29.06.2014 | 09:08
Drugim riječima, ako netko krene na tebe šakama, a ti ga upucaš, to nije krajnja nužda i bit ćeš optužen za ubojstvo. Ako netko krene na tebe lažnim ili praznim pištoljem, a ti misliš da je pravi, pun i spreman pa ga upucaš, bit ćeš optužen za ubojstvo iz nehaja.
Dozvola za nosenje omogucava zdravim, mentalno sposobnim, krivicno nekaznjavanim osobama da legalno nose svoje oruzje po potrebi i da ga imaju pri ruci ili u autu ako se u nekim situacijama ne osjecaju sigurni. Pa zato se oruzje i kupuje.
Ja, ako se ne osjećam siguran, gledat ću da se ne nađem u takvoj situaciji. Ne idem na mjesta gdje bi se mogao ne osjećati siguran. Ne družim se s osobama koje bi me mogle dovesti u takvu situaciju. Itd.
Slažem se s Bertoneom. Tko nosi oružje s takvom svrhom - traži nevolju i samo je pitanje vremena kad će je dobiti.
I ja nisam lovac. Meni je glupo ubijati zivotinje iz zabave
Slažem se, i meni je. Iako, ja znam neke lovce koji nisu u životu ispalili metak. Vole ljudi šetati po šumi, brati gljive i brinuti za divlje životinje. Što misliš, tko održava zimska hranilišta u šumi?
, zato i pitam bas za pistolj. I da pogodio si, radi se o Glock 19
Naravno da se radi o Glocku. To je taj profil ljudi (koji traži nevolju). Prije 20 godina su nosili dugu devetku, a danas su na Glocku.