windows 7, particije diska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

windows 7, particije diska

27.02.2015 | 19:59
starci imaju windows 7 masinu koju sam slagao ima vec par godina. kada sam to radio, optimisticno sam C disk postavio na 40 gb. tada mi se to ucinilo dovoljno, ali windowsi su u svojim folderima nabrali toliko smeca krzo vrijeme, da im je sada ta particija tijesna.

totalno mi se ne da reinstalirati winse i podesavati cijeli pc da im sve bude kao sto je sada, pa trazim neku mogucnost da povecam particiju A DA SE NISTA NE POREMETI!
najradje bi da je kao na OS X-u pa da samo slajderom povlacim i odaberem velicinu particije.

ako netko ima iskustvo iz prve ruke, bio bi mi od velike pomoci.
27.02.2015 | 20:51
Acronis disk director npr. Pokazao mi se brz na terenu, imam ga na minixp-u na stick-u
28.02.2015 | 03:15
Skini Hiren's Boot. Naci ces lako to sto trazis.
28.02.2015 | 08:16
Ja za takve stvari koristim Windowsov Disk Management (diskmgmt.msc).
28.02.2015 | 08:49
iAnte kaže:
Ja za takve stvari koristim Windowsov Disk Management (diskmgmt.msc).

Da li on zna promjeniti particiju bez gubitka podataka?
28.02.2015 | 09:33
U nekim slučajevima može. Ovisi o samoj situaciji na disku.

U idealnom slučaju može smanjiti jednu particiju i isto toliko povećati drugu bez gubitka podataka.
28.02.2015 | 12:30
iAnte kaže:
U nekim slučajevima može. Ovisi o samoj situaciji na disku.

U idealnom slučaju može smanjiti jednu particiju i isto toliko povećati drugu bez gubitka podataka.

Nikad mi se nije dogodilo da se nešto izgubilo, čak ni u doba windowsa 98 i tadašnjeg nadaleko poznatog partition magic-a... particije se mogu povećavat i smanjivat ovisno o zauzeću na disku
28.02.2015 | 12:32
Može biti jedino problem da nema mjesta na disku pa se mora nešto formatirati prije micanja.
Ali samo povećavanje/smanjivanje ne gubi podatke.
28.02.2015 | 13:11
iAnte kaže:
Može biti jedino problem da nema mjesta na disku pa se mora nešto formatirati prije micanja.
Ali samo povećavanje/smanjivanje ne gubi podatke.

Njemu se zapunila C particija i hoće ukrast prostora s D... Ako je i D pun, neće mu dat da se proširi... podaci su ionako razasuti po disku, defragmentacija ih tek posloži
28.02.2015 | 13:23
Sta komplikujete iAnte je dobro rekao.Sve moze zavrsiti preko diskmgmt.msc. Idi na drugu prticiju D i desni klik pa shrink i onda napravi jos jednu prticiju.Onda je samo spoji sa C i to je to.10 minuta posla.Moze uraditi defrag diska ali nije neophodno jer win sam radi tj u slucaju shrink sam slaze.
28.02.2015 | 13:35
Mislim da ne mora ni raditi novu particiju već samo shrink na D pa expand na C.
Ali samo ako ima slobodnog mjesta na D.
28.02.2015 | 14:11
Jbt, kako je meni lijepo... Nakon 8 godina navikao sam sve oko sebe da je koristim windowse i da više ništa o njima ne znam. Ima najmanje 4 godine da me je zadnji put itko išta u vezi windowsa pitao.
28.02.2015 | 14:21
heheeheheh ma nisu oni toliko lose samo su puni problema
28.02.2015 | 19:29
saint kaže:
Sta komplikujete iAnte je dobro rekao.Sve moze zavrsiti preko diskmgmt.msc. Idi na drugu prticiju D i desni klik pa shrink i onda napravi jos jednu prticiju.Onda je samo spoji sa C i to je to.10 minuta posla.Moze uraditi defrag diska ali nije neophodno jer win sam radi tj u slucaju shrink sam slaze.

Nisam nikad koristio Shrink u win 7... Ne možeš extend uvijek napravit, ako ti možeš uvijek, onda mi demonstriraj
Skineš hirens ili acronis dis director i stvar gotova za 2 minute, što god poželiš
28.02.2015 | 19:36
saint kaže:

Više problema imam sa osx-om nego s windowsima... Koristim oboje da nemam nepoznanica kad mi netko donese na servis.
Daleko od toga da je osx po mom mišljenju loš, kaska ili slično... Nego sam se nagledao glupih problema, gubitak startup drive-a, reset smc-a zbog nepunjenja baterije i slično.
28.02.2015 | 19:50
saint kaže:

Pouceni prijasnjim iskustvima, OSX je preporod. Sad vise nista ne reinstaliram, nista nepodesavam. Mozda i nisu losi, ali meni je istustvi steceno na starijim verzijama vindoza sve samo ne pozitivno.
28.02.2015 | 21:26
@havdic probaj ne grize.
Govorim ti iz mog skromnog iskustva od preko 20 godina od dosa do win 8 . Na os x nisam vidio nista slicno bsod-a od kako sam prvi put pokrenuo macintosh. Ovo nije tema Os x vs win. Navrati kod mene na kafu u servis rado cu ti pokazati kako uraditi resize particije. Moze i iz cmd-a brze je i sigurnije . Jbt ode prica cije veci

Ps. Ja sam uvijek tvrdio da win nije los operativni. Daleko od toga ali da ima mana ima i to dosta vise od os x-a. 2000,XP i win 7 beton.
28.02.2015 | 21:46
Ne treba... Imam alate u koje sam siguran da rade i nisu me iznevjerili
Ma daleko od toga da sam rekao da je osx po ičemu loš, ili da je win bolji, nije po ničemu... Osx kao i apple strojevi su puno kompleksnije složeni od pc-eva... Samo htjedoh napomenuti da nije da nema problema
Od osx-a imam macbook air i hackintosh od dell-a 780
Skromno iskustvo, malčice manje od 20 godina ali tu smo negdje...
Btw, šta ćeš kad te netko pita kako u disk managementu nema Extend, siv je?
28.02.2015 | 22:00
Otvoriti CMD i pokrenuti diskpart pa onda lako format fs=ntfs quick label=test pa .......
Alati kao partition magic i ostali su imali smisla na XP, Visti(Jer to nije os vec sprdacina) Ali na win 7 je to sve skoro pa nepotrebno. Tvrdim da je win 7 najbolje sto je MS ikada izbacio.
28.02.2015 | 22:13
Većini ljudi komplicirano... Ovako je preglednije, a poznavajući MS, ne želim iskušavat
Win8 je bolji, točnije 8.1... Win7 je nakon xp-a bio preporod... A sad 8-ica tako dobro radi da su žalopojke kako je loša, jer eto radi i na atomu
03.03.2015 | 22:51
volio bi da mi windowsov disk management odradi posao. sto manje toga morasm instalirati, petljati, to mi je draze.
probat cu, samo da mi ne sje... podatke jer ako budem ponovno morao insalirati onaj glupi usb kljuc od fine, poludit cu!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.03.2015 | 07:48
@kinsif prvo backup, backup, backup... Zar nemaju windoze nekakav backup jednostavan ko što OSX ima Time Machine?
04.03.2015 | 08:14
Sank kaže:
@kinsif prvo backup, backup, backup... Zar nemaju windoze nekakav backup jednostavan ko što OSX ima Time Machine?

Yeah, right.

Kinsif, po mom iskustvu, ili će ti dat opciju širenja diska koja će proć bez problema, ili ti neće ponudit tu opciju. Ako ti kaže da moraš formatirat disk, valjda nećeš to napravit.
04.03.2015 | 16:33
Dok sam imao windowse to sam odrađivao s drugim alatima, ali se sjećam da sam jednom namjerno išao probati windowsov disk management, tek da vidim jel to odrađuje dobro. Bio je slučaj isti kao kod kinsifa, trebalo je povećati primarnu particiju i sve je prošlo ok. Starci ti vjerojatno imaju osobne podatke na D particiji. Trebaš vidjeti koliko je slobodnog mjesta na D particiji. Ako ga ima dosta, onda neće biti problema...koliko sam shvatio, tebi bi bila veća šteta da shebeš D particiju nego same windowze na C particiji.
04.03.2015 | 22:55
Sank kaže:

zadnje sto sam se detaljnije bavio sa winsima je bila vista. od 95ice pa do nje, nisam nikada nasao backup alat da mi odradi ono sto ima OS X. dakle da ti vrati svaku tocku i zarez na svoje mjesto. uredno bi svaki novi komp morao sve dizati iz nule! u medjuvremenu se sigurno nesto i pojavilo, ali cilj mi je da ulozim minimalan trud kako bi rijesio ovaj problem.

@cariblanco disk D je nebitan, ubacio sam bio u komp i drugi fizicki disk, tako da je sada taj F primaran za podatke, koji su jos i backupirani preko dropboxa i usb memorija, tako da mi to nije frka. ima prostora za prosirivanje.
ono sto mi se ne da je reinstalirati windowse, pa onda instalirati office 2003. (stara odbija ikakvu pomisao na drugu verziju), pa na njih moram povuci hrvatsku lokalizaciju, pa virtualna masina preko koje vrti dos program za knjigovodstvo, pa usb kljuc od fine koji mi je uzeo jedno 3 sata kada sam ga pred godinu dana instalirao, i tako jos 10 sitnica koje se moraju vratiti u identicno stanje jer ako nije to tako, nastaje panika!
dakle u najgorem slucaju, napravit cu sve to, ali dok se ja svega toga sjetim, pa vadi stare instalacije... ode jedno popodne a da se ne okrenes!
04.03.2015 | 23:06
U tom slučaju bi sve trebalo proći bez ikakvih posljedica.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 56 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO