Rakuten preuzeo Viber
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Rakuten preuzeo Viber

15.02.2014 | 16:29
Onda što mislite hoće li Viber kao aplikacija (platforma) opstati ili će ga japanci jednostavno ugasiti i pretvoriti u neku Anime/Manga perverziju? Kladim se da će stickers biti sigurno orijentirani u tom smjeru ako aplikacija opstane.

Skeptičan sam.
15.02.2014 | 17:09
Meni je Viber ionako bio s*anje. Indiferentan sam.
15.02.2014 | 17:25
Za besplatno komuniciranje, da, za ozbiljno komuniciranje ne.
Tko ima sluzbeni mobitel i ne placa (boli ga q....) racune tada je Viber drek.
Za nas ostale Viber je spas.
15.02.2014 | 20:18
rjesenje, svi iphone pa svi imamo imessage
15.02.2014 | 20:25
a kako to viber "besplatno" radi? šta ne troši internet vezu?
15.02.2014 | 21:49
pa tih par kb, i nije bas mnogo. pogotovo sto radi i preko edgea.ali da, nijedan byte nije besplatan. sve se to placa mjesecno
16.02.2014 | 01:33
smayoo kaže:
Meni je Viber ionako bio s*anje. Indiferentan sam.

Također, čak i kad mi se netko javi preko Vibera odgovorim na Whatsapp ili SMS porukom. Nikako mi taj Viber nije legao. Tako da kakva god buducnost Vibera bila, zaboli me.
16.02.2014 | 01:56
zabac kaže:

Već sam jednom bio objašnjavao. Imam flat tarifu (da, službeni je telefon). Nije da me boli q jer netko drugi plaća, nego zato što mi je flat mjesečna cijena koliko god razgovarao.

A data promet NEMAM flat (to jest imam, ali nakon 1 GB sruše brzinu). Plus sam puno na putu, a 3G je slabo dostupan čim se makneš iz gradova. I onda (dok sam imao instaliran Viber) bi me ljudi zvali preko toga umjesto normalno. Em ih ništa ne čujem, em mi je lag bio katastrofa, em mi troše data promet...
16.02.2014 | 08:24
stefanjos kaže:

Šta se preko toga može razgovarati?
16.02.2014 | 09:47
U obranu Vibera, meni je isti odlicno radio na relaciji Kuvajt - Hrvatska, kao i lokalno.
16.02.2014 | 09:52
smayoo kaže:
zabac kaže:

Već sam jednom bio objašnjavao. Imam flat tarifu (da, službeni je telefon). Nije da me boli q jer netko drugi plaća, nego zato što mi je flat mjesečna cijena koliko god razgovarao.

A data promet NEMAM flat (to jest imam, ali nakon 1 GB sruše brzinu). Plus sam puno na putu, a 3G je slabo dostupan čim se makneš iz gradova. I onda (dok sam imao instaliran Viber) bi me ljudi zvali preko toga umjesto normalno. Em ih ništa ne čujem, em mi je lag bio katastrofa, em mi troše data promet...

Krivo sam se odrazio. Kad tebe firma pošalje naslužbeni put na "drugi kontinent", tada su svjesni dabude telefonski račun veliki i plate ga. Što bi bilo da nemaš službeni telefon, a moraš ići "na drugi kontinent"? Tko bi platio ceh razgovora? Tada uskaće Viber i brsplatna pristupna točka kojih po vani ima u svakoj birtiji.
- Frend boi službeno u Kataru i dobio od DT katicu (Njemačku), a svoj broj je divertirao na ti DT karticu. Bio 3 mjeseca i nije doznao ceh telefoniranja. Obje katice su službene. (to je bilo zato jer T- Com nije imao ugovor s katarskim operaterom onda)
-Žena bila nedavno u Australiji i nema službeni telefon (ima ali je neki mislioc zabranio roaming, pa kao da nema) i imala svoj provatni. Čuli se preko Vibera. Nije bilo idealno, ali je bilo badava.

