09.04.2014 | 19:41
Znači ovako, zanima me par stvari, čitao sam sve postove i članke o NAS-ovima ali mi nije jasno par stvari, a i htio bi pitati par rješenja koje biste mogli ponuditi. Situacija je sljedeća.
Kao što znate, ako su na MacOSX spojeni eksterni diskovi znanto uspori sistem kada sejvamo na unutarnji hard jer se eksterni diskovi stalno moraju paliti. Da bi izbjegao ovo, jednostavno eksterni diskovi ne bi smjeli biti ukopčani ali moraju stalno biti zbog streamanja na AppleTV.
Sada, može li NAS rješiti ovaj problem? Ili još bolje, kako već imam enclosed eksterne diskove, može li se spojiti na AppleAirport Extreme i preko njega iz findera(bez ikakvih setupova ni ništa) samo drag and drop sistemom vaditi posatke, zapisivati podatke kao da su spojeni na sam iMac. I naravno ima li gubitaka u brzini, ako da koliko?
I ako su diskovi(dobro valjda onda bi jedan trebao) spojeni na AAE, moće li streamati na apple tv kao prije s logikom da je imac i dalje upaljen(ioanko nikad ne gasim niti imam potrebe).
Ako tema smeta, molim vas uputite na neke likove da to pročitam opet.
Najvažnije mi je da izbjegnem paljenje diskova pri sejvanju slike s neta od par kb i takve gluposti. Znanto usporava rad, a za ništa. Hvala