Oglas mi je bomba.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Oglas mi je bomba.

01.06.2015 | 13:16
Josip R. kaže:
Stvarno treba donijest neko pravilo da se cijene na oglasime ne komentiraju. Svako ima pravo odredit cijenu koju misli da je realna i oglas je tu ako se nađe kupac super ako ne nikom ništa, oglašivać može spustit cijenu ili odustat od prodaje. A ne ovako da ljudi ruše vrijednost svjim osobnim mišljenjima s kojim se ne slažu svi. Pogotovo kad se temelje na procjenama s vanjskog tržišta di se cijena novog proizvoda podosta razlikuje od novog u Hrvatskoj zbog velike razlike u porezima i marži.

Josipa treba zaposlit u Ministarstvo financija da nam uredi slobodno tržište po uzoru na Demokratsku Narodnu Republiku Koreu.

Josipe, nećeš nas uvjeriti da je nešto skupo jer si ti to skupo platio prije pet godina.

Ali da ne ispadne da se samo rugam s ovakvim debilanama, evo jedan konstruktivan prijedlog s moje strane. Možda jedna tema u kojoj bi ljudi koji stvarno kupuju i prodaju po oglasnicima mogli podijeliti iskustva oko toga kako se kreću cijene. Ljudi poput mene koji baš često ne kupuju polovno vide samo cijenu koju prodavatelj traži. A nekako mislim da se dobar dio tih cijena na kraju značajno snizi.
Ne znam bi li ikome bilo u interesu otvoriti ovakvu temu.
01.06.2015 | 13:25
@ smayoo, zato mi je i žao što nisam uzeo Tv. Prevagnulo je 16x10 format, a takav TV nisam našao kad sam kupovao monitor. Doduše je još bilo u bijeloj boji, ali bilo pa prošlo. Kad pogledaš, velika većina uzima monitore a ne TV.
01.06.2015 | 14:45
Neka ne navedeu cijenu, pa će se preko PM prepucavati
01.06.2015 | 14:45
iAnte kaže:
Josip R. kaže:
Stvarno treba donijest neko pravilo da se cijene na oglasime ne komentiraju. Svako ima pravo odredit cijenu koju misli da je realna i oglas je tu ako se nađe kupac super ako ne nikom ništa, oglašivać može spustit cijenu ili odustat od prodaje. A ne ovako da ljudi ruše vrijednost svjim osobnim mišljenjima s kojim se ne slažu svi. Pogotovo kad se temelje na procjenama s vanjskog tržišta di se cijena novog proizvoda podosta razlikuje od novog u Hrvatskoj zbog velike razlike u porezima i marži.

Josipa treba zaposlit u Ministarstvo financija da nam uredi slobodno tržište po uzoru na Demokratsku Narodnu Republiku Koreu.

Josipe, nećeš nas uvjeriti da je nešto skupo jer si ti to skupo platio prije pet godina.

Ali da ne ispadne da se samo rugam s ovakvim debilanama, evo jedan konstruktivan prijedlog s moje strane. Možda jedna tema u kojoj bi ljudi koji stvarno kupuju i prodaju po oglasnicima mogli podijeliti iskustva oko toga kako se kreću cijene. Ljudi poput mene koji baš često ne kupuju polovno vide samo cijenu koju prodavatelj traži. A nekako mislim da se dobar dio tih cijena na kraju značajno snizi.
Ne znam bi li ikome bilo u interesu otvoriti ovakvu temu.

Ja znam da kupac obično traži šta jefitnije kada je u pitanju rabljeno i da cijene se spuste ako baš nema potražnje ili kupaca s dovoljnom potrošačkom moći pa se cijena spusti ispod ralne da se proda kad je nekome hitno. Ako nije hitno čeka se duže ili odustane jer se ne isplati davati nešto za pre male pare.

Ja vas ne uvjeravam nego vi pecate ako se proda ispod cijene onda bi kupili a u suprotnom ne.

Konkretno u mom slučaju (ne da reklamiram nego moram napomenuti kao pr.) računalo je stvarno malo korišteno jer imam par drugih stanje je super jer ga mazim i pazim.

Za novi istina cijena je manja novog od one koju sam platio i to sam spustio ali novi trenutno u ponudi ima samo duplo više rama i možda jači GPU, CPU je čak lošiji manji takt sve ostalo je isto ili zanemarivo. I sad na sitnicama skidati cijenu je čisto bezobrazno. I onda se nađe par pametnjakovića uspoređivati cijenu rabljenog vani gdje je cijena novog bila par soma kuna niža! Konkretno u svom primjeru da sam laptop koristio kao jedino računalo spustio bi cijenu ali ovako smatram da je opravdana. To što neko nema para osim za rabljeni Air malo ružno zvuči nije moj problem. Da laptop je bio skup i teško sam ga zaradio pa mi nepada napamet spuštati cijenu.

Stvarno s nevjericom gledam ove komentare. I tu sprdanje i onda onako dobacivanje dezinformacija za ostale koji čitaju "5 godina" a radi se o 3. Ili u vikalici platio "18,5" a koštao je 19.5.

01.06.2015 | 14:57
Josipe ja trenutno nisam na tržištu za nešto takvo. Ne kupujem i cijena me ne zanima uopće.

Ali da me zanima, našao bi isto takvo računalo kakvo ti prodaješ po značajno nižoj cijeni. Uključujući i dostavu iz Engleske, Njemačke, Italije ili bilo koje druge zemlje EU.

To što ti kaže da je korišteno malo ili puno nikome ništa ne znači. Ja tebe ne poznajem i ne vjerujem ti nimalo, kao ni bilo kome s bilo kojeg oglasnika. Dapače, tebi vjerujem manje nego nekome s ebaya jer tamo nude mogućnost povrata u roku 15 dana a i paypal me bar malo štiti.

Cijena tog računala je kod nas bila veća nego u UK (valjda, nemam pojma) ali je li bila duplo veća? Ne bi rekao. Tvoja prva cijena je bila točno duplo veća od bilo koje na ebayu.

Možda ga i prodaš po toj cijeni. Ali onda si nekoga dobro nasanjkao.
01.06.2015 | 15:04
Da ponovim još jednom. To što netko izražava svoje mišljenje o tome koliko neka rabljena roba vrijedi - nikad nije bilo niti će ikad biti razlog i uzrok da prodavatelj spusti cijenu. Prodavatelj spušta cijenu ako vidi da i drugi prodaju sličnu stvar za manje novca, ili ako nema vremena čekati, ili ako već dugo pokušava pa vidi da ne ide po onoliko po koliko je zamislio.

Također, mislim da vrijedi naglasiti i ono očito i općenito poznato (jer očito je da to ne znaju svi, makar i bilo opće poznato): "realna" cijena nije ona koju je prodavatelj platio, nije ona koju je prodavatelj zamislio, nema veze s tim u kakvom je stanju to što prodaje, niti s tim što drugi prodavatelji po oglasima traže. "Realna" cijena je ona koju određuje tržište. Dakle, "realna" cijena je ona po kojoj se bilo koja roba (nova ili rabljena) na slobodnom tržištu zapravo na kraju proda. Dakle, realna cijena nije ona koju prodavatelj traži, nego ona po kojoj na kraju proda. To je jedina realna cijena. Sve ostalo su zamišljene, imaginarne, željene cijene, bilo prodavatelja, bilo kupaca.

Da ne bude zabune, i ja sam (da i to ponovim opet) za svoj Mac tražio više nego se može dobiti. Pa sam zaključio da ga ne želim prodati. Ali apsolutno mi nije smetalo primiti bilo kakve (javne ili privatne) komentare na cijenu koju sam tražio.
01.06.2015 | 15:10
iAnte kaže:
Dapače, tebi vjerujem manje nego nekome s ebaya jer tamo nude mogućnost povrata u roku 15 dana a i paypal me bar malo štiti.

Mogućnost povrata u roku od 15 dana (općenito u EU, odnosno 30 pri kupnji od trgovca iz Njemačke i još nekih zemalja) odnosi se samo na trgovce, dakle firme koje nešto preko neta prodaju (novo ili rabljeno). Ako kupuješ nešto od fizičke osobe (preko E-baya ili na bilo koji drugi način, te neovisno o tome da li plaćaš PayPalom ili kako god), onda ta fizička osoba, kao prodavatelj, nije dužna uzeti prodano natrag. Dužna je sama jasno u oglasu napisati da nešto prodaje kao fizička osoba i da ne prima povrat.