Znaći, nije problem u Hrvatskoj, već kad se ode van granica.
16.02.2014 | 09:54
Finn kaže:
a kako to viber "besplatno" radi? šta ne troši internet vezu?

Troši, ali po vani ima dosta besplatnih pristupnih točaka (madai kod nas polako birtije uvode internet) i tada je za korisnika free.
16.02.2014 | 09:56
Riba kaže:
U obranu Vibera, meni je isti odlicno radio na relaciji Kuvajt - Hrvatska, kao i lokalno.

Je da, radi ako je dobar signal na obe strane. Da si imao službeni telefon koji se plaća bez obzira na cijenu, nebi se ti s Viberom zezal.
Misliš da saborski zastupnik brine o računu telefoniranja i koristi Viber za smanjenje troška?
16.02.2014 | 13:23
Viber jedino za poruke dolazi u obzir. Oni stickers mi i tako idu na živce, čim ga takneš - pošalje
16.02.2014 | 15:43
Meni je viber zakon. Nekada malo steka u razgovorima, a puno puta cujem bolje nego na GSM.

Poruke rade standardno dobro, kao i slanje fotografija.

Ja super zadovoljan
16.02.2014 | 16:24
meni je Viber primarni način komunikacije. Uglavnom chat preko njega, razgovori skoro pa nikada. Ne volim previše pričati na telefon.
16.02.2014 | 16:46
drlovric kaže:
Meni je viber zakon. Nekada malo steka u razgovorima, a puno puta cujem bolje nego na GSM.

Poruke rade standardno dobro, kao i slanje fotografija.

Ja super zadovoljan

Pitanje: Da li bi koristio Viber za poslovne razgovore? Da li te ne bi smetalo (tebe ili sugovornika) da vas nekoliko puta prekine i da ne čujete dio konverzacije?

Viber nije za poslovnu glasvnu komunikaciju.
16.02.2014 | 23:38
cariblanco kaže:
stefanjos kaže:

Šta se preko toga može razgovarati?

Nemoze, ali 90 posto ljudi koje ja znam koriste viber iskljucivo za poruke. Iskreno, u trenutku pisanja sam zaboravio da se preko njega moze zvati. Ahh, svasta. Ali imamo i FaceTime Audio sada
17.02.2014 | 04:24
zabac kaže:

Pitanje: Da li bi koristio Viber za poslovne razgovore? Da li te ne bi smetalo (tebe ili sugovornika) da vas nekoliko puta prekine i da ne čujete dio konverzacije?

Viber nije za poslovnu glasvnu komunikaciju.

To kazes ti. Iz tvoje perspektive. U mom okruzenju se sklapaju milionski (u dolarima) poslovi iako ljudi jedva razumiju jedni druge, a pogotovo da se brinu o kvaliteti veze ili nacinu na koji je uspostavljena komunikacija.

Tako da je sve relativno
17.02.2014 | 10:13
Teško da bi ja kao investitor trpio krnju komunikaciju s ponuditeljem (pogotovo ako se radi o "milionskim" poslovima) koji je škrt potrošiti par novaca za normalnu komunikaciju.
Isto kako mi nisu jasni direktori firmi koji imaju SIM na bonove i onda "daj me nazovi jer nemam kuna na računu"!
17.02.2014 | 10:58
Gle, čovjek je u afganskoj pustinji. Mislim da tamo nije problem novca, nego stvarnih tehničkih ograničenja.
A ovo što pišeš za direktora firme s telefonom na bonove - to ti je tako kad radiš s firmama koje dobivaju posao preko javne nabave. Jeftino, jeftino, jeftino i ako može još malo jeftinije...
17.02.2014 | 14:00
Zabac definiraj normalnu komunikaciju. Jel "normalna" po tebi samo SM?

Iznenadio bi se da stavis Roshan afganistansku karticu u svom mob, pa cujes kako to zvuci

Meni je postalo normalno da mi je internet spor, da je glas choppy, da je na video calls sve zamuceno, da mi kasni glas u voip, jednostavno naucis zivjeti s tim.

I kada neko iz moje baze nazove i kaze: "Treba nam 100 vozila u najam, 7000$ mjesecno po vozilu", firmu sa druge strane najmanje zanima da li glas u razgovoru prekida ili ne
17.02.2014 | 17:59
@drlovrić
Normalna komunikacija: Kad nazoveš/nazovu te obaviš razgovor u komadu, a ne s 10 prekida i 100 polurijeći.
Da, kad neko nazove i kaže: "Tr.. nam ..o vo..ila u ...am, .....tisuća dol..a .o vozilu" i ispostavi se da je unajmljivač na Viberu jer želi smanjiti troškove telefoniranja. Halo? Netko tko radi posao od 700.000$ ima valjda i satelitski telefon!
@smayoo
Ovo na bonove je bio jedan slučaj primjera radi. Slažem se da su tehnički uvjeti loši u većini djelova svijeta.
Ima nešto ovakvo: satphones.eu/en/prices-drop?gclid=CMyHovLC07wCFesJwwod5ykANA
Za Iridium su prljunuli ogromne novce, mora raditi.
Ne znam kolika je kvaliteta prijema, ali vjerujem da je bolja nego Roshan.
17.02.2014 | 19:38
Pa, s obzirom da ti je govorni kanal na satelitskom telefonu stisnut u nekih 2 kHz, nije to baš neka sreća... Vjerojatno nije onako loše kako si ilustrirao, ali je daleko od kvalitete GSM-a, a kamoli fiksne mreže.
17.02.2014 | 19:53
Nekako si mislim da je to osnovna kultura u ophođenju bez obzira na cijenu posla koji se ugovara.
Nije isto poslovati s jednom vojnom bazom u Afganistanu koji valjda tonu dreka dnevno proizvede i nekim privatnim investitorom koji gradi kuću.
17.02.2014 | 20:29
U osnovi se slažem sa žapcem, znam kroz koje sam frustracije prolazio jer je bivši poslodavac slagao neka polurješenja od "IP telefonije" za zvanje u inozemstvo pa smo se sramotili jer je čovjeku s druge strane svaka druga bila "možete li ponoviti?". Doduše danas ide preko nekog SIP providera i radi dobro.
18.02.2014 | 08:19
Ne branim ja nikoga niti pljujem, niti opravdavam, vec pricam kakve situacije srecemo u real world.

Naravno da je bolje kada se sve kristalno jasno cuje, glupo je i pricati na tu temu ali jednostavno to nije uvijek tehnicki izvodivo.

Na kraju se 90% posla ionako zavrsava emailom. Ko ima vremena i volje za duge razgovore, ako mu je ured 50 metara od piste na kojoj svako malo polijecu F-16
18.02.2014 | 08:39
drlovric kaže:
Ne branim ja nikoga niti pljujem, niti opravdavam, vec pricam kakve situacije srecemo u real world.

Naravno da je bolje kada se sve kristalno jasno cuje, glupo je i pricati na tu temu ali jednostavno to nije uvijek tehnicki izvodivo.

Na kraju se 90% posla ionako zavrsava emailom. Ko ima vremena i volje za duge razgovore, ako mu je ured 50 metara od piste na kojoj svako malo polijecu F-16

Vidi, tvoje radno mjesto je specifično slično kao i ljudi na brodu ustred oceana, u prašumama, na polovima.
Uvijek se može telefonirati/razgovarati preko radiostanica.
Tu pričamo o normalnom svakodnevnom razgovoru telefonom i traženju minimalnih troškova za iste.
18.02.2014 | 11:54
e da, jos jedan adut o viberu, ima desktop klijent i njega neprestan koristim, uvijek sam mislio preci na whatsapp ali viber je ostao jer jednostavno volim tipkati na kompu rade nego na mobu
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
18.02.2014 | 12:59
Ne znam kako kod Vas ali meni je na Viberu extra kristalno jasan zvuk, u većini slučajeva bolji nego gsm. Nije tako bilo na početku sa Viberom (kasnio je,prekidao...) sad je odličan.
Za poruke većinom koristim Whatsapp ali povremeno i Viber (zavisi od kontakta do kontakta)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 52 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (854)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO