Pozdrav iz Kanade
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Kanade

13.10.2014 | 16:46
Pozdrav jabučari,

Odnio i mene posao na put. Pa evo vam par slika.
PS: akvarij je zakon.

Mississauga

Niagara

Toronto

Ripley's Aquarium, Toronto

13.10.2014 | 16:56
wow slike su odlične!
13.10.2014 | 17:49
Wow! Bio sam tamo mjesec dana 2002 (i puno puta požalio što nisam tamo i ostao .
Slike su super. Koji iPhone?
PS: vraćaš se sa 6-icom?
13.10.2014 | 19:03
MacSlavko kaže:
Wow! Bio sam tamo mjesec dana 2002 (i puno puta požalio što nisam tamo i ostao .
Slike su super. Koji iPhone?
PS: vraćaš se sa 6-icom?

Mislim da tomislav.c ipak nije takav fanatik, eventualno kakav Macbook Retina
13.10.2014 | 19:13
Kakav akvarij, pogledajte nebodere. Svaka im čast.
13.10.2014 | 19:47
Ma lako za nebodere, vidi kakve slapove su napravili!
13.10.2014 | 20:06
Riba kaže:
Ma lako za nebodere, vidi kakve slapove su napravili!

sve bi ja to porušio i napravio još starije i još ljepše!!!
13.10.2014 | 20:40
Vidiš kako je to različito... Meni se riga od tolikih nebodera. Jedino što se meni u sjevernoj Americi zaista svidjelo je - priroda.
13.10.2014 | 22:54
jel oni kažu niagara kao mi ili najagra kao oni?
14.10.2014 | 01:59
@MacSlavko, iPhone 4, i baš zbog toga slike i nisu nešto.
Drugo pitanje ti je odgovorio tmedven.
Ne mijenjam mob iz principa, dok još nekako radi nema potrebe mijenjati.

@smayo, prirode neću previše vidjeti, al dobro je da i u centru grada imaju male šume, travnjaci uredni.

@Yonkis, Najagra.

Još sam uvjek pod dojmom, ovdje je sve drugačije. Npr u prometu, autoceste ogromne i pune a auti u svim trakama voze podjednako (+- 10km/h).
4 way stop pravilo na raskrižju bez semafora mi je novost, (svi staju na raskrižju pa uglavnom kreću jedan po jedan onim redosljedom kako su došli na raskrižje), mislim da im to strašno smanjuje broj nesreća.

Toronto me začudio, ušli smo u grad autocestom između nebodera, sparkirali u centru i to sve skupa valjda za 10ak min.
14.10.2014 | 06:30
tomislav.c kaže:
Još sam uvjek pod dojmom, ovdje je sve drugačije. Npr u prometu, autoceste ogromne i pune a auti u svim trakama voze podjednako (+- 10km/h).
4 way stop pravilo na raskrižju bez semafora mi je novost, (svi staju na raskrižju pa uglavnom kreću jedan po jedan onim redosljedom kako su došli na raskrižje), mislim da im to strašno smanjuje broj nesreća.

U Kuvajtu je sve ovako, samo dijametralno suprotno.
14.10.2014 | 09:45
Išao sam googlat 4 way stop pa sam zaobilazno naletio na ovo: Magic Roundabout in Swindon, England. Sve je bolje neg to.
14.10.2014 | 10:20
Tamo su zaista pretjerali, ali načelno nema ničeg što bolje regulira promet od kružnog toka. 4-way stop je ok za rijetko naseljena područja gdje nema gustog prometa, a i to uz nevjerojatnu količinu policijske represije. Zamisli kako bi izgledalo proći kroz takvo raskrižje u bilo kojem smjeru da se radi o milijunskom gradu u jutarnjoj špici.
14.10.2014 | 10:45
smayoo kaže:
Tamo su zaista pretjerali, ali načelno nema ničeg što bolje regulira promet od kružnog toka. 4-way stop je ok za rijetko naseljena područja gdje nema gustog prometa, a i to uz nevjerojatnu količinu policijske represije. Zamisli kako bi izgledalo proći kroz takvo raskrižje u bilo kojem smjeru da se radi o milijunskom gradu u jutarnjoj špici.

Zacudio bi se, ali to funkcionira odlicno i u takvim uvjetima - naravno ako imas educirane i defanzivne vozace. S druge strane ako ih nemas, onda je kruzni tok pravi lunapark.
14.10.2014 | 11:03
IgorD kaže:
Išao sam googlat 4 way stop pa sam zaobilazno naletio na ovo: Magic Roundabout in Swindon, England. Sve je bolje neg to.

Dobro, ovo je ekstrem, ali u Engleskoj je stvarno jako puno kružnih tokova, koriste ih gdje god mogu, i stvarno su bolji u kontroliranju prometa i smanjivanju gužvi od bilo kojeg drugog riješenja.
14.10.2014 | 11:45
Riba kaže:
Zacudio bi se, ali to funkcionira odlicno i u takvim uvjetima - naravno ako imas educirane i defanzivne vozace. S druge strane ako ih nemas, onda je kruzni tok pravi lunapark.

Kolona koja se sa svake strane pred raskrižjem stvara raste brzinom koja je jednaka brzina nailaska novih vozila minus brzina izlaska vozila iz raskrižja. Ako *SVAKI* auto na raskrižju mora stati prije nego krene dalje, izračunaj koliko je to.
14.10.2014 | 14:43
Trebaš vidjeti kojom brzinom raste kolona kada se netko raskašeta na izlazu iz autoceste kao npr. jutros...i jučer...i prekjučer...
14.10.2014 | 15:03
Kako ono reče Ljubo Jurčić - ja drumom, ti šumom.
14.10.2014 | 15:09
en.wikipedia.org/wiki/All-way_stop
However, given alternative methods of intersection control and some of the disadvantages of all-way stops, the Handbook of Road Safety Measures recommends that four-way stops are best used between minor roads away from urbanized areas.

(...)

Some of the disadvantages associated with all-way stops are:
Increased emissions of hydrocarbons
Increased average delay
Discouraging bicycling
14.10.2014 | 19:01
Ahh moja tiha patnja! Da mogu odselio bi tamo iste sekunde! Doduse radje Calgary ali nebi se bunio ni protiv Toronta/GTA
Btw ovi Marilyn Monroe toweri su mi mrak, pogotovo zato sto je to za stambena a ne poslovna zgrada
14.10.2014 | 21:49
smayoo kaže:
Vidiš kako je to različito... Meni se riga od tolikih nebodera. Jedino što se meni u sjevernoj Americi zaista svidjelo je - priroda.

Pročitaj si ovo, predivan i zanimljiv članak o tom području (ne baš tom, ali u blizini), fascinantno. To bih volio vidjeti...

Scablands
14.10.2014 | 22:01
Za ovo nisam znao. Hvala na linku!
15.10.2014 | 08:50
MoschuS kaže:
Ahh moja tiha patnja! Da mogu odselio bi tamo iste sekunde! Doduse radje Calgary ali nebi se bunio ni protiv Toronta/GTA
Btw ovi Marilyn Monroe toweri su mi mrak, pogotovo zato sto je to za stambena a ne poslovna zgrada

Kakav GTA to je samo NYC, LA, MY, SF i LV.

Ja bio u NYC predprošlo ljeto živio tamo malo više od tjedan dana, e to se zve GTA VI i šamaranje po licu da se uvjeriš da nisi u igri i da ne ne možeš maznut auto i pobječ bez da te uhvate. LOL možda bi i mogao? hahaha
15.10.2014 | 08:59
Ajde malo progooglaj prije nego ispalis
en.wikipedia.org/wiki/Greater_Toronto_Area
15.10.2014 | 09:01
MoschuS kaže:
Ajde malo progooglaj prije nego ispalis
en.wikipedia.org/wiki/Greater_Toronto_Area

LOL ja mislio da ti povukao usporedbu sa GTA (Grand Theft Auto). ROFL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 44 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO