18.10.2014 | 16:54
Mac Mini je MBP bez ekrana, a svi znamo kako vec vise od 2 godine izgledaju MBP. Sve polemljeno na plocu. Ne znam zasto se uopce cudite. Mene ne bi iznenadilo da su u njih ugradili i nestandardne SSD diskove (kao u rMBP).
Steta nema nove Retina Cineme. Ali kako da predstave 5K Cinema monitor kad 27" iMac ide od $2500? Ne moze zaseban monitor biti skuplji od racunala sa tim istim monitorom
Moje primarno racunalo je rMBP (mid 2012) sa 16GB RAM, i dvije graficke. Znaci racunalo staro vise od dvije godine.
Nemam nikakvu, niti najmanju potrebu da kupim novu (dvije godine mladju) Retinu.
Volim trositi pare, razmisljao sam o konkretnim benefitima, trazio razlog da kupim novi laptop i nisam nasao NITI JEDAN (novi entry level je cak i slabiji od mog radi graficke kartice) :/
Velika vecina PC laptopa bi nakon 2 godine (ako nije u smecu) zudjela za zamjenom, ali ne i Retina
Zelim reci da koliko god Apple osakatio racunala onemogucivsi upgrade, ta racunala rade korektno svoj posao. Godinama. I neka mi ostane jos godinu, ili godinu i pol dana, pa ionako bi je htio zamijeniti za noviji model. Tako da u ovom slucaju UOPCE nisam bio zakinut nemogucnoscu nadogradnje.
Nije to sve tako crno kako izgleda. Da sam i mijenjao diskove, memorije, cudesa, opet bi je prodao nakon 3-4 godine...
Tako isto i Mini, kupi u startu sto ti treba i to ce raditi godinama.