04.03.2015 | 22:55
Sank kaže:
@kinsif prvo backup, backup, backup... Zar nemaju windoze nekakav backup jednostavan ko što OSX ima Time Machine?
zadnje sto sam se detaljnije bavio sa winsima je bila vista. od 95ice pa do nje, nisam nikada nasao backup alat da mi odradi ono sto ima OS X. dakle da ti vrati svaku tocku i zarez na svoje mjesto. uredno bi svaki novi komp morao sve dizati iz nule! u medjuvremenu se sigurno nesto i pojavilo, ali cilj mi je da ulozim minimalan trud kako bi rijesio ovaj problem.
@cariblanco disk D je nebitan, ubacio sam bio u komp i drugi fizicki disk, tako da je sada taj F primaran za podatke, koji su jos i backupirani preko dropboxa i usb memorija, tako da mi to nije frka. ima prostora za prosirivanje.
ono sto mi se ne da je reinstalirati windowse, pa onda instalirati office 2003. (stara odbija ikakvu pomisao na drugu verziju), pa na njih moram povuci hrvatsku lokalizaciju, pa virtualna masina preko koje vrti dos program za knjigovodstvo, pa usb kljuc od fine koji mi je uzeo jedno 3 sata kada sam ga pred godinu dana instalirao, i tako jos 10 sitnica koje se moraju vratiti u identicno stanje jer ako nije to tako, nastaje panika!
dakle u najgorem slucaju, napravit cu sve to, ali dok se ja svega toga sjetim, pa vadi stare instalacije... ode jedno popodne a da se ne okrenes!