16.02.2015 | 17:39
Da se nadovežem
Veliki sam ljubitelj knjiga i kindle mi je neusporediv za čitanje sa ikakvog drugog displeya. Imam kindle 2nd gen, sa tipkovnicom koja je više manje beskorisna. Samo mi povećava/otežava uređaj.
Ima i 3g integriran što, kao što su naveli kolege, više puta mi je koristio u hitnoći. Nije presudna stvar, ali dobro dođe.
Postao sam pitanje jer me interesira novi paperwhite koji ima integrirano osvjetljenje. Prema njihovim riječima, nije kao lcd da svijetli prema tebi već preko ekrana je nekakav proziran film koji usmjerava osvjetljenje prema ekranu. Efekt kao da imaš svjetlo koje svijetli prema knjizi. To mi je jedini feature zbog kojeg želim zamjeniti trenutni reader.
99% knjiga kupujem preko Amazona jer mi nije problem čitati na engleskom, dapače, navikao sam tako.
To je super stvar jer kako si ocjenio knjigu koju si pročitao daje ti prijedlog za nove knjige. Njih možeš kupiti odmah sa readera i zbog 3g veze ti se odmah dostavi na kindle (ako imas wifi verziju moraš se spojiti na wireless mrežu kako bi to radilo). Nema spajanja na komp, nema downloadanja, ništa... Stvarno super tehnologija.
Calibre koristim za loadanje nekih knjiga ili manuala koje sam skinuo sa neta. Sve on konvertira u kindle format. Jedini problem su pdf dokumenti koji su kao slika rađeni. To nikako ne izgleda i ne može se za to koristiti ebook reader. Ovdje ne govorim samo o Kindleu već o bilo kojem.
Baterija traje toliko dugo da se ne mogu sjetiti kada sam je punio... Pred par tjedana, valjda
Inače sam ljubitelj gadgeta i imam brdo beskorisnih stvari koje jedva koristim (npr. tablet). Kindle je jedna od rijetkih stvari za koje mogu reći da se nebih odrekao ni pod koju cijenu.