2048
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

2048

06.05.2014 | 22:55
image.jpg

Jucer napravio
08.05.2014 | 00:00
smayoo kaže:
Nisu pokrali i točka. Da su autori ideje na svoju ideju stavili copyright, onda bi se moglo reći da su pokrali. Autori su sami napisali da nisu očekivali ikakvu osobitu zapaženost i uspjeh. Očito ni sami nisu u tu ideju vjerovali baš jako. Da jesu, potrudili bi se da je zaštite kao autorsko djelo. Ovako nisu, a sad se nekom nešto žale. Ma, hajde...

Oprosti što kasnim, posao me odvukao.

Dakle, čitam i ne vjerujem, nisi li malo mnogo licemjeran, pitam te opet. Za usporedbu, morat ću malo u offtopic, jednako kenjaš o Apple - Samsung parnici, u smislu da što Apple hoće - a napravili su baš ono što kažeš da su ovi iz Threesa trebali, zaštitili su svoju kreaciju i ideju, dok ih je Samsung bezočno pokrao. Ja to zovem dvojnim kriterijima, a ti kako hoćeš, ma koliko mi šutjeli o tome

Zanimljivo štivo, za one kojima se da... Thermonuclear war
08.05.2014 | 08:31
Nikako nisam licemjeran zapravo o te dvije stvari imam poprilično jednak stav. Razmisli ponovno.

Apple nije zaštitio *SVOJU* kreaciju i ideju, nego reinterpretaciju *TUĐE* ideje koju se taj netko drugi nije sjetio (ili nije smatrao za shodno) zaštititi. Samsung ih nije "bezočno pokrao", nego je odradio odličan posao market followera - kopirao je proizvod koji slijedi najbolje što je mogao. To je njihova strategija. Appleova strategija je da bude inovativni leader i taj posao isto odlično radi. Ta tužba je meni jednostavno - hm, neprimjerena - jer, umjesto da se bave onim u čemu su dobri i da odjedre svojim market followerima (kojih će uvijek biti) nekom idućom inovacijom (kojih sigurno imaju), oni "taktiziraju" preko marketinga (recikliraju same old proizvod uz malo nove šminke) i advokata. U mojim očima time gube bodove. Ali, ako je zakon na njihovoj strani, eno tamo advokati i suci pa kako odrežu.

Dečki koji su napravili "Threes" nisu *NITI* zaštitili svoju ideju kao autorsko djelo. Da jesu, mogli su podići tužbu i tražiti odštetu. Što bih o tome mislio - mislio bih da su - cendravci i pizdeki - jer - imali su dobru ideju, napravili su igru, pokušali su je prodati (a ne dati besplatno), a odradili su loš posao u smislu promocije (da je loš - dokazuje sama činjenica da postoji dosta ljudi koji misle kako je 2048 original) i sad ih je netko s njihovom vlastitom idejom - prepišao. Hja... Ali, da su zaštitili svoje autorsko djelo, mogli su angažirati advokate, i suce, pa kako ovi odrežu... Međutim, nisu *NITI* to napravili i sad pišu neki blog i u njemu cendraju da im je netko pokrao ideju. Ma, hajde... Prodali su svoju ideju svakom tko im plati $3. A sad im je žao što nisu naplatili više... Eeee...
13.05.2014 | 15:41
smayoo kaže:
Apple nije zaštitio *SVOJU* kreaciju i ideju, nego reinterpretaciju *TUĐE* ideje koju se taj netko drugi nije sjetio (ili nije smatrao za shodno) zaštititi.

Molim? Pretpostavljam da se sad držiš onog dijela gdje spominju oble kuteve i slično. Ja govorim o softverskim detaljima koji su prvi put se pojavili u iOSu i koje je Apple patentirao. To su detalji koji ubrzavaju, olakšavaju rad i čine iOS boljom platformom. I tu su pokradeni. Dakle?

Samsung ih nije "bezočno pokrao", nego je odradio odličan posao market followera - kopirao je proizvod koji slijedi najbolje što je mogao. To je njihova strategija.

Očito baš nisi pročitao onaj članak koji sam ostavio iznad. Šteta.

Appleova strategija je da bude inovativni leader i taj posao isto odlično radi. Ta tužba je meni jednostavno - hm, neprimjerena - jer, umjesto da se bave onim u čemu su dobri i da odjedre svojim market followerima (kojih će uvijek biti) nekom idućom inovacijom (kojih sigurno imaju), oni "taktiziraju" preko marketinga (recikliraju same old proizvod uz malo nove šminke) i advokata. U mojim očima time gube bodove. Ali, ako je zakon na njihovoj strani, eno tamo advokati i suci pa kako odrežu.

