sudar sa sa srnom :/
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sudar sa sa srnom :/

24.12.2014 | 00:07
stari se neki dan vozio dolinom kupe, cestom koju je prosao 1000 puta, i valjda se jednom morao desiti bliski susret ovakve vrste!
uz cestu je brežuljak visine 2 do 3 metra, i sa njega je umjesto na cestu na žalost srna skočila ravno na auto. doslovno ko da je sa neba pala!

sreća za moje da je ulovila haubu, pa su oni ok. srna je nažalost bila ozljeđena i lovci su je ubili! (iz drugog pokušaja )

auto je na servisu, čeka se procjena itd, ono što mene zanima je dali neko ima slična iskustva. lovci su mu rekli da će to pokriti osiguranje hrvatskih šuma, ali da zna biti malo "povuci - potegni", serviser također kaže da se zna tu dosta čekati na odštetu.

što je najbolje činiti u ovakvim slučajevima?

policija je bila na licu mjesta, slikali itd, došli su i lovci, a na kraju je HAK odvukao auto u servis.
24.12.2014 | 00:17
frend je tako udario vepra. osiguranje je bez beda sve pokrilo. detalje neznam, ali znam da je steta sva placena.
24.12.2014 | 00:23

24.12.2014 | 00:30
Shit happens, jbg.
Mislim da te lovci muljaju, jer to treba pokriti osiguranje lovačkog društva koje gospodari tim lovištem. Ali neka lovačka društva nemaju kinte za plaćati premiju pa onda muljaju i prave se mutavi te pokušavaju prebaciti na HR šume. Pričam ovo na temelju iskustva gdje se (ne u Gorskom kotaru) šogor sudario sa srnom i stvar je išla preko police od lovačkog društva, ali isto su pokušali prebaciti na HR šume najprije.
24.12.2014 | 06:05
Kao dijete sam sa ocem doživio ovakav susret sa srnom, ali nije pala na auto nego je u naletu udarila u prednji bočni dio, užasan osjećaj.
24.12.2014 | 07:10
Nemaju kasko?
Tocno je da lovacka drustva pokrivaju stetu sa svoje police.
Nemam iskustva, ali sam to dosta puta cuo.
24.12.2014 | 07:26
To je pravo sranje, jer se u takvim slučajevima niko ne osjeća baš zaduženim za tvoju štetu. Ja sam imao takvo iskustvo i bilo je stvarno povuci potegni. Po meni je najbolje uzeti zapisnik od murije, predati ga s procjenom u osiguranje i ako se pojavi prvo natezanje u bilo kojem smjeru, predati sve odvjetniku i nek se jebu. Odvjetnika ti svakako plaća osiguranje onoga ko je "uzrokovao" štetu.
Ja sam moj slučaj, nakon iscrpnih telefonata i mailova, dao mom odvjetniku i on a mi je to poslagao super. Pitaj starce dali su pretrpjeli neki stres ili traumu pri kočenju i to se naplaćuje. Ja ti mogu preporučiti moju odvjetnicu. Ima office u Čotinoj, odmah iznad tvoje radnje, super je ženska, pa se savjetuj kako i šta. Ako ti treba šaljem podatke na PM i reci da sam te ja poslao.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
24.12.2014 | 07:49
Imao isti slučaj....

Obavezno policija i zapisnik, prijava osiguranju, lociraj koje točno lovačko društvo je odgovorno na tom području i prijava na njihov broj police (to sam morao interno od frenda u samom osiguranju saznati, jer ovi naravno neće reći) i onda pritisak na sve redom...

Policija će prvo provjeriti da li je koji kilometar ranije znak za divljač, da li si vozio 5 ili 10 kmh preko ograničenja i sl...
Osiguranje će pokušati smanjiti cifru...
Lovačko će za svoj dio odštete pokušati izbjeći odgovornost...

U mojem slučaju, nakon 2 mjeseca ganjaže uspio sam dobiti 13.000,00 kn od osiguranja i 2000,00 kn od lovačkog

meni OK
24.12.2014 | 09:38
Sin kaže:
Imao isti slučaj....

Obavezno policija i zapisnik, prijava osiguranju, lociraj koje točno lovačko društvo je odgovorno na tom području i prijava na njihov broj police (to sam morao interno od frenda u samom osiguranju saznati, jer ovi naravno neće reći) i onda pritisak na sve redom...

Policija će prvo provjeriti da li je koji kilometar ranije znak za divljač, da li si vozio 5 ili 10 kmh preko ograničenja i sl...
Osiguranje će pokušati smanjiti cifru...
Lovačko će za svoj dio odštete pokušati izbjeći odgovornost...

U mojem slučaju, nakon 2 mjeseca ganjaže uspio sam dobiti 13.000,00 kn od osiguranja i 2000,00 kn od lovačkog

meni OK

Isto tako je bilo kod mene. Zato ti je naj bolje odvjetnik! Daj mu punomoć i bila stvar.
24.12.2014 | 15:48
@zabac, nema kasko.

@tino obzirom da ima kucu u tom podrucju i zna dosta ljudi iz tog lovackog drustva bolje da se pokusaju dogovoriti ko ljudi. malo mi je glupo odmah uletiti sa odvjetnikom u takvim okolnostima. ali dobro je znati pa ako bas bude potrebe, bit cu slobodan javit ti se.

hvala svima na savjetima!
24.12.2014 | 23:07
S obzirom da ima kuću u tom području i zna dosta ljudi iz tog lovačkog društva, sramota je da ga uopće pokušavaju tako muljati. Ja bi ih isto nagazio odvjetnikom i još tražio ispriku.
24.12.2014 | 23:27
u glavu odmah!
ajd sad su dole za blagdane pa ce se kroz neformalne razgovore vise toga saznati.
25.12.2014 | 11:34
Odmah u glavu. Nije ništa pogubno kad se o tebi brine odvjetnik. A prijeteljstvo koje to nemože podnjeti nije ni postojelo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 0 minuta
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO