Novi Mac Pro vs stari Mac Pro :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Mac Pro vs stari Mac Pro :)

02.03.2014 | 00:56
Novi Mac Pro vs stari Mac Pro
1920050_10152218255216294_2044473431_n.jpg
02.03.2014 | 01:18
nisam pro user, ali koji god mac pro starije generacije da sam vidio uvijek je imo dodatnih vanjskih periferija. tako da hejteri mogu i dalje hejtat

ovako je kanta manja, pa ce biti vise mjesta za periferiju :DDD
02.03.2014 | 01:42
da,manji je ,pa se nece ni videti od periferija....ma daj....nego sta konkretno zelis sa ovom temom?...
02.03.2014 | 02:36
Hoće reći da fali na tržištu iRegal Pro, da to sve bude lijepo složeno
02.03.2014 | 04:32
Meni je eto bolji stari. I mocniji. Pravi premium produkt, to vidis i osjetis cim ga uzmes u ruke.

Ovako za iste pare dobijes crnu kanticu koja ce se garantiram izgrebati u roku par tjedana

Smijesno je da ce ljudi kupovati covere i navlake za Mac Pro, da bi se "bolje prodao kasnije".

Ovo jeste drugacije izvedeno, i na kraju dana bitno je kako stroj radi, samo sva ta prakticnost i kompaktnost pada u vodu u sumi kabela, cim spojis 5-6 uredjaja na njega.

Ja nisam kandidat za Pro, tako da samo sa strane posmatram kuda ovo vodi
02.03.2014 | 07:18
kad sam bio kući sam gledao na youtube "recenziju" novog Mac Pro-a
svi se slažu da Apple odlazi od profesionalnog tržišta u "polu" profesionalno ali financijski isplativije tržište.

pa sad ti svaki externi uređaj treba dodatno napajanje za početak što je smiješno.... pored tower kućišta
02.03.2014 | 10:52
Da, stvarno novi Mac Pro izgleda smijesna igracka pokraj starog
I bez obzira koliko je bolji ne bi me vizualno privukao.

Kada sam 2007. uzimao MacPro i kada sam ga vidjeo na prvu sam rekao
"..to je stroj!!" i bez razmisljanja sam ga uzeo…. Da je tada bio u ovom novom designu MacPro-a pitanje sta bi bilo
Znam da se u malim bocicama drzi otrov al ipak…sam Homo Sapiens Vulgaris
pa volim sto vece-to bolje
Bit ce red odrzavat MacPro-a na "zivotu" sto duze
02.03.2014 | 11:17
Meni je alu grill nenadhebiv....Osobno 4 HDD + 1 SSD slozeni unutra zadovoljavaju moje potrebe
02.03.2014 | 12:15
Misli da ga malo serete. Po svemu je novi Pro jaći od staroga (u istom razredu). Potrpšnja je manja, buka ...
Thunderbolt je sućelje koje tek dolazi. Sve, ali baš sve se može na njega spojiti, disk, grafika, vešmašina ...
PCI E je stvar prošlosti. Kupite skupu "karticu" i niste sigurni da li će u slijedeču generaciju kompova biti moguće ugurati istu.
Pro kartice i periferije premašuju cijenu samog kompa.
Govorimo o Pro segmentu tržišta, a ne za igranje igrica.
02.03.2014 | 13:27
prvo je bilo "nas pro korisnike ne zanima esketika stroja, sta ce nam ova sminka", sad je "novi pro ce biti ruzan jer cu na njega morat spojiti tonu periferija i sve to izgleda lose!"

da sam korisnik ciji posao ovisi o snazi kompa, izmedju ova dva kompa sa slike odabrao bi onaj koji je jaci, brzi, bolji...
ako mi je bitna estetika, kupio bi imac.
02.03.2014 | 13:28
Ova slika bi ipak išla pod temu "Malo humora..."
02.03.2014 | 14:15
kinsif kaže:
prvo je bilo "nas pro korisnike ne zanima esketika stroja, sta ce nam ova sminka", sad je "novi pro ce biti ruzan jer cu na njega morat spojiti tonu periferija i sve to izgleda lose!"

da sam korisnik ciji posao ovisi o snazi kompa, izmedju ova dva kompa sa slike odabrao bi onaj koji je jaci, brzi, bolji...
ako mi je bitna estetika, kupio bi imac.

Točno tako.
02.03.2014 | 19:59
Apple je firma koja je do sad objedinjavala estetiku i funkcionalnost strojeva. Vizualna ugoda i pouzdanost stroja su bile krilatice kojima su ostvarivali jedan novi pristup u proizvodnji računala. Malo mi je čudna nova koncepcija i inzistiranje na periferiji od koje se PRO stroj ni ne vidi. Šume kablova nakalemljene na računalo minimalističkog dizajna razbijaju volumen dominantnog PRO stroja i prave kaos od cijele priče. Ako nije bitna estetika čitava priča se mogla ugurati u nekakav još nedopadljiviji geometrijski oblik i ne trošiti lovu na dizajn, nego samo na snagu. Jednostavnost rukovanja sa starim PRO strojevima je nešto posve normalno i očekivano, a od sad će doista biti potreban iOrmar da se sve posloži i organizira po ladicama. Ko zna, možda ovi divlji kablovi izazovu kreativni kaos kod novih PRO korisnika i pomaknu ideje prema naprijed
02.03.2014 | 20:42
Zar nije Thunderbolt daisy-chain interface, isto kao i Firewire? I, također, zar ne omogućava i napajanje? Nije tu nužno da ima neke teške šume kabela.
02.03.2014 | 21:58
@cavarovobrdo, špekulacije i nagađanja. Vidio sam genijalnih rješenja za Mini. Tako će se i naći neko postolje/baza na kojie će se staviti pro i u njoj bude već nešto.
Meni je modularni koncept prihvatljiv jer estetika ne bude patila, a bogme ni novčanik (jer od Applea je sve 2-3x skuplje). S druge strane, imati poluprazno kućište na podu nije racionalno.
Naravno, uguravati brdo uređaja u jedno kućište, znači i povećanu potrošnju gdje treba paziti i na napajanje. Eto, Davor je malo dotaknuo problem napajanja ovdje: www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/bicikli-...-i-avioni-za-um.html
Zamislite još ubaciti jednu optiku, još diskova, neku audio kartice ili nešto treće (da li će napajanje izdržati?).
Da, Thunderbolt se veže u lanac kao FW, SCSI... zato su obično utičnice u paru na uređaju.
03.03.2014 | 10:08
BTW. novi Mac Pro ne moze ovo...
mac_pro_grill.jpg
  • num
  • Korisnik
  • 3
03.03.2014 | 12:51
smayoo kaže:
Zar nije Thunderbolt daisy-chain interface, isto kao i Firewire? I, također, zar ne omogućava i napajanje? Nije tu nužno da ima neke teške šume kabela.

Daisy-chain da, no za napajanje nudi samo 10W.

Dobro je što sad već ima za kupit Thunderbolt kablova (OWC) i do 30m duljine (koriste optiku za prijenos signala) pa vanjski diskovi mogu biti i u drugoj prostoriji!
03.03.2014 | 16:24
Da, to je super, onda se može razvući po cijelom stanu
03.03.2014 | 23:56
Meni je novi Mac Pro super stroj, ali da mogu birati između njega i jednog top modela prethodne serije, uzeo bih staru seriju.

Novi bi mogao postati čisto ok da su mu dali samo malo više internog mjesta, za npr. 2-3-4 SSD diska.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 36 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (909)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO