15.10.2015 | 21:28
Nije to moje mišljenje, nego moje iskustvo. Pogotovo ti restorani na rivi koje spominješ. Bilo što (iz mora) što tamo pojedeš, košta cca 50% više nego u npr. Ugoru ili Feralu, ili Kantunu u Rijeci. Od običnih prženih lignji pa do šanpjera ili ne znam čega.
E, sad, što tebi spada u "prosjek", to je možda stvar mišljenja...
Meni je prosjek za riblju marendu ili laganu večeru (u kojoj nema oborite ribe, ni grdobine, ni jadranskih lignji, ni tuna steakova, ni palamide) platiti između 50 i 80 kn po osobi (skupa s čašom vina, odn bez gaziranih sokova, pive i sl.). U Rovinju je to 80 do 120. Kao i u Poreču.
Ima tamo restorana gdje se fino jede, svakako, ali cijene definitivno nisu "prosjek" ako se pod tim misli "prosjek Hrvatske", pa čak ni "prosjek Istre".
E, sad, ako bi ljudi htjeli proći jeftinije, valja se odvesti što dalje od zapadne obale u unutrašnjost Istre.
Za takvo društvo da se dogovoriti vrlo solidna klopa (ne riblja, nego tradicijska istarska, njoki ili fuži s gulašom i/ili ombolo i kumbasice s krumpirma i kiselim zeljem) za cijenu po glavi koja je u rangu podgrijane smrznute pizze iz mikrovalne u Rovinju, u nekom od agroturizama u unutrašnjosti.
Jedan ne predaleko od Rovinja je npr. ovaj u Sv. Lovreču:
www.tomaso.hr/
A onaj koji je meni trenutno najmiliji je dosta dalje, kod Cerovlja, Gologorički dol:
agroturizamdol.incroatia.info/index.html