Slažem se u ovom dijelu s tobom, inovativni leader koji bi trebao i dalje raditi samo na tome da svako malo iskače u odnosu na konkurenciju. No to košta, vremena i novaca, a kad zaštitiš nešto što si mukotrpno osmislio, nemre ti (kao u slučaju 2048), neki buzdovan uletiti i s naizgled istom stvari pobrati vrhnje. Zato služe zaštite, i ma koliko i ja smatram da u ovim tužbama jedino odvjetnici pobjeđuju, smatram isto tako da lopove treba kazniti, pravično, makar zato da ne bi i drugi i treći lopov zaključio da se kriminal isplati.

Dečki koji su napravili "Threes" nisu *NITI* zaštitili svoju ideju kao autorsko djelo. Da jesu, mogli su podići tužbu i tražiti odštetu. Što bih o tome mislio - mislio bih da su - cendravci i pizdeki - jer - imali su dobru ideju, napravili su igru, pokušali su je prodati (a ne dati besplatno), a odradili su loš posao u smislu promocije (da je loš - dokazuje sama činjenica da postoji dosta ljudi koji misle kako je 2048 original) i sad ih je netko s njihovom vlastitom idejom - prepišao. Hja... Ali, da su zaštitili svoje autorsko djelo, mogli su angažirati advokate, i suce, pa kako ovi odrežu... Međutim, nisu *NITI* to napravili i sad pišu neki blog i u njemu cendraju da im je netko pokrao ideju. Ma, hajde... Prodali su svoju ideju svakom tko im plati $3. A sad im je žao što nisu naplatili više... Eeee...

Nastranu ono što su mogli, a nisu. Nastarnu jel cendraju s pravom ili ne. Nastranu loš marketing, ovo ono. Vidi se da si inžinjer, jer jednostavno ne vidiš razliku između te dvije igre. Moguće i da nisi ni probao Threes pa laprdaš u prazno, neću sad ulaziti u to.

Evo još jedan članak, znam da voliš čitati, pa pogledaj, makar ti taj tekst ne ide u prilog.
Design is Why 2048 Sucks

2048 je spram Threesa kao DOS spram Mac OS Xa... Zato i reagiram ovako, da baš ovdje na Jabučnjaku ekipa puši tu plitku filozofiju kopiranta. fuj, opet.
Riskiram naravno da me proglasiš i Threes desničarom.

www.wired.com/2014/05/threes-game-design/
13.05.2014 | 18:09
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Samsung ih nije "bezočno pokrao", nego je odradio odličan posao market followera - kopirao je proizvod koji slijedi najbolje što je mogao. To je njihova strategija.

Očito baš nisi pročitao onaj članak koji sam ostavio iznad. Šteta.

Iskreno - ne samo da nemam vremena čitati te sapunice, nego mi i volje ozbiljno manjka.

Letimično sam pregledao tekst. Ključni elementi se podudaraju s onim što sam odavno napisao - Samsung je ogromna firmetina s praktično beskonačnim resursima iza sebe. Takve firme *NIKAD* nisu inovativne. Na njihovoj razini to se jednostavno - ne isplati. Isto tako, nekoj neusporedivo manjoj firmi kao što je Apple, koja svoj uspjeh gradi na inovativnosti se isto tako ne isplati - ulagati u advokate umjesto u kreativne pojedince. Da čak i potpuno stavim na stranu što ja osobno mislim o tome - jednostavno - to je glup potez u managerskom smislu. I naravno da će na kraju, kad podvučeš crtu - popušiti. Kad su budale i dozvolili su da ih netko uvuče u borbu svojim oružjem.

Sve to natezanje tko je kome koji patent ukrao - meni je smiješno. Već sam to objasnio, i složio si se sa mnom. Ne želim opet.

No to košta, vremena i novaca, a kad zaštitiš nešto što si mukotrpno osmislio, nemre ti (kao u slučaju 2048), neki buzdovan uletiti i s naizgled istom stvari pobrati vrhnje.

Naravno da ne može. Ali ne zato što će mu neki odvjetnik to zabraniti. Nego zato što kopirač nikad ne postiže (ne zna postići, ne može postići) potpunu reprodukciju originala. Jer nije to sam savladao pa ne razumije sve mehanizme iza toga. To je prednost inovatora. Jedina. I jedina koja je bitna.

Zato služe zaštite, i ma koliko i ja smatram da u ovim tužbama jedino odvjetnici pobjeđuju, smatram isto tako da lopove treba kazniti, pravično, makar zato da ne bi i drugi i treći lopov zaključio da se kriminal isplati.

Zabrijao si. Nema tu nikakve poetičke pravde. To su parnice koje se vrte oko para. Sve na kraju završava dogovaranjem oko iznosa odštete, odnosno nagodbe. Baš si, bez uvrede, al' ono jako, jako, jako, ultra brutalno djetinjast.

Dečki koji su napravili "Threes" nisu *NITI* zaštitili svoju ideju kao autorsko djelo. (...) A sad im je žao što nisu naplatili više... Eeee...

Nastranu ono što su mogli, a nisu. Nastarnu jel cendraju s pravom ili ne. Nastranu loš marketing, ovo ono.

Kako sad - na stranu sve to? Pa upravo si ti zapilio oko toga!

Vidi se da si inžinjer, jer jednostavno ne vidiš razliku između te dvije igre.

Jesam inženjer, i time se ponosim. Puno sam ljudi u životu sreo koji se sprdaju od inženjera, ali ne zaboravi da ni tvoj voljeni Mac, ni iPhone ne bi postojao da nije inženjera. Ne bi postojala ni utičnica za struju na tvom zidu. Ni internet ne bi postojao da se preko njega družimo. Ne bi postojao ni jeb... vodokotlić da ispereš zahod nakon što se, jel...

Sve fantastične kreativne zamisli i iskričave ideje dizajnera i raznih managera ostale bi bez inženjera samo slajdovi u PowerPointu/Impressu/Keynoteu (kojih također ne bi bilo da nema inženjera).

Tako da, kad kreneš tipkati odgovor na ovo, zahvali inženjerima što to uopće možeš.

Da ne zaboravim - naravno da vidim razliku. Ali - kakve to veze ima s tvojim inicijalnim ispadom punim gnušanja - kako se ljudi oduševljavaju kopijom (2048) umjesto originalom (Threes)?

Kakve veze ima ta razlika s tim što oni nisu bili sposobni godinu i više svog uloženog vremena niti zaštititi, niti kapitalizirati? Pa ih sad ti ovdje braniš, kao neustrašivi El Cid...

Moguće i da nisi ni probao Threes pa laprdaš u prazno, neću sad ulaziti u to.

A moguće je i da ti nisi ni probao 2048 pa laprdaš u prazno. Zar ne? Jer da jesi, vidio bi da onaj tzv. "cornering" kojeg ti tvoji slinavci navode kao argument kako je 2048 "broken" - jednostavno nije istina.

Evo još jedan članak, znam da voliš čitati, pa pogledaj, makar ti taj tekst ne ide u prilog.
Design is Why 2048 Sucks

Čak ga i jesam pročitao. I nisam u njemu pročitao ništa novo u odnosu na onaj link kojeg si postao puno ranije, samo što ovdje papci ne cendraju sami, nego su našli nekog drugog da cendra za njih. 15 minuta života izgubljenih uzalud.

2048 je spram Threesa kao DOS spram Mac OS Xa... Zato i reagiram ovako, da baš ovdje na Jabučnjaku ekipa puši tu plitku filozofiju kopiranta. fuj, opet.

Pi*diš bez veze, kao i oni. Ne da to što kažeš nije istina. Jest. Ali je irelevantno. Štoviše - tim veći papci i budale ispadaju. Što su uložili toliko truda, a nisu se potrudili ni zaštititi, a kamoli pravilno promovirati taj svoj trud, da im se na kraju dogodilo da kopija postane toliko popularnija od originala. Mogu sad cendrati koliko hoće, i vući druge za rukav da cendraju za njih. Prošla baka s kolačima.
13.05.2014 | 18:50
Nije cendranje, nego naricanje. Mogu se iznajmiti babe narikače. Bilo bi prigodno!
13.05.2014 | 19:02

Nažalost, ne radi skok na zadano vrijeme pa premotajte ručno na 7:48
14.05.2014 | 16:37
smayoo kaže:
Letimično sam pregledao tekst. Ključni elementi se podudaraju s onim što sam odavno napisao - Samsung je ogromna firmetina s praktično beskonačnim resursima iza sebe. Takve firme *NIKAD* nisu inovativne. Na njihovoj razini to se jednostavno - ne isplati.

Kapitalizam i ino. Eh, sorry, ali nikad neću podržavati taj mentalitet kao što ga ti briješ. To nije u redu i točka.

