06.12.2014 | 12:59
Master kartica od Zagrebačke banke često ima problema s autorizacijom transakcija u inozemstvu. Ne znam zašto, ali tako je oduvijek bilo. I u Zabi nikad nisu znali pomoći s tim u vezi, i uvijek su se čudom čudnim čudili. "Pa kako to?", "Pa kod nas je sve u najboljem redu..." itd. Već 17 godina imam MC od Zabe i priča je uvijek ista.
Inače, nije mi to prva kartica, sve plaćam Amexom, a ovu potegnem samo kad negdje Amex ne primaju. Znači - max 10x godišnje u HR i možda isto toliko u inozemstvu. Online nisam ništa platio Mastericom još otkad sam napravio PayPal (to ima jedno 8-9 godina). Ugl, na tih desetak fizičkih plaćanja godišnje MCom u inozemstvu, ima još barem jedno 3-4 koja ne prođu. POS uglavnom javi "Authorization error" ili "Unknown problem" ili "Unspecified problem with authorization server".
I, kako rekoh, u Zabi nikad nisu znali ništa o tome i generalno se prave kao da problem ne postoji.
Odavno bi im već vratio tu karticu i uzeo si drugu u nekoj drugoj banci kad to ne bi značilo da moram otvoriti drugi tekući, seliti plaću na njega i još 100 piz... koje mi se jednostavno ne da raditi. A nije mi to toliki problem jer je ionako rijetko koristim.