CryptoLocker
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CryptoLocker

19.03.2015 | 19:45
Prije jedno 2 sata dobio sam informaciju koja je danas proslijeđena od strane InfoSec-a PBZa. Riječ je o mogućim zarazama Cryptolockerom kojeg su detektirali (a Fireeye i Trendmicro potvrdili) i to putem tportala, 24sata i Jutranjeg. Točnije preko oglasa na tim portalima. Također se spominje i blokiranje domene adriver.ru.

Ovaj problem je danas detektiran u cijeloj široj regiji, a bilo je i napada na banke (što je vrlo vjerojatno povezano).

Pa eto toliko.
19.03.2015 | 21:39
Hvala
Vrlo vazno je upozoriti i preventivno educirati korisnike posebno na ovu pošast.
19.03.2015 | 21:52
Znam da CryptoLocker postoji za windowse i ako ga netko dobije, nema šanse da spasi podatke...zanima me jel smo mi na OS-X isto u opasnosti, ili je ovo navedeno preventivno za win. mašine?
19.03.2015 | 22:16
Do sad sam se borio sa informatikom na nacin da se stvar osiguravala od kvarova, backuap na vanjske diskove, upload na storage... Sad sve pada u vodu, ova posast kljuca sve sto je dostupno u mrezi, sve sto je u sheru..
Od sada backup dobija novu dimenziju...
20.03.2015 | 07:55
cariblanco kaže:
Znam da CryptoLocker postoji za windowse i ako ga netko dobije, nema šanse da spasi podatke...zanima me jel smo mi na OS-X isto u opasnosti, ili je ovo navedeno preventivno za win. mašine?

ne direktno, ali kao što je Ante naveo shares su u pitanju. Dakle ukoliko se slučano zarazi neka win mašina, onda postoji šansa da će se svi share folderi koje ta win mašina vidi također kriptirati. Naravno to uključuje i NASeve.

Dakle Backup je definitivno bitan i naravno bitno je da nema mrežnog (ili direct) kontakta sa zaraženom okolinom.
20.03.2015 | 08:12
Ja kao rjesenje koristim backup to ftp... Ipak nije toliko napredan da bruteforca username i password of ftpa
20.03.2015 | 14:39
Ako je u windowsima aktivan system restore (a uglavnom je), onda se shaddow explorerom izvuku fajlovi, tako da nije skroz grdo
20.03.2015 | 14:42
kolega mi pokupio ovakav virus, i probao sam svakakvih načina, jednostavno nema načina da se vrate fileovi nazad.
20.03.2015 | 14:49
kvaju kaže:
kolega mi pokupio ovakav virus, i probao sam svakakvih načina, jednostavno nema načina da se vrate fileovi nazad.

Evo, skini, probaj... pogledaj prije je li ugašen System restore, ako je, zaludu ti posao
www.shadowexplorer.com/downloads.html
20.03.2015 | 16:00
Ne vrijedi niti pokušavati, nikakav shadoweexplorer mu neće pomoći. Čitao sam tu temu na forumu gdje su win mašine, pretežno i dvojica ljudi kojima mogu vjerovati su rekli da nema pomoći, osim platiti za ključ, a opet je upitno dal ćete dobiti pravi ključ ili ne. Jedan se čovjek baš bavi računalnom sigurnosti i putuje po svijetu i drži predavanja, dok je drugi hacker, tako da im možemo vjerovati. Sreća je da te napasti nema za OS-X, mada smo ugroženi s šeranim folderima, kako je rusty opisao. Za sad ljeka nema, osim zdrave pameti i posvećivanju pažnje kakav mail otvarate ili gdje sve surfate i po čemu klikćete napamet.
20.03.2015 | 16:29
Carliblanco mislis li na @Brunej
20.03.2015 | 18:34
Probao sam sve @havdic , baš sam se zainatio, i pokušavao svašta, neće i gotovo.

Dođe mi i kod mene srušit win, i digunt linux ponovo, OS-X je luksuz koji koji nemogu priuštiti.

Kolegi je doslovno 80GB podataka otišlo u zaborav. od toga 95% slika kojih više nema.

Zajebana stvar pravo ovaj virus, nisam susreo se sa ovakvim dosada, kaže da nema pojma gdje ga je pokupio, a pošto gleda filmovizije i slično, predpostavljam od tamo.
20.03.2015 | 18:47
ante_p kaže:
Carliblanco mislis li na @Brunej

Da mislim na njega, baš je lik genijalac. S guštom ga čitam.
20.03.2015 | 20:57
To sam mu zadnji put i ja napisao kad mu citao postove... Nevjerojatno kakav je maher... Inace ja sam tamo miky_maus
20.03.2015 | 21:32
cariblanco kaže:
Ne vrijedi niti pokušavati, nikakav shadoweexplorer mu neće pomoći. Čitao sam tu temu na forumu gdje su win mašine, pretežno i dvojica ljudi kojima mogu vjerovati su rekli da nema pomoći, osim platiti za ključ,

Nisam se onda sretao s novijim verzijama cryptolockera u zadnje vrijeme... i bolje
očito napravi "delete shadows"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 15 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO