30.03.2014 | 15:45
SamyGo je nekakav hack za tv, nakon kojeg se dobiva root pristup televizoru...u biti tv je na linux_u. Nakon instalacije se SamyGO nastanjuje u neke bitne direktorije poput, rwcommon, mtd i user folder. CS je Cardsharing, zamišljen je da si vlasnici satelitskih kartica, te iste kartice dijele....npr. ti imaš max tv i djeliš ga za sky uk ili neku sličnu karticu. Da bi to mogao ostvariti moraš biti regan na neki dys, a ako imaš fiksu IP adresu onda ne moraš.
Oscam je emulator koji vrti kodove i prepoznaje kartice,jer svaki kodirani tv kanal šalje svakih 8 sekundi ( neki i manje) upit na koji kartica mora odgovoriti da bi dobio sliku na tv. Pristup tv_u preko nekog ftp, ti treba da se može s filezilla ubaciti oscam u tv, a sa puttytel se pokreće oscam po prvi put s onim komandama koje su na linku. Nakon toga ima jedan fajl koji se ubaci u odgovarajući direktorij i oscam se sam pokreće kod paljenja tv.
Iskorištena je nekakva rupa u skype i nakon tog hacka, skype neće raditi. Ne kužim se ni ja previše u to, ali sam savladao dosta da mogu uživati u 1080 slici...ima čak i nekih programa koji emitiraju filmove u 3D poput sky uk.