25.02.2014 | 14:21
NITROS kaže:
Međutim istina je da u rukama imamo veoma jaka računala koja su neoptimizirana)
Pa upravo to! Reklamiraju te brojke kao da su zlatne... Ne kužim šta će im to... Moj laptop koji koristim za faks i iskorištavam ga do zadnjeg postotka radi super a ima slabiji procesor od Samsunga S4... dok, stvarno, kad pokreneš dvije aplikacije (npr. navigon i neku 3D igricu) na telefonu, sve počinje trzati, sve je usporeno... glupost...
I to mi se sviđa kod apple.a! Oni ne reklamiraju te brojeve, njima nisu bitni... samo vele ima novi A7 procesor i to je to. Nikakvu hajku ne dižu oko toga ko i 99% konkurencije! Tek kasnije se sazna, zahvaljujući nekim aplikacijama koliko je zapravo procesor jak i koliko jezgri ima. Ne znam kolko ljudi zna, al A7 procesor koji je urgrađen u 5S ima slabije performanse (na papiru) od Samsung Galaxy S2, koji je izašao isto kad i iPhone4...
A kako radi? vrhunski! Jer oni znaju iskoristiti svoj software do maksimuma i naštimati ga da radi vrhunski sa njihovim hardware-om!
Imam iPhone4 sa iOS 7.0.3 i moram priznati da mi mobitel radi super... O.K. aplikacije koje nisu apple-ove znaju štekati i treba im dugo da se otvore, ali to samo zato što su optimizirane za noviji procesor iPhone-a 5! Dok mi applove aplikacije (kamera, kompas, karte, fotografije, postavke itd...) otvara jako brzo! Tako da ne mislim da je to istina što NITROS kaže, da sa svakim updateom apple namjerno usporava telefone...