Pebble sat
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pebble sat

09.12.2014 | 08:24
U trenucima dosade na poslu kupio sam Pebble Steel sat. Vise iz znatizelje da vidim taj smart watch svijet, nego sto mi je potreban ili sto me je Pebble nesto posebno odusevio.

Sat je vec godinu-dvije na trzistu. Zreo proizvod. Dolazi u luksuznoj crnoj kutiji koja odaje dojam kvalitetnog proizvoda.

Onako na prvu, nije ni lijep ni ruzan. Nekako sam ostao ravnodusan izgledom. Na ruci stoji i izgleda kao obican sat. Ni prevelik niti premalen.

Ekran je e-ink, vidljivost odlicna. Imam metalnu i koznu narukvnicu, ovisno o potrebi. Vodootporan je. Setup jednostavan, dobar app store, sadrzaja ima.

Odlicno se slaze sa iOS (bolje nego sa Android), tako da salje notifikacije i sa skype, viber, pozive, to do i sl. U principu salje sta ti hoces (ovisno o postavkama u Notifications).

Najkorisnija stvar koju sam otkrio za sat-dva druzenja je da mogu upravljati mojim Philips Hue zaruljama Drugima vjerojatno potpuno nebitno i marginalno.

Sat radi OK, i dobar je proizvod, samo ne radi meni nista posebno bitno. Najveca korist je da ne moras za svaku sitnicu vaditi mob iz dzepa, ili ustajati ako se mob negdje puni.

Godinama ne nosim sat, odvikao sam se skroz, pa se nadam da ce Pebble to promijeniti, da bi konacno poceo nositi i neke druge satove koje imam. Ali kako stvari stoje, slaba sansa

Isprobao sam ga sat-dva, i vratio u kutiju. Kada uhvatim vremena, dacu mu jos jednu postenu sansu, pa cemo znati na cemu smo.

Ako nista, ode on u oglase, neko drugi ce mu se jako obradovati

Ima li ovdje Pebble vlasnika? Kakva su vasa iskustva? Primjene? Dojmovi?

Ne mora cak biti niti Pebble, vec smartwatch opcenito...
09.12.2014 | 11:47
Za koliko prodajes?
09.12.2014 | 12:12
Čestitke na kupovini. Meni je smartwatch super ideja, ali nijedan me se dosad nije dojmio toliko da bi ga kupio. Od svih na tržištu mi se Pebble čini najkorisniji, ali meni opet ne dovoljno dobar.

Ali mene nešto drugo zanima.

drlovric kaže:
Godinama ne nosim sat, odvikao sam se skroz, pa se nadam da ce Pebble to promijeniti, da bi konacno poceo nositi i neke druge satove koje imam. Ali kako stvari stoje, slaba sansa

Kako to ljudi godinama ne nose sat? Ova rečenica se ponavlja na svakoj recenziji svakog smartwatcha.
To mi stvarno nije jasno. Ja sat stavljam na ruku čim izlazim iz kuće.
Kako znaš koliko je sati? Vadiš mobitel iz džepa svakih deset minuta? Ne zezam, stvarno me zanima.
09.12.2014 | 14:12
ante moji covjek!

cestitam lovricu. daj mu sansu, meni se cini simpa. zapravo najbolji smart watch ovako na papiru.
09.12.2014 | 18:46
iAnte kaže:
..... Ja sat stavljam na ruku čim izlazim iz kuće.
Kako znaš koliko je sati? Vadiš mobitel iz džepa svakih deset minuta? Ne zezam, stvarno me zanima.

A za sto ti treba info o tocnom vremenu svakih 10 minuta?
09.12.2014 | 19:18
jmirakul kaže:
iAnte kaže:
..... Ja sat stavljam na ruku čim izlazim iz kuće.

A za sto ti treba info o tocnom vremenu svakih 10 minuta?

zato što mu je interna CR2032 davno krepala i neće da je zamijeni pa koristi alternativne/ručne metode
09.12.2014 | 19:39
Pročitao sam tisuću recenzija različitih smartwatcha gdje ljudi kažu da su se skroz odvikli od nošenja sata, a u drugoj rečenici kažu da je smartwatch super jer ne moraju vaditi mobitel iz džepa tako često. I drlovric je jedan od njih.

Zato me stvarno zanima kako oni prate vrijeme. Svakih minutu, deset ili trideset, nevažno. Ja znam da s vremena na vrijeme pogledam na sat da vidim koliko je sati. Nekad svakih dvije minute, a nekad jednom u tri sata.
09.12.2014 | 19:41
Ja bi jedan ručni sunčani sat.
09.12.2014 | 19:59

09.12.2014 | 20:50
Uuuuuu, mrak. Mislim, treba sunce a ne mrak.
Koji model?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.12.2014 | 21:12
Ja imam Pebble sat već poduže vrijeme, zapravo od kad su poslali drugu pošiljku svojim kickstarter backerima. Odlično radi sa iPhoneom, a ako se udalji od iPhonea onda se zatrese pa nema šanse da se iPhone negdje zagubi. Pored sata i datuma, pokazuje mi i prognozu vremena, a također ga kao i drlovric koristim za upravljanje Philips HUE lampama.

Smanjio je potrebu da se iPhone stalno vadi iz džepa. Baterija traje od 5 do 7 dana i ja sam zadovoljan.
10.12.2014 | 02:36
iAnte kaže:
Pročitao sam tisuću recenzija različitih smartwatcha gdje ljudi kažu da su se skroz odvikli od nošenja sata, a u drugoj rečenici kažu da je smartwatch super jer ne moraju vaditi mobitel iz džepa tako često. I drlovric je jedan od njih.

Prijatelju ja 95% vremena iPhone iz dzepa vadim radi notifikacija, a ne radi vremena. Usput onda vidim i koliko je sati.

E sada te iste notifikacije dolaze na Pebble, pa ne moras uzimati mob u ruke svako malo. O tome se radi...

Ne znam cime bi se trebao baviti da svakih 10 minuta gledam koliko je sati. To je vec opsesija.

Mozda kladionicama, pa da svako malo gledam koliko jos do kraja tekme
10.12.2014 | 02:37
stefanjos kaže:
Za koliko prodajes?

Tisuca kunica i tvoj je. Ja sam platio vise prije 7 dana.

Odlican dar za Bozic
10.12.2014 | 23:54
Evo za našeg doktora, novi izazov. Mogao bi ovo uzeti i reći dojmove

11.12.2014 | 06:29
Crnci ocigledno nisu ciljana skupina korisnika.
11.12.2014 | 08:01
Mogli bi okrenuti priču, pa reći da bjelci nisu ciljana skupina. Naime na crnoj ruci imaš plazma ekran, dok bi se mi ebali s lcd ekranom i slabim prikazom crne boje
11.12.2014 | 08:05
Riba kaže:
Crnci ocigledno nisu ciljana skupina korisnika.

Ni ljudi koji nose duge rukave
11.12.2014 | 17:22
Ni oni s dlakavim podlakticama. :-D
11.12.2014 | 22:33
Furry display.
11.12.2014 | 23:24
može li baterija kako na pebbleu trajati ili se mora svaku večer puniti?
14.12.2014 | 11:06
iAnte kaže:

evo i ja sam sat "skinuo" sa ruke kada sam kupio prvi mobitel, dakle jaaaako davno
i dan danas kada se sjetim da mi je nesto "na ruci" onako se sav stresem od nelagode!
14.12.2014 | 17:12
Ja sam uvjek nosio satove na ruci s povremenim prekidima. Sad imam neki G-Shock od Casia. Hvale se s 10 godina trajanjem baterije (mos mislit). Ovi se hvale sa 7+ dana baterijom.
Meni je super sto mogu s telefonom nesto upravljati, a sad bi trebao i telefon upravljati sa satom.
FB generacija mozda i vidi prednost.
18.12.2014 | 11:36
Otisao Pebble. Nije to za mene

Budem pokusao opet za par godina...
12.05.2015 | 10:30
Zainteresiran sam za kupnju smartwatcha i našao sam zanimljivi alcatel watch pa sad me zanima šta mislite dali je bolje uzeti pebble steel/color ili alcatel?

Alcatel Watch

Pebble Steel

ili pričekati

Pebble Time

Pošto apple Watch mi je nedostižan! ;(
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.05.2015 | 11:23
CooL kaže:
Zainteresiran sam za kupnju smartwatcha i našao sam zanimljivi alcatel watch pa sad me zanima šta mislite dali je bolje uzeti pebble steel/color ili alcatel?

Alcatel Watch

Pebble Steel

ili pričekati

Pebble Time

Za srockas sam dobio originalni Pebble i od tada mi baterija na ajfonu dulje traje jer, kao sto je gore spomenute, rijedje vadim da pogledam zakaj mi je zapistao. Od tada mi je i na silentu, i bez vibre. Nije mi donio neku vecu prekretnicu, osim da imam osjecaj da sam manje ovisan o telefonu. Pokusat cu za tjedan dana bit bez njega da vidim kak mi je, al imam osjecaj da sam se fino navikao.
Estetski, jako mi se dja... Crna plastika na crnoj ruci.
12.05.2015 | 11:46
Taj Alcatel izgleda jako dobro, ali ima očajne recenzije. A teško da će se s vremenom poboljšati.

Pebble je sve bolji i bolji. I provjereno dobar. Ali ružan, majko mila kako ružan.

Ako bi baš nešto morao odabrati, išao bi na Time.
12.05.2015 | 11:48
CooL kaže:

Alcatel Watch

Pebble Steel

ili pričekati

Pebble Time

Alcatel mi se više sviđa
12.05.2015 | 12:10
Prvi pebble mi se ne sviđa jer je plastičan i stvarno daje jeftini izgled kao šta je netko rekao kao sat iz praška ali ovi noviji mi bolje izgledaju.

E sad jel čekati alcatel za 2000Kn ili uzeti pebble steel za 1300?

Ili pebble color za cca 2100Kn kad bude dostupan!
12.05.2015 | 12:44
Imao sam ja Pebble Steel. I svejedno je bio ruzan. Na slikama izgleda puno ljepse.

Ovaj Alkatel je fin na izgled, odlicno pogodjena cijena. Treba vidjeti dojmove korisnika. Da danas trazim smart watch, kupio bi ovaj Alkatel iz znatizelje ciste... Ako se i taj puni svaki dan, preskocio bi ga hladno, kao i Apple Watch.

Meni, u ovom slucaju, nije cijena ta koja me otjerala od Apple, vec cinjenica da jos nesto moram puniti SVAKI DAN :/
12.05.2015 | 14:07
Ma alcatel se i meni jako sviđa ali ga se nigdje ne može vidjeti nego bi ga trebao na slijepo naručiti a cijena mu je kod nas 2100kn, i nisam još našao nikoga da čujem neka iskustva iz prve ruke, a i podrška opčenito me brine!

Pebble ima puno korisnika i otvorenog je koda tako da se brzo razvija i to mu je veliki plus!

www.cybershop.hr/index.php?route=product...&product_id=8513
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 54 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO