Store Cvjetni
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Store Cvjetni

06.03.2014 | 21:26
Utorak 04.03.2014, u 17:50 ulazim u ducan, molim da mi dozvole da napunim racunalo (MBP), jer sam punjac zaboravio na putu i DHL-om stize dan kasnije, pa da ne kupujem novi za 700 kn. Nadobudno ocekujuci susretljivost iz bilo kojeg Apple ducana u svijetu, vjerujem da nece biti problema. Medjutim, zaposleni ne dozvoljavaju, jer, kao, gazda ne da... Napuniti laptop bateriju?!? U ducanu u kojem sam prije kupovao? Pa nikad vise necu, a za ovo cu pisati i distributeru i zastupniku i ne znam gdje sve ne... nadam se da ce biti barem neka antireklama. Jasno je meni da oni imaju pravo to uskratiti, ali koliko struje cu zapravo potrositi? A i platio bih, da postoji takva usluga... To otprilike shvacam kao da uskratis nekome vode u pustinji... eto. Hvala Store!
06.03.2014 | 21:43
nista me ne iznenadjuje...
06.03.2014 | 21:50
Drugi put ušetaj kao da si vlasnik dućana. Isključi njihov izložbeni i uključi svoj. I pravi se lud.

I zapamti, lakše je tražiti oprost nego dopuštenje.
06.03.2014 | 22:04
Pa gle... mogao sam. Mogao sam se skrivati. Stvar je u tome da bi to trebalo biti normalno... kao sto par koraka dalje u kaficu ili ducanu mogu napuniti mobitel. Npr. u ducanu koji prodaje mobitele. Ali ne, Store ne da... i nije mi jasno rezoniranje, kako ne vide da gube kupca - ili im valjda nije vazno.
06.03.2014 | 22:07
Drugi minus, kod njih ništa ne treba kupovati pa nek žive od novih ovaca. Ja sam jedanput bio kod njih i raspitivao sam se o retini, žmigavica nije imala pojma o čemu priča, ali puna sebe.
06.03.2014 | 22:14
MANITE SE STOREA. iStyle i bok, dok ne dode apple store. znaci istyle
06.03.2014 | 22:40
Po mojem iskustvu nije ni iStyle puno bolji... Sve je to isti drek...
06.03.2014 | 23:08
Uuu treba pisati na sve strane, te mulce koji rade u dućanu oprati za negostoljubivost, bahatost i sl. Gazda ne da... pa nije to neka birtija pa da gazda sjedi u kutu sa čačkalicom i motri na konobaricu.
Otišao bih čak tako daleko da bi si dao umnožiti papiriće sa anti-reklamom i obukao se u bijelo, poput zaposlenika i dijelio letke svima koji ulaze u Store. Za inat. Šta mi mogu, nisam im u dućanu. Kako samo popisdim na ovakve ispade balkanizma i nepravdu.
06.03.2014 | 23:58
Pozz,

sada su svi odjednom nabrijani na taj ducan (moram priznati i ja) ali.... covjek je usao i pitao dali moze napuniti bateriju; odgovor je mogao biti DA ili NE, i ovaj je puta bio NE, sto treba postovati koji god razlog za nj bio. Da nije tako, trebao je uci u ducan i reci "izvolte mi napuniti bateriju". Naucite se prihvatiti NE u zivotu, jer ni mi sami ne serviramo na pladnju sve i svasta sto neko oko nas pozeli. Nije da mu nisu mogli dopustiti, ali nije i da su bili obavezni na to. Razumio bih ljutnju da su ga izvrijedjali na neki nacin, ali nisu.

Eto
07.03.2014 | 00:34
Ne bih se složio sa tim "prihvati NE". On je zamolio da mu dopuste malo napuniti bateriju. Npr u restoranu ti padne žlica na pod sasvim slučajno i zamoliš za drugu a konobar kaže NE? Iscuri ti baterija od fotića, imaš punjač, sjedneš u birc u kojem si svakodnevno gost i NE daju ti napuniti bateriju tih 15-30 min?
07.03.2014 | 00:39
Imao sam isti problem u Londonu jer mi je iPhone bio pri kraju, naravno da su mi izašli u susret i dopunili ga dok sam ja razgledavao trgovinu. To je bilo u glavnom Apple Store Regent Street, ali vjerujem da bi to učinili svuda, to je zaista sitnica, pa u svakom kafiću ti dopuste da napuniš mobitel ako imaš punjač.
07.03.2014 | 10:13
@ Radar

generalno si ti u pravu da se treba poštovati odluka ma kakva ona bila. To je on i učinio, njie silom naponio bateriju, niti je inzistirao na tome kao na njegovom pravu, nego je izašao iz dućana i na tu odluku (na koju je razumljivo bio razočaran) reagirao. E to sad moraju oni poštovati, njihovo je pravo donijeti odluku koju žele. A naše je pravo na nju reagirati kako želimo.
Isplatnije bi im bilo da se sad u javnosti izvine za neprimjerno/pretjerano ponašanje ili u najmanju ruku obrazlože to "Ne", da momku kupe čokoladu ili nešto, nego da im se povlači ime dućana kroz forume i to kroz najveći forum njihove robe u Hrvtskoj.
Pa će u budućnosti biti svjesni da svaka akcija ima svoju reakciju, pa ako im se to isplati, bujrum.
A to da ni sami ne serviramo je istina, ali kad se radi o tako banalnim stvarima ne pada mi na pamet to ne napraviti. A i svaki put kad nešto odbijem imam lošu savjest dali sam to ipak mogao napraviti. Zasigurno gledam da ono šta je bitno za moj marketing bude strateški i napravljeno jer u protivnom bi bio glup.
Sigurno je šef Stora Cvjetni član Jabučnjaka, pa se pitam šta čeka?
07.03.2014 | 10:30
Navodno su ugovorom obavezani da se ne očituju na ovakve kritike.
07.03.2014 | 10:36
Lažu, kome je u interesu biti prozivan a da de ublaži stvar.
07.03.2014 | 10:40
Jasno je meni da oni imaju pravo odbiti, kao sto ja imam pravo isetati iz ducana (nista mi drugo ne preostaje, izuzevsi nasilje ). Ali sam racunao na ljudskost, da se pomogne drugom ljudskom bicu u nevolji, narocito jer ih to nista ne kosta.

Ipak - moram reci - sinoc se mailom javio Store, ispricali su se i rekli da prema pravilniku, dopustaju punjenje na dockovima u showroomu uz vlastiti nadzor i da je ono bio propust jednog od zaposlenih.
07.03.2014 | 11:00
radar NHF ali glupost! Jos bi donekle shvatio da uletis bezveze u ducan ali ovo je Apple ducan, covjek ima Apple proizvod dakle velika je sansa da je tamo vec nesto kupio ili ce kupiti. Tako se postaviti prema kupcu ili potencijalnom kupcu je, vjerujem, moguce i "normalno" samo u ovom dijelu svijeta. I svi su oni na*rkani i neusluzni i ljuti jer kupujemo preko interneta i oni ne mogu poslovati a nikako da shvate zasto kupujemo vani a ne kod nas.
Dakle slati mail prituzbe i nasem i glavnom Appleu, nikako presucivati ovakve stvari jer to je jedini nacin da se stoka prisili da radi kako treba! Ili neka propadnu sto ih vecina i zasluzuje.