Zabrijao si. Nema tu nikakve poetičke pravde. To su parnice koje se vrte oko para. Sve na kraju završava dogovaranjem oko iznosa odštete, odnosno nagodbe. Baš si, bez uvrede, al' ono jako, jako, jako, ultra brutalno djetinjast.

Nema uvrede, jesam, djetinjast sam i infantilan. Zovi me Pan. Petar Pan.

Sve fantastične kreativne zamisli i iskričave ideje dizajnera i raznih managera ostale bi bez inženjera samo slajdovi u PowerPointu/Impressu/Keynoteu (kojih također ne bi bilo da nema inženjera).

Ah. Malo smo puni sebe. Većina inžinjera nema ukus za lijepo, ono doslovno ne razumiju i ne vide čemu sva ta halabuka. Zato imamo dizajnere.
Srećom Ive je što se Applea tiče dobar spoj i jednog i drugog.

Poštujem inžinjere, no poštujem i bilo koje zanimanje u kojem se stvara nešto korisno, bilo da se radi o pekaru, tekstopiscu ili nečem petome. Samo što većina inžinjera misle da su bogomdani i da bez njih ne bi bilo, jelte, kako si se divno izrazio. Pišam na taj stav, spusti se malo na zemlju.

Da ne zaboravim - naravno da vidim razliku. Ali - kakve to veze ima s tvojim inicijalnim ispadom punim gnušanja - kako se ljudi oduševljavaju kopijom (2048) umjesto originalom (Threes)?

Istina, "ispad pun gnušanja", je ezultat razočaranja da relativno pametna ekipa ovdje nije skužila koliko je 2048 plitak. Isprobao je prije toga i nasmijao se, igrica u rangu Flappy birda, doslovno. Pa došao malo poslije toga tu i vidim kako hvale tu smijuriju, pa mi došlo zlo. Da sam svratio na Jabučnjak par dana kasnije, vjerojatno se ne bi ni osvrtao. To je onaj moj sindrom pravičnosti, svijet je nepravedan u korijenu i to mi smeta, makar znam da sam ne mogu ništa promijeniti, no mogu skrenuti pažnju. Ispraviti nepravdu. Kako si rekao, djetinjast sam i ne sramim se toga.

A moguće je i da ti nisi ni probao 2048 pa laprdaš u prazno. Zar ne? Jer da jesi, vidio bi da onaj tzv. "cornering" kojeg ti tvoji slinavci navode kao argument kako je 2048 "broken" - jednostavno nije istina.

E, moj Smayoo. Zbilja si freak, nešto u rangu Hyde/Jekyll - jedan tren si normalan i pomažeš ljudima, ma divota prava, drugi tren si arogatan i pun sebe da ne vidiš poantu. Jebat ga, to si ti, nisam ti žena da te pokušavam mijenjati, zato si dozvoljavam da izbjegavam tu tvoju lošiju stranu

Čak ga i jesam pročitao. I nisam u njemu pročitao ništa novo u odnosu na onaj link kojeg si postao puno ranije, samo što ovdje papci ne cendraju sami, nego su našli nekog drugog da cendra za njih. 15 minuta života izgubljenih uzalud.

Papci, luzeri, cendravci, za mene ekipa s idejom, strašću i onime za čim stremim. Vidi se da si cijepljen na navedeno. Šteta.

Pi*diš bez veze, kao i oni. Ne da to što kažeš nije istina. Jest. Ali je irelevantno. Štoviše - tim veći papci i budale ispadaju. Što su uložili toliko truda, a nisu se potrudili ni zaštititi, a kamoli pravilno promovirati taj svoj trud, da im se na kraju dogodilo da kopija postane toliko popularnija od originala. Mogu sad cendrati koliko hoće, i vući druge za rukav da cendraju za njih. Prošla baka s kolačima.

Tebi je irelevantno. Meni nije. Dozovoljavam si da napravim što mogu da ljudima skrenem pažnju na kvalitetniji original, umjesto na blijedu kopiju koju je lopina složio u par dana - a ti si se našao tu moralizirati
14.05.2014 | 16:41
Vi niste pimpek navlačili kad ste bili mali?
14.05.2014 | 16:47
@ žabac, misliš nešto slično :?
14.05.2014 | 17:12
Ma dobro, ne baš tak, ali slično.
14.05.2014 | 18:08
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Letimično sam pregledao tekst. Ključni elementi se podudaraju s onim što sam odavno napisao - Samsung je ogromna firmetina s praktično beskonačnim resursima iza sebe. Takve firme *NIKAD* nisu inovativne. Na njihovoj razini to se jednostavno - ne isplati.

Kapitalizam i ino. Eh, sorry, ali nikad neću podržavati taj mentalitet kao što ga ti briješ. To nije u redu i točka.

NE brijem ga ja. Štoviše, ne mislim ni ja da je to OK. Ali to je tako. Činjenica. Nije predmet subjektivnog doživljaja.

Poštujem inžinjere, no poštujem i bilo koje zanimanje u kojem se stvara nešto korisno, bilo da se radi o pekaru, tekstopiscu ili nečem petome. Samo što većina inžinjera misle da su bogomdani i da bez njih ne bi bilo, jelte, kako si se divno izrazio. Pišam na taj stav, spusti se malo na zemlju.

Tehnokrat nisam, ali također ne dozvoljavam relativizaciju važnosti. Bez dizajnera bi, siguran sam, kompjuteri i dan-danas izgledali kao oni prvi, što ih možemo vidjeti u Peek & Poke, kao da su ispali iz nečije garaže. Ali bez inženjera ih ne bi niti bilo. Poštujem i ja svakog tko pošteno radi i pošteno zarađuje svoj kruh. Pišam samo na one koji pišaju na mene.

Bez inženjera ne bi bilo ničeg od svega toga čime ostali rade, zarađuju, na čemu rade, oko čega rade, ili sl. što čini 21. stoljeće - dvadesetprvim, a ne dvanaestim - to je isto činjenica, a ne stvar subjektivnog stava.

E, moj Smayoo. Zbilja si freak, nešto u rangu Hyde/Jekyll - jedan tren si normalan i pomažeš ljudima, ma divota prava, drugi tren si arogatan i pun sebe da ne vidiš poantu. Jebat ga, to si ti, nisam ti žena da te pokušavam mijenjati, zato si dozvoljavam da izbjegavam tu tvoju lošiju stranu

Super ti je rečenica, ali odgovorio nisi. Tvoji miljenici jednostavno - lažu.

a ti si se našao tu moralizirati

Ne, upravo obratno - *TI* si se našao moralizirati. Vrati se na početak pa provjeri sam.
14.05.2014 | 19:00
Zanimljivo je kako se vas dvojica uvijek nađete ko ovnovi na brvnu. Tak ste napaljeni jedan na drugoga da ću pomisliti da ste zaljubljeni par.
Još mi samo Campo fali da na kraju zaključimo kako je sve to belosvecka urota ustaško-partizanskog lobija potpomognuta vanjskim neprijateljem istočno-zapadne orijentacije. Šteta što se izbrisao s ovog foruma. Fali mi malo tog nacionalnog štiha.
A jel bi se onaj listić u logotipu Jabučnjaka mogao zamijeniti cvenim kvadratićem???
14.05.2014 | 20:41
14.05.2014 | 21:12
Gjuroo - legendo!!
14.05.2014 | 22:39
Hehehe, ma ja volim Smayota jer je u osnovi dobar čovjek, makar pompozan na mahove, što mu praštam. Ali ne kvačim se ja samo s njim, halo, bilo bi dosadno da ne pokušam tu i tamo provocirati.

Campo je otišao? Nisam znao, pa zašto? Tko će sada držati stranu desničarima?

Valjda zato nitko nije pisao o jadnom Joeu i nepravdi koju su mu nanijeli.

A sad sam već u offtopic.
14.05.2014 | 23:00
Vanjuška, brate, padni mi na prsa, ko nas, bre, zavadi!?

Campo se jednom naljutio jako jer je smatrao da sam obrisao njegov post, a nečiji drugi (ali nije htio jasno reći čiji) koji je njega uvrijedio - nisam. I onda je tražio da mu izbrišemo account. Što je onda Davor i učinio. Heto.

Priznajem, dosadnije je bez njega.
15.05.2014 | 19:01
Ode Campo?! :O
15.05.2014 | 20:00
Od Zemuna pa do Trsta slavit ce se sa dva prsta.
15.05.2014 | 20:04
Ma slušaj ovo... Otkud si to izvukao? S Thompsonovog koncerta?
15.05.2014 | 20:08
Fejzbuk.
15.05.2014 | 20:10
zabac kaže:
Fejzbuk.

Skrušeno priznam (Mea culpa mea maxima culpa), povremeno koristim FB
16.05.2014 | 07:32
Idi kazni se sam. Pola sata klečanja na kukuruzu bit će dosta.
16.05.2014 | 10:45
Rižu preferiram. Bič je opcija.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 39 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO