Macbook Pro Retina iz Njemačke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro Retina iz Njemačke

01.07.2014 | 20:37
Pzdrav forumaši...
Evo, došlo je vrijeme za novi stroj.
Naime, dogovorio sam se sa bratom da mi u Stuttgartu u Apple store-u uzme MBP Retina na 24 mj. Dakle, ono što mene zanima je sljedeće... Ukoliko mi ga pošalje busom, ili ako mi ga on osobno donese zapakiranog, je li problem nekakva carina i slične gluposti, obzirom da me ova EU jako zbunjuje. Druga stvar koja me zanima je, kako najjednostavnije njemu mogu mjesečno slati iznos rate na njegov bankovni račun, a da izbjegnem Western Union.
Eto, ukoliko netko zna, molim Vas pomoć.
Usput, pozdrav svima, vidim da ste svi na okupu.
01.07.2014 | 20:55
Nema više nikakve carine. Na granici prema Sloveniji i Mađarskoj više nema carinika, nego samo pogranična policija. Promet roba i usluga s EU je potpuno slobodan.

Naravno, nemaš više pravo na povrat njemačkog poreza, ali ne moraš platiti hrvatski PDV.

Ne mogu reći da je najjednostavnije, ali je vjerojatno najjeftinije da svaki mjesec napraviš bankovni swift (transfer novca s tvog deviznog računa na račun u banci neke druge zemlje.

Zadnji put sam to radio prije 5 godina, tada se to nije moglo preko internet bankarstva, ali mislim da sada može. Barem u nekim bankama. Raspitaj se.

Međutim, da se ne iznenadiš, banke dosta naplaćuju te međunarodne novčane doznake. Točno koliko - provjeri u banci.
02.07.2014 | 14:55
Za swift je zaba uzimala 200kn. Navodno da je nesto smanjeno. Pa da je i 100 kn, to je na 24 puta 2400kn sto nije malo.
Ako brat dolazi u Rh, daj mu kad adojde lovu. Nije vrag da je takva stiska u DE?
02.07.2014 | 23:09
Offtopic, PBZ za swift uzima oko 80kn na 1500$. Sve ovisi o iznosu. Nisam siguran dal se moze preko interneta prebacit.
02.07.2014 | 23:59
Uzima se postotak od iznosa, ali uz neki minimalan iznos naknade koji je dosta visok.
03.07.2014 | 02:55
Najbolji ti je PayPal. Sa tvog accounta na njegov, podesis mjesecno iznos i peglaj.

Ta Retina iz Berlina mora da je nesto posebno. Rekli bi ljudi "Svabo sto napravi"

Cestitke na odabiru stroja. Jer rMBP jest stroj, sa velikim S
03.07.2014 | 07:54
Kreditni uvjeti za kupnju su sigurno puno povoljniji u Njemačkoj, nego kod nas.
PayPal nije prikladan jer primatelj mora platiti porez na primitke primljene na taj način. Možda (u Njemačkoj, u HRvatskoj sigurno ne) može naknadno dokazivati poreznoj upravi da se ne radi o honorarnom prihodu, nego povratu novca što ga je beskamatno posudio članu uže obitelji pa dobiti povrat tog poreza, ali zvuči kao dosta gnjavaže.
03.07.2014 | 11:46
smayoo kaže:
Međutim, da se ne iznenadiš, banke dosta naplaćuju te međunarodne novčane doznake. Točno koliko - provjeri u banci.

Neisplativo puno. Moraš platiti naknadu svojoj banci i naknadu banci primatelja, što te dođe minimalno 16 EUR po transakciji.

Imam sličnu priču - moram mjesečno plaćati određeni iznos poreza u Austriji - pa sam jednostavno prebacio godišnju sumu, a oni si mjesečno od predujma uzimaju koliko im treba. 24*16 EUR, mislim da je neisplativo....
07.07.2014 | 20:41
Ok ljudi, isprika sto kasnim, malo me bolest neka pegla po bubrezima....
Hvala na svim odgovorima, pa evo, da skratim. Konkretno, odustao sam od ovoga. Uzet cu ipak nesto u Hr i to ne iz trgovine. Kreditni uvjeti su ipak povoljniji i to puno u Njemackoj, nego ovdje. Ova mi je kombinacija prekomplicirana, plus dvije godine obaveze. Kupit cu nesto ovdje i gotova prica.
Jos jednom, hvala svima.
07.07.2014 | 21:53
Znam da ima neka fora poštom da se pare prebacuju, doduse mi smo radili na puno manjim iznosima oko 500kn, mislim oko 20kn provizije da je bilo.
08.07.2014 | 14:57
Ne znam kakav ti je odnos s bratom, ali ako je raspon cijena od 1300€ -2600€ (ne znam model), to ispadne od 55-110€ mjesecno. Ako brat dolazu u RH 2x godisnje, onda mu das lovu.
Kod nas je od 1510-2965€. Dosta je velika razlika. Brat ne moze premistit (financijski) ratu za racunalo?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 58 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO