27.06.2014 | 19:51
Ijaoooo... đe me nađe. Čestitam na izboru! To obećajem obitelji već godinama i nikako da se uklopi u vremenski raspored. Samo - meni je to nekako želja uklopiti u proljeće. Proljeće mi je puno ljepše u Toscani. U Liguriji, doduše, jedino od 15.7. do 15.8. imaš šanse uhvatiti više od 2 dana u komadu bez kiše...
stefanjos kaže:
Gore su mi ujak i ujna i bratic. izvorno, vodim baku jer nije u mogucnosti sama putovat pa smo joj ja i cura pratitelji, usput cemo proci malo i provest vrijeme s obitelji
Ako ikako uspijete, probaj iskemijati makar jedan, ako već ne 2-3 dana u Stockholmu. Radi se o nekih 3 sata vožnje vlakom, a vlak ide jako često (svaki sat, tako nešto) i putem prolazi kroz spektakularno lijep krajolik (šume, jezera). Stockholm je meni najljepši grad kojeg sam u životu vidio, a vidio sam ih puno. Göteborg je, s druge strane, uglavnom dosadnjikav. Luka, industrija, promet... U okolici ima zanimljivih mjesta, ali u usporedbi s ostatkom Švedske, to je sve banana.
Isto tako je i do Københavna - nekih 4h vlakom, vlak ide svaki sat, tako nešto, putem je krajolik puno manje zanimljv, ali vlak ide preko Øresundskog mosta, a to je, vjerujem, svakom inženjeru doživljaj.
Oslo je čak i bliže, ali je veza lošija pa se najbolje isplati autom. Ima nekih 3 - 3,5h. Norveška nije u EU, ali je u schengenskom prostoru pa ti ne treba nikakav dodatni dokument za otići tamo. Grad je isto lijep i zanimljiv, svakako zanimljiviji od Göteborga, ali od Stockholma i Københavna ipak manje.