27.03.2014 | 12:54
vlastelica kaže:
A kad frend dođe iz USA onda mu odma raspakiraju cili kofer i gledaju jel ima tablet, jer se sada štiti EU tržište. Prije nije bilo problema jer nismo bili u EU a sad zbog tržišta odma pregledavaju ima li tko neki iPad ili Macbook.. Sretno
Nema to veze sa EU, vec je hrvatska carina usla u 21. stoljece. Meni se to pocelo dogadjati prije nekih dvije godine, i sad sam osobito oprezan i ne nosim vise Apple proizvode sakom i kapom.
Robert_84 kaže:
a otkad nesmiješ nosit jedan tablet, jedan laptop....
mislim nije navedeno da on nosi i svoje stvari....
Mozes. Ako mozes dokazati da si platio porez i carinu na njih. Ako ne mozes, maksimalna vrijednost robe koju mozes unijeti bez placanja poreza i carine je (ako se dobro sjecam) 150-160 Eura.
Nemojte se zajebavati, carinici su *zaista* pametniji. Znaju otici na eBay pogledati aukciju s koje je kupljen predmet, znaju otici na website prodavaca (i imaju pristup Internetu iz carinarnice), a ne bih se cudio da znaju otici i na apple.com i pogledati datum kupovine uredjaj prema serijskom broju...
Zadnjih 2-3 puta kada sam isao su gledali da li mi je laptop nov ili rabljen (srecom pa je moj sav izubijan
), ako kazes da je sluzbeni traze inventarski broj od firme... I to je bilo tako i prije naseg pristupanja EU, nije EU kriva sto ljudi znaju kako trebaju raditi svoj posao.