31.03.2014 | 20:46
robertino1985 kaže:
@smayoo, hvala razumijem
da nedostaje opis poslova, ali kad si stavio svoj popis evo ovaj je preuređeni,
Što, dakle - to *sve* te zanima? Imaš li neku listu prioriteta? Kad meni neki praktikant tako nabroji sve (ili skoro sve), onda to obično znači da ga ništa ne zanima baš jako.
2. mrežistika ???? to bi trebalo biti računalne mreže
Da, naravno. To se tako kaže "od milja"
3. sistem-inženjerstvo (baktanje s windowsima, uglavnom)
nadam se da je to "poslovi administriranja računalnih sustava"
Ne. "Računalni sustavi" su ozbiljni informatički sustavi koji služe korisnim stvarima i imaju važnu ulogu u poslovanju firme. Windows kante su hrpe lima i plastike koje služe trošenju struje i vremena te prodaji antivirusnog softvera i zapošljavanju onih koji ih administriraju.
Da, to je to.
4. informacijski sustavi (dizajn (na papiru i u programu)te izrada dokumentaciju)
Ako te ovo ozbiljno zanima, onda praksu nemoj tražiti među firmama koje su korisnici (KBC, HEP, T-com...), nego među firmama koje su stručnjaci za to područje - Ventex, Mack IT... well, bojim se da je u Rijeci to - otprilike to.
pitanja bi bila, kao što sam rekao, koliko bi trajala praksa,
To ti znam i ja odgovoriti - onoliko koliko ti je faks odredio (vjerojatno 120h, tj. 3 tjedna). To ti je pitanje za voditelja prakse na tvom studiju.
da li se može izraditi rad,
To ću pitati.
kolika je šansa da se iza prakse zaposlim,
u firmama koje si nabrojao kao interesantne - nema je.
Ali to ćeš, ako dođeš na praksu, kad vidiš da su zadovoljni tvojim angažmanom, pitati sam.
te kolika je očekivana plaća (čisto da znam jer sam čuo da neki pitaju "koliku plaću očekuješ"),
Misliš - kad se zaposliš? U tim firmama koje si nabrojao te nitko neće pitati koliku plaću očekuješ jer su plaće definirane pravilnicima i o njima nema pregovora. Takvo će ti pitanje postaviti u nekoj manjoj privatnoj firmi.
U vezi toga savjet - ako razgovaraš o potencijalnom zapošljavanju, o plaći se priča na kraju i kad te poslodavac upita, ili kad vidiš da je očito zaboravio to pitati. Kandidati koji ulete na razgovor i u drugoj rečenici pitaju za plaću (a iza njih ne stoji *JEBENI* CV, iskustvo, reference i preporuke) su NEIZOSTAVNO prekriženi iz daljnjeg razmatranja.