I? Kamo ćete na kraju na ljetovanje?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

I? Kamo ćete na kraju na ljetovanje?

26.06.2014 | 21:56
Mi ćemo, zahvaljujući prijedlozima i savjetima dragih jabučara, ovamo :

stomorska2.JPG

Bit ćemo na Šolti od 11. do 25. srpnja. Ako je netko u blizini, neka se javi na kavu!
26.06.2014 | 22:20
kakvo pitanje, pa na vis, naravno. di bi drugdje
26.06.2014 | 22:42
Nekamo gdje nisi još bio?
27.06.2014 | 06:12
Na snijeg naravno, Hintertux!
27.06.2014 | 07:12
Ja cu najvjerojatnije u Tursku, mada su sve opcije otvorene jer u svakom slucaju moram otici do Dalmacije, tako da nisam nemam pojma sta raditi.

Mozda i neka jedrilica 37-40 stopa na tjedan dana, pa lagano oko otoka
27.06.2014 | 07:43
vec sam bio, ali sam bio mladji pa nisam mogao samostalno okolo. idem u gothenburg krajem sezone. :3

neznam dal se kvalificira, ali jedva cekam
27.06.2014 | 07:58
Ja ću do ureda, srećom za koji dan počinje Ramadan pa će biti 6-satno radno vrijeme.
27.06.2014 | 08:25
Prošli tjedan smo bili na i u Krku. Vrijeme je bilo OK, sunčano (samo petak oblačan), no more je još uvijek hladno. Istina, djeci to nesmeta, a i onima hrabrijima (meni), pa je bilo i kupača. Supruga je bila cca 4 minute u vodi.

Početkom kolovoza će biti vjerojatno opet Krk.

Nažalost, trenutno su 2 glavna razloga zašto ne južnije;
Prvi je ekonmski (zbog toga otpadaju i Cres, Lošinj, Rab), a drugi je zbog "Zološkog vrta" doma (pas, mačke, ribice u vrtnom jezercu i jedan hopko), ne možemo otići na više od 4-5 dana, pa nam se neda voziti dolje do Dalmacije.

"Kratkoročni" plan je da se u dogledno vrijeme kupi manja brodica s motorom (kakvu polovnu Istranku do 6 m), pa onda do otoka malo...
27.06.2014 | 09:05
stefanjos kaže:
idem u gothenburg krajem sezone. :3

Kakav Gothenburg? Misliš na Göteborg u Švedskoj ili na nešto drugo?
27.06.2014 | 09:21
smayoo kaže:
Nekamo gdje nisi još bio?

hebeš turizam. idem tamo gdje je sve po mom
27.06.2014 | 10:19

Tako sam i ja 30 godina zabio na Krku. Čovječe, koliko sam toga fantastičnog mogao vidjeti za to vrijeme!
27.06.2014 | 10:40
bio sam ja tu i tamo, ali ne više u ljeto. jedna majica, jedne lačice, gradele, plavac mali, padne i neko kupanje, ak moram. uf
27.06.2014 | 11:23
Eh... Još malo...
27.06.2014 | 11:35
smayoo kaže:

Tako sam i ja 30 godina zabio na Krku. Čovječe, koliko sam toga fantastičnog mogao vidjeti za to vrijeme!

Ah, nikad nije prekasno. Kao što sam i napisao, želja je puno, i sigurno ćemo i mi (supruga i ja) obići Jadran, ali trenutno nažalost postoje prepreke.

Poštujem odluke nekih forumaša o odlasku na ljetovanje u druge zemlje, ali za sebe sam siguran da će ljetovanje uvijek biti na Jadranu. Imam dojam da ga ni za 3 života nebih mogao kompletno ga upoznati i doživiti.
Jadran, brodica, nešto malo nofčeka i puuno slobodnog vremena = dobitna kombinacija i definitivno odmor bez stresa!
27.06.2014 | 13:14
e da, i cca 10-15 dana 40ft jedrilice je jos na programu ali ipak je skijanje za dva tjedna centralni dogadjaj.
27.06.2014 | 13:33
smayoo kaže:
stefanjos kaže:
idem u gothenburg krajem sezone. :3

Kakav Gothenburg? Misliš na Göteborg u Švedskoj ili na nešto drugo?

da gothenburg(goteborg), svedska, pisao sam englesku inacicu.

en.wikipedia.org/wiki/Gothenburg

27.06.2014 | 16:30
Pa dobro, ajde... Sumnjam da si mogao naći manje zanimljivo mjesto u Švedskoj, al ajde. Valjda imaš gore neke drage ljude. To uvijek vrijedi puta.
27.06.2014 | 17:04
Gore su mi ujak i ujna i bratic. izvorno, vodim baku jer nije u mogucnosti sama putovat pa smo joj ja i cura pratitelji, usput cemo proci malo i provest vrijeme s obitelji
27.06.2014 | 18:11
15 dana Toscane & Cinque Terre
27.06.2014 | 19:51
Ijaoooo... đe me nađe. Čestitam na izboru! To obećajem obitelji već godinama i nikako da se uklopi u vremenski raspored. Samo - meni je to nekako želja uklopiti u proljeće. Proljeće mi je puno ljepše u Toscani. U Liguriji, doduše, jedino od 15.7. do 15.8. imaš šanse uhvatiti više od 2 dana u komadu bez kiše...

stefanjos kaže:
Gore su mi ujak i ujna i bratic. izvorno, vodim baku jer nije u mogucnosti sama putovat pa smo joj ja i cura pratitelji, usput cemo proci malo i provest vrijeme s obitelji

Ako ikako uspijete, probaj iskemijati makar jedan, ako već ne 2-3 dana u Stockholmu. Radi se o nekih 3 sata vožnje vlakom, a vlak ide jako često (svaki sat, tako nešto) i putem prolazi kroz spektakularno lijep krajolik (šume, jezera). Stockholm je meni najljepši grad kojeg sam u životu vidio, a vidio sam ih puno. Göteborg je, s druge strane, uglavnom dosadnjikav. Luka, industrija, promet... U okolici ima zanimljivih mjesta, ali u usporedbi s ostatkom Švedske, to je sve banana.

Isto tako je i do Københavna - nekih 4h vlakom, vlak ide svaki sat, tako nešto, putem je krajolik puno manje zanimljv, ali vlak ide preko Øresundskog mosta, a to je, vjerujem, svakom inženjeru doživljaj.

Oslo je čak i bliže, ali je veza lošija pa se najbolje isplati autom. Ima nekih 3 - 3,5h. Norveška nije u EU, ali je u schengenskom prostoru pa ti ne treba nikakav dodatni dokument za otići tamo. Grad je isto lijep i zanimljiv, svakako zanimljiviji od Göteborga, ali od Stockholma i Københavna ipak manje.
28.06.2014 | 01:40
papittovenga kaže:
15 dana Toscane & Cinque Terre

Kad kupis kartu za vlak, moras je ponistiti na automatu, kao za tramvaj (Cinque Terre) koji nije mislim u vlaku nego na stanici i ima vremensko trajanje. Taj dio odi s vlakom, jer s autom se tesko ide. Imas neke turisticke dnevne karte za vlak.
28.06.2014 | 20:44
thx zabac, bio sam vec 3-4 puta pa nema frke
28.06.2014 | 20:58
Evo cura i ja se odlučili za Hvar ove godine, nismo tamo još bili.
Tražimo apartman upravo, plan je Stari Grad. Jel to ok?

Bitno da mjesta za kupanje nisu loša, da nema milijun ljudi (u neko mjestašce od par kuća ipak još nebih išao), da ima izleta s brodom iz tog mjesta itd..
28.06.2014 | 21:45
Za izlete brodom, bojim se, izbor ti je sužen na Hvar i Jelsu. Stari grad je zanimljiv za prošetati po njemu, obići Hektorovićevu kuću. Moj dojam je da nije najbolji izbor za kupanje. Mi smo bili u Basini, uvala s par kuća na 10 min vožnje od Jelse i Vrboske, ali OK, vama to ne paše. Na temelju toga što si napisao, ja bi ti predložio Jelsu. Ali, ako imaš kako, probaj makar jedan dan do grada Hvara. Lijep je, vrijedi ga vidjeti, hrpu snobova i razularene mlađarije probaj zanemariti. Iz Hvara ima cjelodnevni izlet brodom do Visa i Biševa (riblji ručak na brodu, Zelena i Modra Špilja, Komiža). Mogu ga od srca preporučiti. Uistinu od srca. Ako odeš do Hvara, bookeri za taj izlet će te ionako salijetati na hvarskoj rivi. Ako se želiš nešto unaprijed dogovoriti i izbjeći dva odlaska u Hvar, javi mi se na PM, da ti iskopam mail ili broj mobitela ili nešto.
Iz Jelse imaš nekih izleta, nismo ih imali u planu pa se nisam ni interesirao. Mislim da ima do Omiša pa neka kombinacija, Radmanove mlinice i tako to. Sigurno ima do Bola (na Braču), ali za to je jeftinija varijanta obični Jadrolinijin katamaran (svako jutro, Jelsa-Bol-Split i popodne u suprotnom smjeru). Iz Bola ima izlet za pustinju Blace, ako te to zanima.
28.06.2014 | 22:01
Sad si me sjetio da smo prošle godine bili kratko u Jelsi, ali isto izlet brodom. Nije izgledalo loše al iskreno nisam ni vidio puno jer smo nastavili za Bol. Istražim Jelsu još jednom.

Ima li sam grad Hvar nekih velikih nedostataka, osim što je skuplji, i što ima ovih ljudi koje si rekao da probam zanemariti?
Zanimljiv mi je jer dobra baza za otić na Paklinske jedan dan, svakako bih htio do Visa i Biševa što si rekao.

Smještaj u Hvaru mi eliminira 2,3 puta vožnju do njega, parkng cjelodnevni itd.
28.06.2014 | 22:15
Smještaj u Hvaru je beskonačno puta skuplji nego igdje na ostatku otoka. Sumnjam da postoji računica po kojoj ti je jeftinije smjestiti se tamo, nego se par puta provozati do tamo i platiti cijeli dan parkiranja. Što se parkiranja tiče, masa smještaja u Hvaru ti ne dolazi s besplatnim parkingom nego se ionako moraš parkirati na glavnom parkiralištu.
To mu je jedini pravi nedostatak. Grad je inače jako lijep i zanimljiv. Prošlo ljeto sam bio tamo dvaput poslom. Jednom u kolovozu i drugi put ponovno u listopadu. U listopadu, kad se evakuirala balavurdija i snobovi, me je oduševio.
  • User
  • Posjetitelj
28.06.2014 | 22:34
tomislav.c kaže:
Ima li sam grad Hvar nekih velikih nedostataka, osim što je skuplji, i što ima ovih ljudi koje si rekao da probam zanemariti?

Dobre plaže su uglavnom van grada i nisu baš dostupne pješice

Što se plaže tiče, po mojem mišljenju su definitivno najljepše one na južnoj strani otoka, npr. u Zavali, Ivan Dolcu i Sv. Nedjelji. Ako tražite opušten i miran odmor razmotrite i boravak tamo. Nedostatak je što ćete se za neki veći shopping ili posjet Hvaru, Jelsi, Starom Gradu i Vrboskoj morat vozit malo dulje jer jedna cesta do sjeverne strane prolazi kroz stari tunel u brdu, a druga je još debelo "u nastajanju" iako se lokalno stanovništvo već vozi njome.

Ako je tipična ljetna zabava prioritet, onda samo Hvar. Stari Grad i Jelsa imaju određene programe tijekom ljeta - ribarske večeri, manje koncerte i sl., s tim da Stari Grad malo prednjači po tom pitanju (ima i ljetno kino između ostalog). Jelsa, s druge strane, ima malo ljepše plaže (opet - po mojem osobnom mišljenju), iako su tri najbolje malo izvan naselja ali dostupne čak i pješice - Mina, Grebišće, Zenčišće; poredane po blizini

Vidim da je smayoo spomenuo Basinu. Tamo je također lijepo za kupanje, a u tom dijelu preporučam i Soline koje su tek malo izvan Vrboske.

Što se telefonskih brojeva (npr. za izlete brodom) i informacija tiče, možeš koristiti naš app-vodič za iPhone:
itunes.apple.com/de/app/hvar-island-guide/id531989975?mt=8

Znam da je samoreklama, ali eto možda ti bude od pomoći. Postoji i Android verzija
  • User
  • Posjetitelj
28.06.2014 | 22:48
P.S. U prethodnom postu sam najmanje spomenuo baš grad Hvar, ali po tom pitanju se više-manje slažem s onime što je smayoo već spomenuo.
28.06.2014 | 22:50
Čekam da jzelko spomene Vrbosku, ali čini se da nije danas online. Vrboska je meni jako simpatično i ne skroz premalo mjesto, ali isto bez vožnje nema plaže koja bi bila po mom guštu.
Zavala, Ivan Dolac, Sv. Nedjelja - lijepo je, ali meni se nije svidjelo što su mjesta malena i logistički zabačena, a opet pretrpana i nagužvana. Ali slažem se da je južna strana otoka predivna. S tim što se meni više sviđa istočni dio južne strane. Ne sjećam se sad za sve uvale koje smo vidjeli kako se koja zove, zapamtio sam samo dva imena - Smokvina (već dosta blizu Sućurja, ispod Bogomolje) i Rapak (cca ispod Gdinja).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 5 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO