Hoćete li ukidati ugovor?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hoćete li ukidati ugovor?

31.05.2014 | 09:42
Pozdrav, evo jučer mi je stigla poruka za ovo povećanje cijena 8kn+PDV.

Nije mi to ništa strašno povećanje, jest da je nepotrebno na već veliku cijenu ali taj problem nećemo doticat(barem ja), šta je tu je, rekolo bi se.

Mene zanima koliko Vas i mislite li uopće ukidati sada tarife da prijđete npr na neku drugu jeftiniju.

Ja primjerice mislim ukinuti ovaj sadašnji ugovor od dvije godine(preostalo je nekih 9mjeseci) i otključati iPhone i uzet nešto na bonove(npr Tele 2).

A sad mislite li da će otključavati iPhone-e sada kada raskidam-o ugovore?

T-Mobile je u pitanju
31.05.2014 | 10:26
Od ovog tjedna sam prekinuo, ionako već koju godinu nemam ugovor. Isto T com. Za promjenu sam uzeo Vip premda su isti ali na otoku nemam izbora, osim njih dva, što se žice tiće. Sjaši Kurta da uzjaše Murta ! Jbg.
31.05.2014 | 11:01
Mislim da je caka s "prekidanjem" ugovora ta da ti i broj nestane.
Ako je opcija ostati bez broja, tada naprijed.
31.05.2014 | 13:26
Nemam taj problem, od prvog dana do danas sam na bonovima.
31.05.2014 | 14:08
Kad nisam precizirao. Radi se o internetu, MaxTvu i fiksnom telefonu. Mobitel mi je slobodan krajem godine, premda bih ga mogao isto prebaciti da platim cca 300kn. Možda se i odlučim za bonove, samo da riješim tekuće stvari, pa onda.
31.05.2014 | 16:06
Način na koji su to objavili je bezobrazan prema korisnicima, prepucavaju se preko naših leđa.
Želim vidjeti kako će se kretati stvari unutar telekomunikacijskog oligopola, pa ću odlučiti...
ne mislim im dati da me zajebavaju, a ne želim potpisivati nikakve ugovore, pogotovo ne ovakve kakve nude svi ti operateri...
Za te njihove "proizvode" trebali bi davati iPhone badava svakom bedaku koji potpiše.

Več sam preko 15 godina korisnik T-mobilea i sad stvarno mislim o prelasku na neku drugu mrežu...
Tarife i opcije su im bezveze, svakom ko zna zbrojiti dva i dva jasno je da puši...
31.05.2014 | 17:11
Naravno da 'pušimo' cijene su šugave, a toga dobijemo malo, ja sam na pola gige mejsecno, pa stalno placam za dodatne gigabajte. Al zanima me ako ce oni moci otkljucati iphone sada. Moram to ici provjeriti. Jedino mi mozda steta onih bodova :/ hmm
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.05.2014 | 18:16
Znači fotoroberto ja sam za tebe bedak?

Imamo ugovor za obiteljsku na 4 broja na T-Mobileu, iPhone u džepovima i nitko od nas u obitelji ne mora misliti koliko će trošiti minuta, poruka ili gigabajta. Ne kažem da je jeftino jer nije, ali je ležerno i bez brige da ćemo preći u crveno.

Dakle, nije sve baš perfektno, ali funkcionira. I što se mobilne usluge tiče, a i interneta i MaxTVa. Odavno sam naučio da trava nije zelenija u drugom dvorištu premda se na momente tako čini. Bezobrazni su oni svi pa si nemam namjeru priuštiti dodatni bezobrazluk prebacivanjem s jednog operatera na drugi i dodatne muke i probleme, a sve zato da njih "kaznim" jer ću zapravo na kraju samo sebe kazniti.
31.05.2014 | 18:31
Ja razmišljam da pređem s pretplate ( t-mobile nekakva tarifa za surfanje 1 Gb 120-130 kn ) na bonove kod istog operatera. Nadam se da će mi onda broj ostati isti?
31.05.2014 | 19:35
Ja sam prije dva mjeseca prešao s VIP ugovora (220 kn mjesečno) na bonove kod istog operatera i preporodio se. Doduše, ugrabio sam onu Non stop + tarifu na akciji i sad za 35 Kn/mj imam 2GB, 100 min prema drugim mrežama i sve drugo neograničeno. Meni dovoljno...
Mrak
31.05.2014 | 19:50
Ja imam službeni mob, sve flat, firma plaća. Sumnjam da će mijenjati. Supruga je neki dan potpisala ugovor u Tele2. Mix 125 tarifa. 130 kn mjesečno za 750 min (prema bilo kamo), 750 SMS i 1500 MB. Trebalo bi joj biti debelo dosta u odnosu da dosadašnju potrošnju, a zamalo je pa trećina cijene u odnosu na ono što ju je Vipnet derao.
01.06.2014 | 15:15
Moja trenutna kombinacja je sljedeća;

Imam potpisan ugovor za obitaljsku tarifu u T-Com-u "Plan za obitelj XL" (T-Com neograničeno, 500 min i 500 SMS poruka prema svima ostalima + svaki član po 2 GB prometa po neogr. brzini (dalje se smanji brzina)

Tarifu koristimo supruga i ja, a s obzirom da se može uključiti do 3 člana, treći broj sam uključio, a tu sim karticu stavio u mali 3G-Wireless router, tako da mi je to "internet za po doma"

Fixni internet niti nemam, a isto tako sam isključio i fixni telefon. Na neki način, ni sam ne znam zašto, ali na tome trećem broju NE SMANJE brzinu nakon potrošena 2 GB, pa tako imam FLAT rate !!!

Tu tarifu plaćam 300 kn / mj.

Meni to u potpunosti odgovara, ali s obzirom da imam iz prošlosti loša iskustva s operaterima, volio bih da ja njih jednom mogu "pobjediti", i samo iz tog razloga bih raskinuo ugovor (+ jer tko zna što će biti za godinu dana, a ja trenutno imam ugovornu obavezu još 15 mjeseci)

Jedno mi nije jasno, pa ak može pojašnjenje;
Dakle, potpisao sam ugovor na 24 mjeseca, i pri tome kupio mobitel po povoljnijoj cijeni (dakle, dio one pune cijene koju oni navode i koja bi vrijedila bez ugovorne obaveze)

E sad, OK, ja imam pravo raskinuti taj ugovor bez naknade. Da li ono "bez naknade" znači da niti ne moram platiti razliku u cijeni telefona?
01.06.2014 | 15:24
Navodno da je tako kako velis, ali ostati ces bez brojeva. Ako to nije bitno, raskini i ponovno potpisi.
01.06.2014 | 15:44
zabac kaže:
Navodno da je tako kako velis, ali ostati ces bez brojeva. Ako to nije bitno, raskini i ponovno potpisi.

Ipak, zbog 10-ak kn nebih htio ostati bez brojeva. Ako je to "kvaka", onda vjerujem da će puno ljudi "progutati" to povećanje cijene, jer ipak ne žele mjenjati broj samo tako.

Mislim da bi se HAKOM trebao očitovati i oko toga, jer nisam siguran da nam oni smiju samo tako "poništiti" brojeve, pogotovo jer imamo pravo prenijeti ih u druge mreže, ili možda čak i samo promjeniti tarifu...

Vidjet ćemo. Ako netko bude išao, neka slobodno ovdje iznese svoja iskustva iz prve ruke. Baš me zanima kako će se postaviti tete i stričeki u telekom centrima!
01.06.2014 | 16:08
A gle, dali su ti mogućnost prijeveremenog raskida ugovora bez plačanja naknade. Razlika je tu tome, jer su ti prije to i naplatili. Ostalo je isto valjda.
01.06.2014 | 18:36
Ja se toplo nadam da ce otkljucavanje iphonea biti moguce. i lijepo adio tcom. makar jos ni sam neznam 100 posto zbog bonus bodova
02.06.2014 | 07:07
smayoo kaže:
Supruga je neki dan potpisala ugovor u Tele2. Mix 125 tarifa. 130 kn mjesečno za 750 min (prema bilo kamo), 750 SMS i 1500 MB. Trebalo bi joj biti debelo dosta u odnosu da dosadašnju potrošnju, a zamalo je pa trećina cijene u odnosu na ono što ju je Vipnet derao.

Tele2 ima običaj promijeniti uvjete nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora. Sjeti se samo prve revolucije.

Oni imaju najpovoljnije tarife (za pretplatu), ali im ne vjerujem nimalo.
02.06.2014 | 08:22
Osobito sam na to osjetljiv pa sam pročitao pažljivo što potpisuje. U ugovoru izričito stoji da su uvjeti nepromjenjivi do isteka ugovora. Jučer su joj poslali SMS s ovim povećanjem naknade za radiofrekvenciju i napomenuli da ima pravo raskinuti ugovor ako želi. Realno, ne vidim koja bi druga opcija bila povoljnija.
Ne vjerujem ni ja nijednom od njih, ali moje je razmišljanje ovakvo: svi su jednake pi*de, muljatori i lopovi. Onda, ako plaća firma, firma i bira koga će (po kojem god kriteriju da odlučuje). Ako plaćam ja, biram onog koji je najjeftiniji. Jer su po svemu drugom jednako loši. Štoviše, Vipnet, koji me je jednom držao na čekanju sat i sitno minuta, još nitko nije nadmašio.
02.06.2014 | 08:37
Tu si u pravu.

Mene je strašno živcirala ona 'neograničena' tarifa, ograničena na ne sjećam se koliko minuta razgovora. Može biti ograničena na 25000 minuta mjesečno, ali i dalje nije neograničena. Mrzim to.

Btw znači li to da i drugi operateri u ugovorima više nemaju onu stavku koja je (bila) standardna za sve naše operatere po kojoj oni imaju pravo promijeniti bilo što bez vašeg pristanka? To često i nije bilo u ugovoru nego u nekom pravilniku na kojeg se ugovor poziva.
02.06.2014 | 09:04
Zakon o zaštiti potrošača definira nešto što se zove "nepoštena odredba ugovora". Mogu oni pisati što god hoće u ugovor, ali temeljem tog članka, svaka ugovorna odredba koja korisnika usluge stavlja u inferioran položaj je - ništetna.
10.06.2014 | 12:05
Taman mi je istekao ugovor pa se mislim da li se isplati potpisati novi u T-Comu.
Imam iPhone 3GS koji umire pa se gledam nabaviti neki novi iPhone, a ova tarifa mi je zapela za oko:
Tarifa "L" za 175 kn + 5 kn radijske frekvencije + 10 kn korištenje mreže, znači 190 kn mjesečno s PDV-om za:

- Neograničeni pozivi prema T-Com mreži
- 5000 min razgovora prema raznim mrežama
- neograničeni SMS-ovi
- neograničen internet od čega je 1GB brzi net

i 1270 kn (minus popust kojeg imam na račun bodova) jednokratno za iPhone 5c 16GB.

Isplati li se to ili ima kod nas isplativija opcija?
10.06.2014 | 15:05
Gdje nađe 5000 min prema ostalim mrežama?
10.06.2014 | 15:14
Inace je 200 minuta, a sad je u toku nekakva akcija za 5000 min s tim da ima neko ogranicenje tipa 1000 min prema Tele 2 i 4000 min prema ostalim mrezama.
11.06.2014 | 00:12
Evo da javim ishod. Ukidam sadasnji ugovor i broj, pridruzujem se majci u xl tarifi. Doci ce me jeftinije. A i imat cu 2gb( do sada 0.5gb), te cu moc nabavit novi iphone po super cijeni krajem 10.mjeseca. Woo hoo
11.06.2014 | 06:55
A tko je majka?
To se pikiraš na nadolazeći iphone?
11.06.2014 | 06:56
JOHN kaže:
A tko je majka?
To se pikiraš na nadolazeći iphone?

?
11.06.2014 | 09:19
Kad ukinu uspostavu poziva, kao što je to kod bonbon-a onda su korektni;mogu ti dati 2000... minuta prema bilo kome kad ti uzmu dodatne kune na uspostavljanje silnih poziva da potrošiš te minute.
11.06.2014 | 09:40
Ja raskidam ugovor sa vipom, prebacujem se na tele 2 smart tarifu, 1000 min prema svima, 3gb prometa = 35 kn, i na jesen kada izađu neki novi top modeli, obiteljska tarifa i neki novi iPhone u t-mobile, mozda dobijem jos kakav popust za prijenos broja hahaha
11.06.2014 | 10:22
Zna li netko provjereni podatak koliko je često moguće raditi prijenos broja s jednog na drugog operatera (da ostane isti broj)?
11.06.2014 | 11:55
mnikola kaže:
Ja raskidam ugovor sa vipom, prebacujem se na tele 2 smart tarifu, 1000 min prema svima, 3gb prometa = 35 kn,...

Od kud ti 3gb prometa? Nije li 1 gb?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 39 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO