23.11.2014 | 15:25
ne znam dali imamo neki topic za filmove i preporuke?
za serije imamo, ali za filmove nisam nasao...
nego pretpostavljam da su mnogi na forumu ljubitelji SF filmova, pa da spomenemo
interstellar.
jeste gledali? sta vam se cini?
objektivno je jedan od vecin SF filmova koji se snimao u zadnje vrijeme. prosle godine je izasao jos jedan visokobudzetni SF,
gravity, ali taj film je imho daleko manje vrijedan, da ne pricam znanstveno dosljedan, iako je kod publike imao vise uspjeha. valjda zbog clooneyevog osmjeha
ovaj film ce mozda nekome biti dosadan, ima par glupastih sladunjavih holivudskih trenutaka, pretpostavljam da treba nekako zadovoljiti financijere, ali estetski je vrhusnki odradjen, jasan je utjecaj odiseje u svemiru, sto nije uopce lose. efekti nisu debilni i ociti kao u transformersima i slicnim skupim sranjima. vidi se da je svaki detalj filma ispeglan i promisljen.
oko price i fizike cijelog filma se od izlaska filma po forumima lome koplja, ali i to je dokaz da prica ima jak oslonac u znanosti, jer i kada se potkradu neke znanstveno rubne situacije, one nisu toliko trivijalne kao u gravityju recimo.
valjda spomenuti i da je na razvoju scenarija je radio i poznati fizicar kip thorne (meni je bio nepoznat do prije filma ruku na srce, ali ne pratim tu scenu pa neka mi to bude isprika
).
uglavnom za svaku preporuku! dugo nisam u kinu toliko uzivao u jednom filmu.
inace mi se nolan kao reziser svidja jos od mementa, kasnije se pokazao sa trilogijom betmena, pa inception, a meni se posebno svidio prestige, film koji je prosao mozda malo ispod radara medija.