Btw ja sam prije jedno pola godine imao isto krasno iskustvo sa nasim trgovcima kada sam kupovao sator. Nadjem kod nas zastupnika Colemana (proizvodjac kamp opreme), za pocetak site im je nikakav sa par osnovnih informacija ali nisam ni ocekivao cuda od nasih ducana. Posaljem mail u kojem naveden tocan model koji me zanima i pitam da li ga imaju na lageru (mo's mislit ali pitam) ili ga mogu naruciti, koliko se ceka i koja je cijena. Dakle imam lovu spremnu za to, u stanju sam to popodne otici u ducan ako imaju model koji me zanima i iskeshirati im 3k kuna. Stize odgovor za jedno 5 dana u kojem mi kazu da pogledam stranice proizvodjaca, napisan onako nad*kano sa par usklicnika na kraju! Ja popi*dim i posaljem im mail da kakav je to odgovor i da se tako ne mogu razgovarati sa kupcima i da upravo pisem mail o njihovoj ljubaznosti i saljem ga proizvodjacu. E sad stize odgovor u roku 5min da se ipsricavaju, da je kolegica bolesna i da blablabla. Znaci kao i uvijek ne hebu te dok ne pocnes urlati i prijetiti sa "visim" instancama. Fuj, nadam se da ce svi propasti koji tako posluju. Na kraju sam sator narucio iz UK, ekstra usluga i cijena, stigao za 5 dana, brze nego sto nasi odgovaraju na mail.
07.03.2014 | 11:51
@rpetrako: ha ha ha, čuj šef ne da. Pa tom liku stvarno treba dati otkaz, zbog loše komunikacije prema kupcu.
07.03.2014 | 13:25
U redu je, nek se ispričao. Ali stvarno sve uvjek na guranje. Samo aktivno protiv takvih praxi možemo popraviti stanje u ovoj servisnoj pustinji i seljakluku.
07.03.2014 | 13:38
@ rpetrako: mene bi zanimalo, da li je Store odgovorio odmah kad si mu napisao pritužbu? Jer bi meni to pokazalo da im je bitna svaka kritika. A djelatnik, svakako neka pročita pravilnik i nauči se izražavati.
@tino1: kod mene se pokazalo, da lijepe riječi uvijek više utjecaja imaju.
07.03.2014 | 14:00
Store je odmah odgovorio na pritužbu, iako je bilo izvan radnog vremena - za tu ih reakciju moram pohvaliti. Jedini problem je događaj u dućanu, baš kad mi je trebalo... No ajde, neću biti zlonamjeran, vidjet ćemo kako će biti drugi put, ili kako ce netko drugi proći. U svakom slučaju, reagirali su.
07.03.2014 | 14:10
Jućer naručen ipad mini retina Cellular u Mikronisu. Iz principa nisam htio u iStyle i Store-u. Zašto? Kad sam se prije dva tri tjedna interesirao za kupovinu 32Gb verzije, nije je bilo. Pitam kad ih očekuju, u pol razgovora balonja je već samnom na ti i veli, nemam ti ja pojma. Nemam ti ja pojma!?! Nikad se u životu ni stranci ni starijem nisam obratio sa "ti", bar su me moji tako odgojili, a i postavlja se pitanje općeg bontona. Vidim ja da ništa od toga. Odo ja fino u iStyle u CCOne, ista stvar al ajde bar su kulturni. Pitam kad bi moglo doći a oni vele da ne očekuju uskoro robu i da uzmem 16Gb verziju, a izričito sam tražio 32 jer mi je 16Gb premalo. Rekoh im da mi nije problem se strpit mjesec ili dva, pa nek me nazovu čim stigne. Očekivao sam da će me tražit broj telefona, ali ništa. Odgovor je bio, znate to kad stigne ako i stigne to Vam odmah ode.

Mislim si u glavi, koju pm, pa nisu taj Apple i njihovi selleri bogom dani. Jednostavno sam rekao da mi se ne sviđa njihov pristup, a obzirom da im robu vjerojatno prodaju studenti koji nisu školovani da budu trgovci, rekao sam mu nek gazdi poruči da se malo uozbilji.
07.03.2014 | 14:35
Rainbow kaže:

@tino1: kod mene se pokazalo, da lijepe riječi uvijek više utjecaja imaju.

Uvjek više utjecaja imaju nego šta? Pa ni ja im ne je..m ma..er odmah, ali kad pretjeraju onda sam neugodan, pokazalo se da nema više prostora za lijepe riječi kad ti neki žmigavac ne da da napuniš bateriju. U ostalom šta to imaš za izgubiti, baterija je prazna i ostat će, ali makar si ti prebacio frustraciju na njega.
Tu su po meni šefovi krivi, jer ako djelatnik ima neku vrstu straha u donošenju odluka onda radi ovakve greške. Dugo sam šef i znam kako to funkcionira.

U kreativnom u Rijeci bi mu ponudili kavu dok čeka da se baterija napuni.
07.03.2014 | 14:57
meni u istyle u areni nikakvih problema ikad, doduse, uvijek pricam s istom osobom jer samu ju upoznao kada sam kupovao imac pa me se sjeti kada dodem unutra. mozda joj se svidam pa je ekstra ljubazna
07.03.2014 | 15:05
Nevezano uz ovaj konkretan slučaj, kod nas je odnos prema mušterijama u pravilu nepoznanica većini trgovaca. Čast iznimkama kojih ima, ali te iznimke samo potvrđuju pravilo.

Cilj je što brže i uz što manje truda nešto naplatiti. Stvaranje dobrih odnosa s potencijalnim kupcima se gleda kao na gubljenje vremena. To je stvarno preglupo.

Ako je ovo stvarno istina da bi u kreativnom i kavu dobio (ma i čaša vode je nešto), a vjerujem da je, to je stvarno pohvalan primjer. Trošak od nekoliko kuna i nešto malo vremena bi na potencijalnog kupca sigurno ostavio dojam.

To je jedna sitnica koju naši trgovci nikako ne shvaćaju. Ja sam prije nekoliko godina vozio Renault i servisirao ga u Gašperova u Splitu. Svaki put dok mi je auto na servisu, ja bi sjeo u kafić koji je u sklopu salona. Nikad me nisu počastili kavom. Usluga u servisu i salonu je vrhunska i namam zamjerki, ali ovo je jedna sitnica na kojoj su me mogli oduševiti, a nisu. Čak i ako kafić nije njihov pa moraju platiti, tih 7 kuna je zanimariva svota prema cijeni servisa.
07.03.2014 | 15:32
iAnte kaže:
... Čak i ako kafić nije njihov pa moraju platiti, tih 7 kuna je zanimariva svota prema cijeni servisa.

Nisu oni otvorili kafić u sklopu salona da časte klijente, nego da na njima dodatno zarade. Cross selling na balkanski način
07.03.2014 | 15:59
@ tino1-ja se uopće ne mogu s tobom složiti! Frustracije prebaciti na nekoga???? Ne kužim! No, ja sam bila jako dugo van HR, pa očito imamo drugu perspektivu. Strah od šefa, zbog donošenje odluke? Pa ako ovako nešto piše u pravilniku, onda djelatnik nije trebao donijeti odluku, već slijediti pravilnik. Ali dobro, svatko svoje mišljenje ima. Pošto si mislim kupiti Mac, budem otišla k njima, da provjerim kakvi su. I usput ću pokušati napuniti iPhone.
Ok je imati coffee mašinu ili vodu u nekoj čekaoni servisa, ali nudit tekućinu u dućanu s tehničkom robom, nisam još nigdje vidjela, čak ni u Apple Storeovima po Europi. Čak nisam vidjela da se odobri hodanje po Apple Storeu sa sladoledom. Ali možda samo imam loš timing, pa baš u trenutku kad sam ja bila u Apple Store, nisu ponudili piće.
07.03.2014 | 16:30
Kreativni odjel nije dućan. No, u dućanu s tehničkom robom (Saturn) kod blagajne ima frižider s gaziranim cugama na prodaju, i to tamo na tom zapadu kojeg spominješ, tako da mislim da se stvarno bez veze čudiš.
07.03.2014 | 16:54
@smayoo- Saturn? Kod blagajne, na izlazu iz dućana znači, gdje su poklon bonovi, CDovi izloženi i neke druge sitnice i ne roba tehničke narav. Da, to ima logike.
07.03.2014 | 17:02
Ne izmotavaj se sada. Rekla si da nisi to još nigdje vidjela, ja ti dam primjer, i sad ideš nešto razlagati i analizirati... Ma hajde...
07.03.2014 | 17:10
Elem da li se u dućanu s tehničkom robom pije tekućina ili ne, to nisam ni mislio, nego da bi u kreativnom dobila sav mogući tretman koji je normalno u skladu s tehničkim uvjetima takvog dućana-radnje, a ne da ti seronja ne da ni da napuniš bateriju, halo! Frustriran sam onda zato jer ne mogu raditi, a seronja će to osjetiti. Jer taman to bilo i pravilo, ja ga se ne bi pridržavao jer oskudjeva zdravom razumu.
A kad goboriš o van Hrvatske, misliš na onaj dio svijeta u kojem je sve bolje? Kako je tamo, majke ti? Sije li im, kako kažu sunce vasdan? Čuo sam da imaju neke kutije u koje samo trebaš ubaciti novac i izleti ti piva? Kako si došla tamo? Imaš li meni, majke ti štelu, da i ja malo? Čuo sam da tamo ima ITunes i Apple Store, je li to istina majke ti? Piši mi malo o tom svijetu.
Stvarno ljudi iskustvo se ne može ničim platiti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 31 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO