manifold Pressure
12. Timing Advance
13. Intake Air Temperature
14. Air Flow Rate
15. Absolute Throttle Position
16. Oxygen sensor voltages/associated short term fuel trims
17. Fuel System status
18. Fuel Pressure
19. Many others. . .
22.01.2014 | 21:36
Nu:
dx.com/s/elm327

Svi bi trebali jednako raditi.
22.01.2014 | 21:55
ne ocekujte cuda od bilo kakve diagnostike. tj ne ocekujte odgovor "pokvareno je to i to, treba zamijeniti"
kvarovi koje bi trebala rijesiti diagnostika su obicno kao virusi na winu, podosta opcenitoga auto iskustva, vrlo dobro poznavanje nacina rada pojedinoga tipa ubrizgavanja + citanje parametara
22.01.2014 | 22:06
ZAAK kaže:
ne ocekujte cuda od bilo kakve diagnostike. tj ne ocekujte odgovor "pokvareno je to i to, treba zamijeniti"
kvarovi koje bi trebala rijesiti diagnostika su obicno kao virusi na winu, podosta opcenitoga auto iskustva, vrlo dobro poznavanje nacina rada pojedinoga tipa ubrizgavanja + citanje parametara

Ovisi o vozilu i ECU. I dalje je puno lakše nego zaroniti pod haubu i tražiti što je, iako osobno taj način preferiram ali kod suvremenih motora nema smisla bez čitanja kodova.
Nedavno mi je mehaničar rekao da mu ja, uredni platiša, više ne dolazim sa svojim Audijem iz 1986. A shvatio sam i zašto kada sam mu doveo Renault od gospođe i kada je iščupao pepeljaru, uštekao dijagnostiku koje mu je rekla što ne valja. U mom slučaju bi se prvo naradio i namučio sa zapečenim navojima.

Meni je uredno javio koji od 4 O2 senzora ne radi. Naravno da mu neću slijepo vjerovati ali barem znam otkud početi.
23.01.2014 | 12:18
e sada gledaj... on kaze da jedan O2 senzor ne radi.... sada bi trebalo citati parametre i vidjeti dali senzor pokazuje ista, ako pokazuje koliko se to mijenja i koliko je to u skladu sa ispravnim
mada vrlo cesto se desi recimo sljedece:
bobina malo radi malo ne radi, to uzrokuje potpuno krivu smjesu koju ECU nastoji ispraviti koliko moze ( a moze jako malo ) i kada dodje do kraja, upali lampicu i izbaci svu silu gresaka a od bobine niti traga niti glasa
23.01.2014 | 12:48
Naravno da bi ako je moguce trebalo testirati senzor jer moze biti kombinacija uzroka. Ovo sa bobinom ne bi proslo jer bi registrirao misfire tako da bi znao da je do bobine. U stavri u proslosti su dvije i bile neispravne i zamijenjene su, i moguce je da su one prouzrocile otkazivanje senzora. Ti prokleti senzori su skupi, ali usluga servisa je jos skuplja pa mi se isplati ici i na rizik. Bez ovoga je sve sto znam "Emission system service needed".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 10 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (927)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO