iTunes sumnjive naplate
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes sumnjive naplate

18.11.2014 | 22:10
Čitajući na ipad-u na appstore mi se pojavio update za chrome(neznam dali to ima direktne veze stime ali od tuda je krenulo). Stisnuo update i izleti mi prozor o krivim informacijama kartice(Visa) koju mi se inače tereti za kupovinu. Mislim si koji klinac mi kartica ima veze sa fakin nadogradnjom inače besplatne aplikacije chrome. Nebudem lijen i uplatim 10kn i provjerim stanje, kad ono kuna i nešto i vidim sumnjivu naplate od 0.99 USD od itunes.com i par minuta kasnije opet charge ali ovaj put sa 1.00USD. Niš, maknuo sam za svaki slučaj karticu iz apple računa i sad ko krelac mogu čekat do sutra. Support im radi od 8-17. jbt Apple.

Naime valjda sam kupio dosad oko 20-ak aplikacija i nikad ovakvih svinjarija. Nemam jailbreak i tome sl. Ima li tko iskustva s tim pojavama?
Evo slike iz e-zabe što mi je pod opisom naplate
Prilozi:
18.11.2014 | 22:25
A na itunesima ne vidiš tu kupovinu?
Ja bi prvo posumnjao da su klinci kupovali nešto (ako koriste moj AppleID na svojim iĐiđama).
Ako nije to, onda bi najprije promijenio lozinku od AppleID (i stavio neku ozbiljniju, koja se ne probije lako i nije dictionary word). Pa bi onda pratio da li se transakcije i dalje pojavljuju.
Tek bi nakon toga išao maknuti karticu.
A njima se svakako trebaš javiti i dići reklamaciju (ako si siguran da nije onaj prvi problem u pitanju).
18.11.2014 | 22:25
A na itunes purchase history imam da mi je zadnja kupovina koju sam inače odradio je bila 16.11.2014
18.11.2014 | 22:27
Pa klinceza mi se igrala na ipadu. Moja greška je bila što je kartica ostala u apple profilu, što inače ne radim. Naravno da sumnjam da je nehotično stisla jer ima 4 godine, ali nisam 100% siguran u to. Ali nema ničega u pourchase history, tako da nisam pametan. Ili se history ne osvježava tako brzo kako ja mislim.
18.11.2014 | 23:11
Nadam se da je u ovom kvaka. Saznat ću sutra kad se i ako se sredstva vrate na račun. Samo mi ostaje nepoznanica zašto me tražio ažuriranje načina plaćanja prilikom updejta besplatne aplikacije.
A pošto sam ja u tom sumnjičavom pohodu par puta uključivao i isključivao karticu, očito je došlo do privremene naplate.
Za svaki slučaj sam promijenio ID lozinku.

As with many other merchants, the iTunes Store and Mac App Store places an authorization hold on your payment card account for the approximate amount of any purchase you make. If you update your billing information, the iTunes Store or Mac App Store will place an authorization hold on your payment card account, usually in the amount of 1 USD or the local currency equivalent, to verify your account information.
You might see authorization requests on your online statement. These requests aren't actual charges; they are tests to confirm that your payment card account is active and has available funds to accommodate transactions. Authorization holds are removed by your financial institution shortly after your purchase clears. The time it takes to remove authorization requests varies by financial institution.
To review the actual charges on your account, see your iTunes Purchase History. You will be asked to enter your iTunes account name and password. (You can only see Mac App Store web order details in your iTunes purchase history.) Your Purchase History will display your most recent purchases first. To view details of any purchase, click the arrow to the left of the order date.
If you have questions about the way your financial institution handles authorization requests, contact their customer service department.
19.11.2014 | 14:17
Ja neki put odem u minus na kartici, jer zaboravim koliko imam na njoj, i onda ne mogu niti skidati nove besplatne aplikacije, niti raditi update dok ne stavim nešto na nju. Onda mi dođu na naplatu i aplikacije koje sam kupila, a oni si nisu mogli naplatiti jer nije bilo dosta novca. Npr. kupim nešto za 4,99$, a na kartici imam 3$, aplikaciju mogu skinuti, ali si oni ne mogu naplatiti pa me blokiraju i za skidanje besplatnih aplikacija dok ne riješim dug. Tako mi obavijest o naplati ove aplikacije može doći i par dana kasnije.
21.11.2014 | 11:30
JOHN kaže:
Pa klinceza mi se igrala na ipadu. Moja greška je bila što je kartica ostala u apple profilu, što inače ne radim. Naravno da sumnjam da je nehotično stisla jer ima 4 godine, ali nisam 100% siguran u to. Ali nema ničega u pourchase history, tako da nisam pametan. Ili se history ne osvježava tako brzo kako ja mislim.

Kompliciraš stvari!
Prvo, bez šifre nitko ne može napraviti transakciju, dakle čemu komplikacija s micanjem i dodavanjem kartice?

Drugo, mala i da je vunderhaker, ne može nešto kupiti bez šifre, osim ako si podesio da ne pita za šifru, što nisi ili ako si sam nešto kupio, a zatim dao maloj, pa je ona odmah za tobom išla kupovati; makar mi se čini da i tu Apple pita password, ali se nemrem sad sjetiti.

Kod mene je na stanju Amex kartica, otkad je došao App Store u nas, znači od početka, imam kupljeno preko 1000 appova, tako vele iTunesi, naravno, dosta ih jei free, no tu ima svega.

Ma koliko bio paranoičan, zbilja mi nije jasna fora sa micanjem podataka iz app storea i vraćanjem, to zbilja nije malo vremena raditi svaki put kad želiš nešto skinuti/kupiti... I još k tome imaš karticu koja ne radi ako nema na njoj sredstva... I ja sam paranoik, ali ovo je i za mene next next level

Stanje na iTunesu mislim treba da vidiš odmah, ono pod accounts, purchased i sl.
21.11.2014 | 16:53
Hvala na (ne)korisnim podacima uz minimalnu dozu blaćenja. Ponekad imam više novaca no što mi treba, zato to radim
A za ovo majmuniranje, paranoik i next next, suzdržat ću se komentiranja da si ne pokvarim vikend. Definitivno bezobrazluk na finjaka, nadam se da će biti pobrisano s tvoje ili treće strane.Nismo balavci da se tak spikamo, zar ne? A razlog stavljanja i brisanja kartice je bio što mi je appstore tražio da unesem karticu kada sam skidao update(nije baš praksa, jel tako?), pa sam poslije toga maknuo i onda sam shvatio da je počela curit lova, očito zbog unosa/brisanja kartice.
Sadržim dozu rezerviranosti, ali baš bolesnik nisam.
21.11.2014 | 17:02
Pita za šifru ako si tako namjestio i to uvijek. Imaš pod ogranićenja ili tako nekako gdje se to da namjestit.
21.11.2014 | 17:15
Kupovao sam jednom dvije aplikacije jednu za drugom i koliko se sječam nije tražio za drugu. Par puta me nije pitao za sifru, tako da sam si rekao zaj....ti to, kartica out i to je to. Davno je to bilo, mozda na ios 6. Dali je to pouzdano na ios 7 ili 8, zaista mi se ne isprobava niti mi se vodi briga o tome. Meni je narihtano za svaki download da pita sifru, pa sam recimo iz navigona radio restore kupljenih dodataka na novom uređaju pa nije pitao za šifru kao što nije pitao za kupovinu novog dodatka kojeg nisam imao na profilu, ali je predhodno pitao kad sam skidao samu aplikaciju. Malo to sve šteka ponekad. Meni to dovoljno da skinem karticu, a za kupovinu mozda jedne aplikacije mjesecno nisam lijen ponovno ukucat brojčeke.
21.11.2014 | 17:44
ImageUploadedByTapatalk1416588480.651366.jpg

To se ovdje ukljuci.
21.11.2014 | 17:46
Hvala zabac. Tu sam imao grešku. Meni je bilo na 15 min, mada se ne sjećam da sam ikada postavlja na tih 15min. Znači kupovina je bila moguća narednih 15min nakon što uneseš šifru. Treba očito postavke provjerit s vremena na vrijeme.

Trenutno mi lova još nije vraćena, ali je definitvno zbog unosa/brisanja kartice iz profila. Baš me zanima koliko će trajat taj povrat. Čekat ću još 3-4 dana, ako ne sjedne, reklamirat ću.
21.11.2014 | 19:22
Treba ukljuciti i sama ogranicenja jer bez toga ne radi.
21.11.2014 | 19:55
John, prije (iOS6) je normalno ponašanje bilo da te ne pita ponovno za password ako unutar 15 minuta napraviš još jednu kupnju. Od iOS7 možeš to podesiti po želji.

Na stranu sad diskusiju o izboru riječi, ali i ja mislim da se štitiš na pogrešan način, odnosno strahuješ od pogrešnih rizika.

1. *NEUSPOREDIVO* je veća vjerojatnost da će ti korumpirani zaposlenik na benzinskoj pumpi "poskimati" broj kartice te da ćeš na takav način postati žrtva kartične prijevare, nego da će te netko okrasti online.

2. Opetovano UNOŠENJE podataka s kartice POVEĆAVA rizik da postaneš žrtva kartične prijevare

3. Ako si *TOLIKO* jako zabrinut za sigurnost svog novca pri kupnji preko iTunes, napravi u HPB prepaid karticu i prijavi nju na sve online servise za kupovinu. Pa onda, kad želiš obaviti kupnju, napravi internet bankarstvom uplatu sa svog normalnog tekućeg računa na prepaid karticu i onda kupuj. Moji klinci imaju takvu karticu, kad zaštede ili zarade neke novce, daju mi ih u gotovini, a ja toliko uplatim mZabom sa svog tekućeg. I onda si oni kupuju na Google Playu, iTunesu, Nintendo storeu...
21.11.2014 | 20:25
Ma ja koristim žiro račun od zabe( Visa), koliko toliko kontroliram iznos na racunu, nemre se u minus, mada ni to nije garancija obzirom na iskustvo forumasicekoja je podijelila svoje iskustvo(pamti sredstva koja treba uzet pri uplati na racun). Nisu tu dramatični iznosi tako da je to relativno pod kontrolom. Relativno iz razloga ne da me ne pokradu online, nego da klinci igrajuci igrice ne stisnu slucajno kupi preko linka neke reklame koji se zna pojavit u igrici i tome sl. Sad je ta enigma rijesena opcijom u ogranicenjima. Dogodilo se nije jos a tako zelim da i ostane jer koliko god ja trubim da se ne stisce nesto, djecja radoznalost je jaca.
Ovo s opetovanim unosenjem si u pravu, ima elemenata, ali s druge strane nema ako smo sigurni ako koristimo sigurnu mrezu i "najsigurniji operativni sustav". Unos passworda pri kupovini je opetovano upisivanje pa se i to moze provalit/zlorabit, zar ne?
No globalni zakljucak je da nista nije u tome sigurno i da treba sto manje petljat s unosima
21.11.2014 | 20:42
smayoo kaže:

3. Ako si *TOLIKO* jako zabrinut za sigurnost svog novca pri kupnji preko iTunes, napravi u HPB prepaid karticu i prijavi nju na sve online servise za kupovinu. Pa onda, kad želiš obaviti kupnju, napravi internet bankarstvom uplatu sa svog normalnog tekućeg računa na prepaid karticu i onda kupuj. Moji klinci imaju takvu karticu, kad zaštede ili zarade neke novce, daju mi ih u gotovini, a ja toliko uplatim mZabom sa svog tekućeg. I onda si oni kupuju na Google Playu, iTunesu, Nintendo storeu...

Koji su uvjeti za takvu karticu, koliko je godišnja članarin i/ili koliko uzimaju godišnje za vođenje računa?
Koliko mora biti na kartici više novaca? Kako se točno zove ta kartica.
Ja imam račune u Zagrebačkoj banci i da li mi se to isplati?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.11.2014 | 20:58
Kako se In-App kupnja može u potpunosti spriječiti, a sama kupnja dobrom lozinkom, nema straha da klinci mogu niti centa potrošiti makoliko tapkali po ekranu. iOS 8 donio je i obiteljsko dijeljenje aplikacija pa se i time dodatno može spriječiti neželjena kupovina jer samo nositelj obitelji može kupovati i dijeliti.
21.11.2014 | 21:08
U zadnje vrijeme sve manje imam vremena za praćenje novotarija oko iosa, ali naći ću vremena i za to. Definitivno nema smisla da svako malo upisujem i brisem karticu.Hvala na info
21.11.2014 | 21:12
Nešto se plati prilikom otvaranja računa, odnosno izdavanja kartice. TIpa - 40-50 kn. Nema mjesečnih troškova. Ali možda ima godišnjih, to ću vidjeti uskoro, kraj je godine. Nema nikakvih posebnih uvjeta i ne mora biti nikakav poseban iznos na kartici. Ja klincima obično uplatim po 200 kn kad skupe toliko, pa onda oni to troše par mjeseci, i tako...
I ja imam sve račune u Zabi. Zaključio sam da je ova HPB kartica puno sigurnija od bilo čega što Zaba nudi. I da se isplati.

www.hpb.hr/?hr=visa-prepaid-kartica-za-mlade
21.11.2014 | 21:21
Pa piše da nema naknade. Čini se ok opcija ali mislim da je to isti klinac ko moja Visa elektron od žirca.
A za ovaj žiro račun, to nemaš u zabi? Meni su to ponudili da mi otvore za internet kupnju prije 7-8 godina, nakon što smo utvrdili gradivo da poklon visa kartice ne funkcioniraju za net odnosno paypal. Tvrdili su da moze pa sam im dokazao da nemoze, donjeo laptop pa im rekao neka oni naprave autorizaciju, naravno da nisu uspjeli. Vratili mi novce i otvorili ziro racun bez naknade(kao gratis). Nisam gledao ali vjerojatno je sastavni dio modela i naknade lepeze koju koristim
21.11.2014 | 21:38
Sank kaže:
Kako se In-App kupnja može u potpunosti spriječiti, a sama kupnja dobrom lozinkom

Sviđa mi se ova opcija in-app purchases, baš sam je aktivirao i to je to što mi treba
21.11.2014 | 21:50
JOHN kaže:
Pa piše da nema naknade. Čini se ok opcija ali mislim da je to isti klinac ko moja Visa elektron od žirca.

Imam žiro račun u Zabi i dobio sam uz njega Visa Electron karticu. Nikad nijednu online autorizaciju nije uspjela proći.

Također, kad god dođe neko terećenje na taj žiro, a da nema dovoljno novca, on potegne automatski s tekućeg, a meni doma pošalju neki dopis "izjava o prijeboju" ili tako nešto.

Dakle ne, nije to ista stvar kao prepaid kartica. Također, mislim da je bolje da je u drugoj banci. Ima toliko novca koliko uplatim. Njihova je briga da ne autoriziraju transakcije ako nema dovoljno. Ako ode u minus, njihov je problem, neka mi stave soli na rep.
21.11.2014 | 22:03
Zanimljivo da ne prolaze autorizacije. Mislim ova moja je narančasta, dok ljubičasta od deviznog ne prolazi.
Meni recimo ne prolazi kartica autorizaciju ako nemam love na njoj, bar za provjeru funkcionalnosti, ono kad uzmu dolar-dva pa vraćaju za tjedan dana. Da nije bila greška u tom koraku.
Meni ako nije bilo love na računu, nije prolazila transakcija tako da nije bilo ovog povlaćenja sa tekućeg, bar do sada.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 0 minuta
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO