07.07.2015 | 19:12
dxdandy kaže:
Dijete kaže:
Di su judi?
Ljudi rade, samo kod nas ulice puni za vrijeme radnog vremena....to samo kod nas moze biti i u Grčkoj....8-))
Nije baš bio radni dan, prošetao sam se u nedelju ujutro od 10-12 h. Sad gdje su to neznam, ili se lječe od subote ,ili su otišli nekamo za vikend. Skien je gradić od cca 40 k ljudi. Prošao sam skoro cijeli gradić pješke, te vidio samo jedan mali dućan da radi i jednan kafić na obali gdje je bilo ljudi. Od hotela do one centrale na slici je samo 2 km, pa često idem pješke i ne vidim baš puno ljudi. Inače je sve prostrano, od prometnica, staza za pješake i bicikle i nigdje nema gužve.
Jedna stvar mi upada u oči, mislim da je svaki treći stanovnik stranac. Ima jako puno crnaca, arapa, zamotanih žena i sl. Kad sam išao u općinu po porezni broj, bilo ih je prije mena jedno 15 na redu, ja i još jedan čovjek smo bili bijelci
Susreo sam i jedan umirovljenički par iz ex-yu, te malo popričali, tad su mi rekli da je stanje, što se tiče stranaca još izraženije u Oslu, navodno imaju u planu primiti 19 000 azilanata sljedeće godine. Mišljenja sam da je Norveška pravi raj za azilante, navodno dobijaju krov nad glavom, mobitele s neograničenim uslugama, te oko 15 000 kruna.