Ali čak i da kupuješ rabljenog Maca od profesionalnih trgovaca npr. iz Njemačke koji dilaju rabljenim Macovima, iPhoneima i dr, dobiješ ih za bitno bolju cijenu nego što npr. traži Josip. Uglavnom i uz ograničeno jamstvo od 3-6 mjeseci. Svojedobno sam tako sinu kupio rabljeni iPhone 4 iz Njemačke, za 990 kn s dostavom i 6 mjeseci jamstva, dok su kod nas po Njuškalu tražili 1300-1500 Kn.
01.06.2015 | 17:43
iAnte kaže:
Josipe ja trenutno nisam na tržištu za nešto takvo. Ne kupujem i cijena me ne zanima uopće.

Ali da me zanima, našao bi isto takvo računalo kakvo ti prodaješ po značajno nižoj cijeni. Uključujući i dostavu iz Engleske, Njemačke, Italije ili bilo koje druge zemlje EU.

To što ti kaže da je korišteno malo ili puno nikome ništa ne znači. Ja tebe ne poznajem i ne vjerujem ti nimalo, kao ni bilo kome s bilo kojeg oglasnika. Dapače, tebi vjerujem manje nego nekome s ebaya jer tamo nude mogućnost povrata u roku 15 dana a i paypal me bar malo štiti.

Cijena tog računala je kod nas bila veća nego u UK (valjda, nemam pojma) ali je li bila duplo veća? Ne bi rekao. Tvoja prva cijena je bila točno duplo veća od bilo koje na ebayu.

Možda ga i prodaš po toj cijeni. Ali onda si nekoga dobro nasanjkao.

A možeš ti nači vani za nižu cijenu naravno ali ne sa HR tipkovnicom i adapterom.

Što se mene tiče ja bi lako mogao prodati i za manje para i tu bi ja realno izgubio previše. I idem taman u SAD i mogao bi kupiti tamo novi za te pare ali prodajem jer mi trebaju pare, a ne da zanovim svoj Mac. I ne želim iz principa dati za manje rađe kao što je rekao smayoo neću onda prodati. Jer platio sam ga kod nas koliko sam ga platio je puno ali to ne znači da ću ga davati za manje jer ima u njemačkoj ili americi za manje (i to bez HR znakova).

To što ti ne vjeruješ meni to je druga priča. Doduše ja ti nudim ako si u ZG da se nađemo i sam vidiš računalo i uvjeriš se da je navedeno stanje u oglasu.

Sad ova što smayoo govori je relativno da po cijeni koja se proda da je realna cijena. No tu se baš ne slažem jer to je pola istine. Nekome je nešto možda precjenjeno nekom je podcjenjeno...

Realno proizvod ima svoju cijenu i ona pada ovisno o količini korištenja odnosno amortizacije. Ali cijenu određuje onaj koji prodaje i to je činjenica. Kupac traži i gleda da li mu paše ispita da li se može spustiti na kraju. Dogovor padne ili se proda/kupi ili ne.
01.06.2015 | 17:48
rusty kaže:

Čini mi se da je uvijet da objaviš oglas navesti cijenu kao i OIB i to daje određenu dozu sigurnosti. Sad cijenu bi mogao staviti valjda na nulu ali onda bi imao više PM nepotrebnih s upitima za cijenu ovako se vidi koja je i eliminiraju se neozbiljni kupci.
01.06.2015 | 18:04
smayoo kaže:
Da ponovim još jednom. To što netko izražava svoje mišljenje o tome koliko neka rabljena roba vrijedi - nikad nije bilo niti će ikad biti razlog i uzrok da prodavatelj spusti cijenu. Prodavatelj spušta cijenu ako vidi da i drugi prodaju sličnu stvar za manje novca, ili ako nema vremena čekati, ili ako već dugo pokušava pa vidi da ne ide po onoliko po koliko je zamislio.

Također, mislim da vrijedi naglasiti i ono očito i općenito poznato (jer očito je da to ne znaju svi, makar i bilo opće poznato): "realna" cijena nije ona koju je prodavatelj platio, nije ona koju je prodavatelj zamislio, nema veze s tim u kakvom je stanju to što prodaje, niti s tim što drugi prodavatelji po oglasima traže. "Realna" cijena je ona koju određuje tržište. Dakle, "realna" cijena je ona po kojoj se bilo koja roba (nova ili rabljena) na slobodnom tržištu zapravo na kraju proda. Dakle, realna cijena nije ona koju prodavatelj traži, nego ona po kojoj na kraju proda. To je jedina realna cijena. Sve ostalo su zamišljene, imaginarne, željene cijene, bilo prodavatelja, bilo kupaca.

Da ne bude zabune, i ja sam (da i to ponovim opet) za svoj Mac tražio više nego se može dobiti. Pa sam zaključio da ga ne želim prodati. Ali apsolutno mi nije smetalo primiti bilo kakve (javne ili privatne) komentare na cijenu koju sam tražio.

S gore napisanim bih se složio u potpunosti. Naročito sa ovim o "realnoj" cijeni. Samo da napomenem da konačnu cijenu u stvari određuje (svojim pristankom) - kupac!
01.06.2015 | 18:33
Josip R. kaže:
rusty kaže:

Čini mi se da je uvijet da objaviš oglas navesti cijenu kao i OIB i to daje određenu dozu sigurnosti. Sad cijenu bi mogao staviti valjda na nulu ali onda bi imao više PM nepotrebnih s upitima za cijenu ovako se vidi koja je i eliminiraju se neozbiljni kupci.

ti ne poznaš osnovne ljudske sklonosti 'ko ima 16, ima i 19... i novo je novo
neće ti nitko dati pare koje tražiš jer su nerealne i graniče s ludošću, preskočiće ljudi tvoj oglas...
znamo za koliko se s popustom taj model mogao kupiti i prema tome, tvoja cijena je nerealna, ali opet to je tvoje pravo, taman i 50.000,00kn
01.06.2015 | 19:03
Ja bogme ne bi kipio komp koji je robijao danonocno u nekom dizajnerskom studiju.
Bez obzira koliko su tvrci istoga pazili na odvodjenje topline.
Je li se zove miktomigracija kad uslijed temperature silicij mijenja strukturu?
01.06.2015 | 21:03
Je, ali na kojoj se to temperaturi događa? Govorimo o >150ºC, zar ne? Računalo ni ne može do te temperature doći zbog termalne zaštite.
01.06.2015 | 21:20
Ja sam shvatio kako se mikromigracija događa kod bilo koje povišene temperatureamo i što je temperatura viša, izraženiji je efekt.
Isto tako vjerujem kako procesor koji radi po punim opterecenjem ima kraci vjek trajanja nego onaj koji tu i tamo ode na maksimum.
02.06.2015 | 07:38
Čuj, ne znam... Nemam neke konkretne matematike ni mjerenja, ali moja iskustva govore da nije tako. Evo ti moj stari Mini 2007. Od njegovih 8 godina starosti, moj mu je sin intenzivno vadio mast po najmanje 8 sati na dan (a vrlo često ga je puštao i preko noći) zadnjih 4. Uglavnom se radilo o iMovie i stop-motion alatima. I stroj i dalje radi. I sad - što? Ako sutra crkne, ti ćeš reći da je to zato što je procesor bio na punom gasu? A to što ima već 8 godina? Koliko to ima veze? Ili nema? Hm...
Osobno nisam nikad čuo da je nekom crkao procesor.
02.06.2015 | 08:02
zabac kaže:
Ja sam shvatio kako se mikromigracija događa kod bilo koje povišene temperatureamo i što je temperatura viša, izraženiji je efekt.
Isto tako vjerujem kako procesor koji radi po punim opterecenjem ima kraci vjek trajanja nego onaj koji tu i tamo ode na maksimum.

Može CPU raditi 80% vremena na 100% opterečenja ako ima dobro hlađenje riješeno nebi trebao imati nikakvih problema s vijekom trajanja. Do sad u servisu smo imali jedanput da se procesor pokvario na relativno novom računalu i nije bio opterečena stoga se radilo vrlo vjerojatno o grešci u proizvodnji. I kolega koji je stariji od mene u 10 godina keže da je prije toga vidio možda jedanput kvar.

BTW oglas sam maknuo jer očito nema smisla prodavati, barem ne dok se ne uvede neko ne troalnje cijena bez obzira kakve bile.
također jabučnjak je užasno spor zadnja dva dana...
02.06.2015 | 08:21
Site je spor zadnja 2 tjedna (vjerujem da će Riba kada stigne pogledati u čemu je problem).

Što se tiče oglasa nemoj pisati cijenu i čekaj PMove. Ozbiljni kupci će se javiti ako imaju namjeru i zainteresirani su. Pa i na drugim site-ovima gdje se prodaju stvari se u većini slučajeva ne stavlja cijena pa ljudi i dalje zovu i pitaju.

Ajmo ovaj fucking troll fest zatvoriti jer očito nikome ne koristi.
02.06.2015 | 08:39
Što da zatvorimo? Kakvo "ne trolanje" cijena da se uvodi? Ajde vi ljudi malo prošećite, lijep je dan, popijte neko dugo hladno piće, gledajte malo ljetne haljine i tako to... skulirajte malo.
Recite mi, kad dođete u dućan (bilo čega) pa gledate po policama, pa ponekad čujete (sebe ili koga drugog) da se čudi kako je nešto skupo, jeste nekad primjetili zaštitare da izbacuju tu individuu iz dućana jer je komentiranje cijena zabranjeno. Ili policiju da je privodi? Ili piše prekršajni nalog? Za komentiranje cijena, mislim.
Ja kad šetam po placi pa kažem babi Stani iz Ravnih Kotara da su joj skupi pomidori, ona meni kaže "Sinko moj, jedi onda svoje!". Ili mi kaže, potiho, da nitko drugi ne čuje "Ako uzmeš 2-3 kila, dogovorićemo se.". Kako koji put. Ali još nijednom mi nije prijetila da je zabranjeno komentirati cijenu.
02.06.2015 | 08:57
Kod nas uopće ne postoji osnovno shvaćanje tržišta. Zašto bi bilo zabranjeno komentirati cijenu? Ne smatram to ni nepristojnim.
Jedini problem je što neki ljudi ne shvaćaju kako tržište funkcionira. Evo citirat ću Josipa:
Josip R. kaže:
Ali cijenu određuje onaj koji prodaje i to je činjenica.

Ovo jednostavno nije istina. Evo ja prodajem olovku. TOZ, zelena, HB, malo korištena. Cijena: milijardu eura. Jesam li ja, kao prodavač, odredio cijenu? Prema Josipovom razmišljanju, jesam. Ali dok mi netko zaista ne plati toliko, cijena nije određena.

Na ovom forumu je bilo jako puno tema u kojima su ljudi tražili pomoć u određivanju cijene svojih Mac ili iUređaja prije prodaje. Ljudi bi u pravilu pomogli svojom procjenom ili iskustvom iz prve ruke.

S druge strane, bilo je i ruganja na oglase iz njuškala. Znate svi da se tamo može naći svakakvih gluposti.

To po ničemu nije protivno pravilima foruma. A nekome može pomoći prilikom kupnje/prodaje.
02.06.2015 | 10:02
Da odredio si cijenu. Sad da li ti pretjeruješ nije na meni da komentiram možda je spešl i neko ko ima para bi ju uzeo ali onda doleti Pero Perić i počne ali ta olovka ima balbla i ima sličnih za toliko i tako eto Ivice i Pere i sroza se cijena tvoje olovke i ube ti prodaju. Nebitno je li olovka bila vrijedna tih par možda nije možda je tko zna možda je unutra punjena zlatom od xx karata nebitno.
Poanta je da se cijene ne komentiraju na oglasnom prostoru. Zamisli da na njuškalu ima opcija komentiranje pa odmah bi se skupila hrpa trolova i rušila bi cijene i ubrzo bi njuškalo propao jer nitko nebi htijeo oglašavati nešto di mu drugi spuštaju cijenu opravdano ili neopravdano. O tome pričam.

Zato ovdje fali pravilo diskresije kod oglasa.

I ne govorim to radi sebe!

smayoo ovo nije svađa samo rasprava ja se ne ljutim ali smatram da nije korektno komentirati cijne oglasa na način da se oglašivaču ruši prodajna cijena.

Svako ima svoj razlog da stavi cijenu koju traži. A kasnije ako se ne proda cijena dojle ili se ukloni oglas ako prodavaču nije prihvatljivo prodati za niže.

I ako netko traži više ili previše svi smo ovdje dovljno pametni da sami zaključim da li je puno ili ne.
02.06.2015 | 10:05
iAnte kaže:
Evo ja prodajem olovku. TOZ, zelena, HB, malo korištena. Cijena: milijardu eura.

Pratim tvoju milijardu i dižem za dvije!

TOZ Fantasy 600 HB, malo korištena (2x našiljena), koristio sam je samo za skiciranje shema, nisam ništa renderirao niti ikakve slične teške poslove, tri milijarde eura!

Naime, ako tvoja obična zelena košta milijardu, moja "natur", boje drva, "ekološka", vrijedi barem tri!

02.06.2015 | 10:08
LOL valjda svi znamo da su cijene po oglaima okvirne i da ako ne piše fiksna da se uvije može pregovarati.

Na moderatorima je da razmisle o spomenutom. Jer ovdje nas je samo par u raspravi. A moderatori su ti koji donose odluke i provode ih.
02.06.2015 | 10:15
Josip R. kaže:
Poanta je da se cijene ne komentiraju na oglasnom prostoru. Zamisli da na njuškalu ima opcija komentiranje pa odmah bi se skupila hrpa trolova i rušila bi cijene i ubrzo bi njuškalo propao jer nitko nebi htijeo oglašavati nešto di mu drugi spuštaju cijenu opravdano ili neopravdano. O tome pričam.

Ajde... Na Amazonu imaš upravo to (ne samo da može svatko staviti komentar, nego ti sam Amazon odmah napiše "imaš to isto za toliko i za ovoliko ovdje i ondje"). Pa nisam nešto primjetio da propadaju.

Na E-bayu imaš kod svakog artikla link "prodajem isto ovo". Svatko može kliknuti i oglasiti prodaju iste stvari za manje novca i taj se link nadalje pojavljuje ispod tog artikla odakle je novi prodavatelj uklikao "prodajem isto ovo". Pa ni oni ne propadaju.

Zato ovdje fali pravilo diskresije kod oglasa.

Ovdje ne fali ništa. Ne određuješ ti što na Jabučnjaku fali i čega ima viška. Da su Riba i Davor, i mi ostali iz uredništva, mislili da to treba tako, onda bi tako bilo.

smayoo ovo nije svađa samo rasprava ja se ne ljutim ali smatram da nije korektno komentirati cijne oglasa na način da se oglašivaču ruši prodajna cijena.

Ja, naprotiv, smatram da je to sasvim korektno i primjereno. Kako na oglase, tako i bilo gdje gdje se nešto prodaje.

Da ponovim, i ja sam svoje prodavao i dobivao komentare da je previše. Primio sam ih na znanje te se, nakon nekog vremena uvjerio da su utemeljeni. Ali sam odlučio da onda ne prodajem. Druga je opcija bila da smanjim cijenu, odnosno da prihvatim neke ponude koje sam dobivao.

Svako ima svoj razlog da stavi cijenu koju traži. A kasnije ako se ne proda cijena dojle ili se ukloni oglas ako prodavaču nije prihvatljivo prodati za niže.

Tu se slažemo.

I ako netko traži više ili previše svi smo ovdje dovljno pametni da sami zaključim da li je puno ili ne.

Pa, ako jesmo, zašto ne bismo komentirali? Komentar nikad ne ruši cijenu. Samo tržište ruši cijenu.
02.06.2015 | 10:33
To nije isto.

eBay i Amazon su na globalnom tržišti, a ne samo HR di je specifičan porez i kupovna moč i tamo uglavnom prodaju pojedinici koji se bave preprodajom na veliko i njih zaboli jer prodat će se zbog zakona brojeva. Drukčije je kad prodaje pojedinac njemu to u startu smanji cijenu koju bi mogao postiči bez takvih komentara. Isto nije isto kad neko prodaje proizvod koji je lokaliziran samo za jedno tržište.
www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-6-Gold-MG4...p2053446.m2463.l4410
www.amazon.com/gp/product/B00BGA9WK2/ref...&pf_rd_i=desktop
Koliko vidim i na ebay i amazone nema komentara na cijenu samo ocjene proizvoda i komentari vezani za proizvod.
02.06.2015 | 10:43
ScreenShot2015-06-02at11.46.55.png
02.06.2015 | 10:46
Opet kažem to je globalno tržište. Kod nas je specifična situacija. I mi pričamo o kruškama i jabukama. xD

EDIT:

Trebalo bi zaštiti male ribe pojedince koji su platili dosta u ovoj našoj skupoj državi neki proizvod i kad neko želi prodati svoj teško zarađen mac, iphone ili nešto treće da zaradi ako mu trebaju pare ili da lakše uzme novi, a ne da ga jedva proda na granici isplativosti ili ne proda.

Ovima s ebay i ostali teško je konkurirati i kod nas se traži više jer su npr MB lokalizirani i plačeni više od onih na američkom tržištu.

Mislim pričamo ovdje o forumašima. A ne nekome Peri Perići iz Arizone koji prodaje rabljeni xy jabuku jeftino jer ju je firma platila jeftino koju je koristio za posao i koja je radila 90% vremena i koju nije pazio i ima stikere po sebi i s druge strane nekoga forumaša ovdje koji je dio zajednice koj je istu takvu jabuku teško zaradio i skupo platio i od prvog dana pazio i mazio i nije radio na njoj 90% vremena nego ako 30-40%.

Ja bi rađe dao više para ako imam nekom forumašu i kupio kvalitetniji iako je skuplji.

1. Sory jabučnjak je spor pa kad sam editirao nisam vidio odgovor. Jesmo na EU tržištu ali EU tržište je opet specifično i HR u njemu isto tako.

3.Porez igra ulogu, niko tko je skuplje platio nešto ti neće prodati za manje pare samo zato što neko drugi prodaje za isto manje.
Pogledaj auto oglase niti jedan Hrvat neće spustiti cijenu recimo Passata jer u njemačkoj ima jeftiniji.

Doduše razumijem nepovjerenje danas ima raznih prevaranata.

2. S obzirom da ima par oglasa po njuskalu di se tražilo 1k manje od mene ne možeš rečida je cijena napuhana. A u Njemačkoj ne možeš nabaviti isti jer se tamo nije prodavao sa HR znakovima kao ni u ostatku svijeta.
02.06.2015 | 10:50
To nije isto.
eBay i Amazon su na globalnom tržišti, a ne samo HR di je specifičan porez i kupovna moč

1. HR više nije tržiše samo za sebe. Naše je tržište, već dvije godine, EU. De iure. De facto je tako već 15 godina. Dakle, sasvim mi je jednako kupiti nešto od nekog iz Njemačke, kao i od nekog iz Zagreba. Štoviše, nekad mi je možda ne samo jeftinije, nego i lakše, i sigurnije kupiti iz Njemačke.

2. Što želiš reći sa "specifična kupovna moć"? Da su Hrvati toliko bogati da mogu bez frke platiti tvoju napuhanu cijenu, bez obzira što isto to mogu nabaviti iz Njemačke za xx% manje?

3. Porez nema nikakve veze kod prodaje iz druge ruke. Kod sitnog trgovanja između dvije fizičke osobe ne obračunava se porez.
02.06.2015 | 10:52
Josipe, predlažem ti da svog Maca oglasiš i prodaš nekamo u Moldaviju ili Pridnjestrovlje. Njihove tržišne specifičnosti i kupovna moć će ti jamačno omogućiti da dobiješ za svog Maca i duplo više.
02.06.2015 | 12:07
smayoo kaže:
Čuj, ne znam... Nemam neke konkretne matematike ni mjerenja, ali moja iskustva govore da nije tako. Evo ti moj stari Mini 2007. Od njegovih 8 godina starosti, moj mu je sin intenzivno vadio mast po najmanje 8 sati na dan (a vrlo često ga je puštao i preko noći) zadnjih 4. Uglavnom se radilo o iMovie i stop-motion alatima. I stroj i dalje radi. I sad - što? Ako sutra crkne, ti ćeš reći da je to zato što je procesor bio na punom gasu? A to što ima već 8 godina? Koliko to ima veze? Ili nema? Hm...
Osobno nisam nikad čuo da je nekom crkao procesor.

I o tome sam citao kako slozeni IC imaju redundantne veze.
Tocka A i tocka B su spojene s vise veza, a ne samo jednom.
Moguce kako mikromigracija ima uthecaj na silici na duzi rok pa kad jedna sabirnica "izgori" druga preuzima uligu. Mozda sa prenaglio sa zakluckom jer procesor u tvom ili nekom drugo slucaju bude uz tretman punog opterecenja krepao za recimo 20 godina!?
Oni sto sam napisao za mikromigraciju je sigurno tocno. Veca temoeratura (makar bila i u granicama), manji zivotni vijek. Prevelika temperatura.
02.06.2015 | 12:12
Evo, ja Josipu prodam moj UNIKATni iMac iz 2007god. za 5500kn. Jedinstven u svijetu (još sam i malo tražio).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 14 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO