Zvučnici za TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zvučnici za TV

23.07.2014 | 09:48
Nedavno sam kupio TV Samsung UE42F5500AW.

Jedna mana koju ima je zvuk. Poprilično je loš. Zanima me što mogu poduzeti. Je li mi jedno rješenje neko kućno kino? Ili postoje zvučnici koje mogu ukopčati direkt u TV?

Ne tražim neki vrhunski zvuk. Tek toliko da čujem što se govori dok gledam neki film s otvorenim prozorom. Također, ne volim šumu kabela i ogromne zvučnike. Nešto malo, neupadljivo.

Ako imate kakvih preporuka, unaprijed zahvaljujem.

Ovo imam na TV-u:
Ulaz i Izlaz
Audio izlaz (Mini utikač) – Ne; Component In (Y/Pb/Pr) – 1; Composite In (AV) – 1 (najčešća upotreba za komponentu Y); Digitalni audio izlaz (Optički) – 1; DVI Audio In (Mini Jack) – 1; Ethernet (LAN) – 1; HDMI – 3; PC audio ulaz (mini utikač) – Ne; PC Ulaz (D-sub) – Ne; RF In (Terrestrial/Cable Input) – 1; RF In (Satellite Input) – Ne; RS-232C (AV CONTROL) – Ne; USB – 2; Slušalice – 1; Skart – 1; CI utor – 1; IR Out – 1.
23.07.2014 | 09:56
Možda kakav SoundBar od nekog proizvođaća? To se fino uklopi točno po dužini televizije i relativno ne upečatljivo može stajati.
23.07.2014 | 10:28
Ja sam na svoj TV prikopčao staru Sony mini liniju (stereo, mislim da je po 50W svaki zvučnik). Uglavnom, liniju sam sakrio u ormarić, a zvučnike postavio pored TV-a, i mogu ti reći da je to najjeftinija i odlična opcija.

na TV-u (Panasonic plazma) sam uštekao u izlaz za slušalice, iako ima i stereo izlaz, jer mi je tako lakše šaltati izlaz zvuka TV - linija. A linija ima stereo in!

Te stare linije imaju prilično kvalitetno pojačalo, pa zasada niti ne tražim neko drugo rješenje...

Inaće, ukoliko se radi o kombinaciji u dnevnom boravku, ja sam prije za ultra kvalitetnim STEREO rješenjem, nego polukvalitetnim 5 ili 7+1 rješenjem...
23.07.2014 | 10:48
rusty je spomenuo soundbar. Za nezahtjevno slušanje (dakle, ako se ne želi pravo kućno kino) soundbar je izvrsno rješenje. Ja imam soundbar Denon DHT-T100 i vrlo sam zadovoljan. Fino se smjestio na policu, a TV (isto Samsung) stabilno stoji na njemu. Zvuk je bogat i moćan. Optičkim se kabelom (dolazi u kompletu) spaja sa televizorom (kabel ide iza TV-a pa se ne primijeti), a daljinski od tv-a (iskon IPTV) preuzima funkciju podešavanja glasnoće i na soundbaru (naravno, može se koristiti i originalni Denon daljinac koji se dobije uz soundbar).
23.07.2014 | 10:57
...možda nuforce dia plus neki zvučnici
sonusart.hr/product.aspx?c=10&p=412
...kasnije se može nešto i bolje od zvučnika...dok soundbar se baš ne može "upgrejdati"
23.07.2014 | 11:32
Soundbar mi se čini kao moguće rješenje. Morat ću pogledat što se nudi i po kojoj cijeni.

Znači samo optički digitalni kabel i to je sve što treba?

To mi je zanimljivo. Soundbar kao opcija mi uopće nije pao na pamet.

Ja sam razmišljao o nekim manjim zvučnicima koje bi ugurao u police gdje su mi ostali uređaji. Ima mjesta za neke ne baš jako velike. Volim kad mogu sve te uređaje nekako sakriti. I, naravno, ne volim kad mi svaki uređaj ima svoj daljinski pa mi je i plus kad nešto radi s daljinskim od TV-a.
23.07.2014 | 13:05
Optički digitalni kabel i, naravno, napajanje za taj soundbar. Ne napaja se po svetom Duhu.
Ako imaš pregradne zidove od knaufa, postoje zvučnici koji se ugrađuju u knauf zidove. Pišem ti to zato što si napisao da voliš da je skriveno.
23.07.2014 | 13:29
Volim da je skriveno i ne bi uopće bila loša ova ideja sa ugradbenim zvučnicima. Ali nažalost sad više nije izvedivo.

TV mi stoji na polici ispod koje je ostavljeno cca 12 cm visine prostora za sve uređaje. Nije skroz skriveno, ali izgleda bolje od šume uređaja i kabela koje znam vidjeti po dnevnim sobama. Napajanje je skroz skriveno iza regala, dok netko napokon ne otkrije Teslin recept za bežičnu struju.

I to je prostor koji mogu iskoristiti. Moram vidjeti postoji li soundbar pravih dimenzija da stane na policu i da ne blokira daljinski. Ako ne postoji, plan mi je bio ubaciti nekakve zvučnike ispod.

Ne znam kad sam zadnji put ikakav zvučnik držao u ruci. Nemam pojma o tome. Ne znam ni kako se spajaju na TV. Što bi mi od onog nabrojanog služilo za spajanje zvučnika?

Kućno kino nisam isklučio kao opciju, ali mi se ne sviđa što je toga jednostavno puno. Ja sam za minimalizam gdje god se može.
23.07.2014 | 14:11
www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=soundbar

Ideja o kojoj smayoo priča je ovdje. Polovno ili novo.
23.07.2014 | 16:38
iAnte kaže:
Ne znam ni kako se spajaju na TV. Što bi mi od onog nabrojanog služilo za spajanje zvučnika?

Po onom što si napisao u prvom postu, na tvoj TV ne možeš spojiti direktno samo zvučnike. Čak ni one neke bezvezne za PC, jer nema niti headphones jack.

Jedina opcija koju imaš je optički digitalni kabel na nešto pa onda s toga dalje na zvučnike.
23.07.2014 | 17:03
Pa ima za slušalice izlaz i ima SCART (valjda je dvosmjerni, a sigurno je izlazni). Možeš spojiti aktivne zvučnike (one koji u sebi imaju i pojačalo), a to je većina onih za računalo. Ako zvučnike spajaš u struju tada imaju pojačalo. Na TV spajaš preko SCART-a (bolje) ili preko slušalica (lošije) ili ako soundbar ima optički ulaz tada preko toga s optičkim kabelom.
Ja bi predložio ipak sounbar jer generalno stane ispod telkice i ima neki kao "surround".

iAnte, gledam upute i tamo ti je sve objašnjeno.
TV ima Bluetooth, pa možeš i BT zvučnike kupiti (ovisi koliko novaca misliš potrošiti),
23.07.2014 | 17:30
@Zabac SCART bolji od headphone jacka? hmm, ne hvala.. :/

po meni bi ja to slozio kako je i smayoo rekao, preko otickog kabela. ali i reci nam budget neki koji mislis. jer imas super dvokanalnih receivera, spojis neke yamahe ns555, ili mordaunt short, imas i onda za slusanje glazbe!
23.07.2014 | 17:52
Da, bolji je jer ide mimo pojačala za slušalice.
Ako ćemo pravo ni S/PDIF preko TOSLINK konektora nije sretno rješenje (za audiofile, a za one kome je slon prdnuo u uho je svejedno).
Dolazi do podrhtavaja (jitter-a).
23.07.2014 | 18:17
Sorry, nisam vidio dobro pročitati detalje (tapatalk). Scart je bolji od headphone jacka jer je to normirani linijski izlaz, pod pretpostavkom da aktivni zvučnici imaju ir volume control koji reagira na daljinac od tv. Inače je kao low end rješenje najpraktičnija stvar headphone jack i aktivni zvučnici.
23.07.2014 | 18:19
stefanjos kaže:
reci nam budget neki koji mislis

Nemam budžet. Ovo mi nije uopće bilo u planu. Možda 1000kn. Koliko vidim za te novce se da naći nekakav soundbar.
A znam da bi za neki bolji sustav mogao potrošiti i puno puno više od toga.

Ovo je sve priključaka što imam:

01.jpg

@zabac nema bluetooth.
23.07.2014 | 18:21
pa meni je koji god scart sam ja ikada ustekao on prestao raaditi nakon 3 dana, nikad ne valja, pa ga gurni gore, pa dolje :/ strasno labav spoj. meni katastrofa. 3.5mm je cvrst spoj i kvaliteta je standard. opticki nisam nikad ustekao, htio, ali mi se ne da palii pojacalo za obicnu tv.
23.07.2014 | 20:02
Scart jest jeftin konektor, ali kontakt je sigurno dobar ako nisi kupio ultrajeftilen kabel. Drugi problem sa SCART-om je da kabeli budu debeli (dakle, žilavi) i kratki pa ih se često navlači tako da oni sami čupaju konektor van.
U ovom slučaju se kupi SCART na cinch adapter i tanki cinch kabeli.
3,5 mm je tek govance od spoja i kvalitete. U pravilu nakon par uštekavanja počne šuškanje, čim se razlabavi lim od minusa.
23.07.2014 | 20:36
www.hifi-regler.de/shop/oehlbach/oehlbac...art-adapter_4510.php

Ovako nešto ili onaj gdje piše OUT ili OUTPUT, mada budeš te teže našao.
Ja sam ugasio zvuk na TV-u (ne stišao, ugasio) i sve ide preko pojačala.
Generalno, zvučnici na televizoru su od očajnog do katastrofalno očajnog. Obično su smješteni iza ekrana kako ne bi patio dizajn.
Ako su zvučnici pored ekrana tada su televizori dosta veći. Kad sam svojevremeno čitao recenzije LCD/PLAZMA TV-a, svi su pljuvali po zvuku.
To si trebao znati i prije kupovine. Ljudi se prevare, pogotovo oni koji prvi puta kupe LCD jer su CRT-ovi (omjer 4:3) imali pretežno zvučnike poktaj ekrana kako TV ne bi izgledao kvadratno.
24.07.2014 | 06:53
Znao sam da je zvuk loš i prije kupovine.

Cijelu zimu je bilo Ok, ali sad je problem. Ako je otvoren prozor, buka izvana mi nadglasa TV. Ako zatvorim prozor i upalim klimu, klima mi zuji pa ne čujem. Jako glup problem.

Velikoj većini TV-ova su zvučnici iza. Valjda se računa na to da će svatko kupiti i neko kućno kino.
24.07.2014 | 08:34
Ja mislim da je problem što TV držiš u regalu pa ti je refleksija zvuka bitno smanjena. Mi nemamo regal u dnevnoj sobi, zidovi su gotovo potpuno slobodni. TV stoji na malenom ormariću, ima samo 36", a soba je prilično velika (sam db je cca 28 m2, i još je prolazom širine 3 m povezan s blagovaonicom i kuhinjom od još toliko). Najnormalnije čujem glazbu (naravno, kvaliteta je banana, ali čuje se razgovjetno) i govor s TV-a dok u kuhinji kuham kraj otvorenog prozora i s uključenom napom, a to je u dijagonalu, nekih 10 m udaljeno.
24.07.2014 | 08:58
@smayoo onda je tvoj TV odličan. Meni nije do toga. TV mi je došao prije regala. U početku je stajao na ormariću. Ista je stvar bila. Sve recenzije za ovu TV kažu isto, zvuk je loš.

Gledao sam soundbarove. Ima ih dobrih, ali nisam našao neki koji bi mi odgovarao veličinom.
Gledam sad i kućna kina. Imate li mi tu što za preporučiti?
24.07.2014 | 09:16
Mislim da će ti se to jako zakomplicirati. Nađi neke bolje PC zvučnike koji ti odgovaraju. Uštekaj ih u headphone jack, uključi u struju i drži trajno uključene. Na njima ručno naštimaj neku glasnoću da ne dolazi do izobličenja i onda daljincem od TV reguliraj glasnoću gore-dolje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 11 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO