Problemi s master cardom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s master cardom

05.12.2014 | 23:51
Kupio sam nešto na bike24 i očekivao sam uskoro dostavu, kad dobih mail ovog sadržaja.

"Dear Mr *******,

Unfortunately there is a problem with your credit card and we were unable to charge it.
Please contact us via phone with a new credit card or send the data of a new card to us via fax.
Alternatively you can send the difference via advanced bank payment.
Please do NOT send credit card details via e-mail.

Please let us know how we should handle your order.

Zvao sam kartično poslovanje i čovjek je vidio njihov zahtjev i prosljeđeno je njima to što treba i ne vidi nikakav razlog zašto se oni nisu naplatili? Za taj iznos mi je umanjen limit po kartici, mada ta naplata još nije vidljiva u e-zabi. Čovjeku koji radi s karticama nije jasno, što ne štima, meni još manje. Sutra ću ih zvati i pitati koji je razlog tome. Imate li vi kakva slična iskustva i možda pokoji savjet, što da ih pitam. Nadam se da nisu Balkanci, jer sam ja uzeo zadnji komad toga, a u međuvremenu je ta stvar poskupjela 30 eura !
06.12.2014 | 07:28
ja sam u par navrata nešto kupio na bike24. Koliko se ja sječam da nisu slali u Hrvatsku, možda ih je zbunila hrvatska kreditna? Ja sam uvjek našao nekog iz Njemačke da pošalju njemu.
06.12.2014 | 08:50
@tino1, mora da si onda davno kupovao. Šalju u Hrvatsku s DHL i poštarina je 9.95 eura.
06.12.2014 | 12:59
Master kartica od Zagrebačke banke često ima problema s autorizacijom transakcija u inozemstvu. Ne znam zašto, ali tako je oduvijek bilo. I u Zabi nikad nisu znali pomoći s tim u vezi, i uvijek su se čudom čudnim čudili. "Pa kako to?", "Pa kod nas je sve u najboljem redu..." itd. Već 17 godina imam MC od Zabe i priča je uvijek ista.
Inače, nije mi to prva kartica, sve plaćam Amexom, a ovu potegnem samo kad negdje Amex ne primaju. Znači - max 10x godišnje u HR i možda isto toliko u inozemstvu. Online nisam ništa platio Mastericom još otkad sam napravio PayPal (to ima jedno 8-9 godina). Ugl, na tih desetak fizičkih plaćanja godišnje MCom u inozemstvu, ima još barem jedno 3-4 koja ne prođu. POS uglavnom javi "Authorization error" ili "Unknown problem" ili "Unspecified problem with authorization server".
I, kako rekoh, u Zabi nikad nisu znali ništa o tome i generalno se prave kao da problem ne postoji.
Odavno bi im već vratio tu karticu i uzeo si drugu u nekoj drugoj banci kad to ne bi značilo da moram otvoriti drugi tekući, seliti plaću na njega i još 100 piz... koje mi se jednostavno ne da raditi. A nije mi to toliki problem jer je ionako rijetko koristim.
06.12.2014 | 13:08
Dijelim slične probleme sa ZABA MC-om!
06.12.2014 | 13:41
Već 5-6 godina koristim Zaba Master i nisam nikad imao problema s naplatom. Prije godinu dvije se može plaćati i sa Visom pa kotistim i nju. Visa je obično prazna pa lovu stavim kad želim nešto platiti. Koristim ju otkad su mi hakirali master karticu, ali sam pravovremeno vidio i vratili mi lovu. Tako da do sada zadovoljan. Naravno sve transakcije idu preko PayPala.
06.12.2014 | 14:26
Zvao sam ih. Javio se je njihov službenik, koji je rekao da će prosljediti moj problem svom kolegi. Rekao sam mu da mi na mail pošalje nekakav dokument, da vidimo što to ne valja...još mi nisu ništa poslali, moguće je da ne dobijem ništa prije ponedjeljka.
06.12.2014 | 15:35
jzelko kaže:
Već 5-6 godina koristim Zaba Master i nisam nikad imao problema s naplatom. Prije godinu dvije se može plaćati i sa Visom pa kotistim i nju. Visa je obično prazna pa lovu stavim kad želim nešto platiti. Koristim ju otkad su mi hakirali master karticu, ali sam pravovremeno vidio i vratili mi lovu. Tako da do sada zadovoljan. Naravno sve transakcije idu preko PayPala.

Daj please reci kako su ti hakirali karticu....virus na kompu ili sta....na bankomatu...da se i drugi pripaze.

Hvala na savjetu !
06.12.2014 | 16:16
@ dxdandy, nezna se toćno. Prilikom neke transakcije presreli su podatke, ali nisu imali one zadnje brojeve kartice za autorizaciju. Netko im je progledao kroz prste prilikom uplate. Kako ja svakih par dana provjeravam transakcije, vidio sam da je nisam napravio i prijavio.
Sad ako imaš windoze, može ti bniti i neki virus, puno puta su skinuli podatke preko bankomata itd. Najsigurnije je kad imaš karticu s par dolara/eura i prije svake uplate na tu karticu staviš iznos koji hoćeš potrošiti. I opet ti ostaje na kartici par deviza s kojih ti nemože skinuti veći iznos od postojećeg.
06.12.2014 | 17:59
Ako se ovo ne razriješi, mogu li platiti on-line s visa-electron karticom ? na poleđini te kartice piše "electronic use only"
Ako mogu kako se ta transakcija odvija ( na poleđini kartice imam one tri znamenke ) Buni me ovo što sam pročitao na njihovom sajtu "Our customers can pay by VISA and credit card" Zašto je tu stavljeno and, a za master card nije.
Prilozi:
07.12.2014 | 08:17
bio sam sad na njihovim stranicama i možeš platiti visa electronom, ali i pay pal-om. Kad već imaš visa elektron, onda bi ja na tvom mijestu otvorio pay pal račun i plaćao preko njega.
A problem sa MC-om može bit da si u formularu upisao prezime sa ”č,ć,š” a na kartici ti piše sa ”c,c,s” i već ne prolazi, ili adresa s kartice nije identična sa onom koju si im napisao u formularu. Zato uvjek kod adrese za račun treba biti adressa koja je pohranjena u sustavu kartice, a adresa sa isporuku ona na koju ti oni trebaju nešto poslati.
07.12.2014 | 08:50
NA kartici piše prezime onako kako i treba. kod mene je ŽABČIĆ a ne ZABCIC.
07.12.2014 | 09:14
I kod mene je na jednoj karitci sa pravim "č,ć,š" i sa te moram tako i upisati u formular, ali na druge dvije nije.
07.12.2014 | 09:35
Sad gledam njihov mail i tamo mi piše prezime s slovom z, a u biti je ž i na kartici je ž. Moguće da je i do toga, adresa kartice i slanja je ista.
07.12.2014 | 10:11
cariblanco kaže:
Sad gledam njihov mail i tamo mi piše prezime s slovom z, a u biti je ž i na kartici je ž. Moguće da je i do toga, adresa kartice i slanja je ista.

Ja van Hrvatske plaćam ili pay palom ili Amexom ukoliko ne prihvaćaju paypal. Ako ne prihvaćaju niti jedno od toga, onda kupim negdje dalje. Opcija sa Visa karticom (poput prepaid-a gdje staviš onoliko love koliko trebaš, je isto ok i znam da dosta ljudi tako radi)

Što se tiče MC u Zabi, i ja je imam i s njom znam tu i tamo platiti online u HRV. Pri tome uvijek upisivam slova bez kvačica, i d umjesto đ, dz umjesto dž i tak i na adresi..., i uvijek prođe!
08.12.2014 | 11:46
Platio sam s nalogom za plaćanje u inozemstvo i tu uslugu, sam banci platio 70 kn. Tko zna možda to i namjerno rade s masterom da im plaćamo na ovakav način:( S druge strane sam zadovoljan, jer sam ušedio 1.600 kn, naime toliko više bi morao platiti za istu stvar u kindl sportu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO