Preporuka za restoran - Rovinj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za restoran - Rovinj

15.10.2015 | 13:46
eh ovako.

ekipa od 30ak ljudi ,stize oko 5 popodne u subotu u Rovinj,spavati ce u hotelu Eden (ovo navodim radi orjentira),pa ih interesuje preporuka za neki restoran u koji bi otisli na veceru tu istu noc.

nikakve ekskluzive ni slicno ,od hrane po mogucnosti neka dobra pasta,rizoto,lignje ili sta je vec lokalno i dobro

i da nije koljaza sto se cijena tice

nije pod moranjem da je kraj obale ,ali ako jos i to dolazi u paketu,jos bolje

P.S.

a usput moze i savjet sta vidjeti u gradu

Hvala unaprijed
15.10.2015 | 14:08
Od Edena do rive dole imaš točno 5-10 min hoda. Uz obalu se nalazi nekoliko jako dobrih restorana koji imaju takvu ponudu i svi su praktički na 'metar' od mora što se kaže. Ne možeš ih faliti.

Nakon toga prava u Crkvu sv. Eufemije u brdo . Taman da se malo potroše i probave. Pogled sa tornja crkve je nešto posebno.
15.10.2015 | 14:28
@rusty :

prije svega ,HVALA.

izvini sto davim , ali moze li neki info o cijenama ,onako okvirno,posto je radnicka klasa ,pa su ono na knap sa budzetom, al da vole uzivati,vole
15.10.2015 | 14:30
Ako ne bude neka opasna bijela riba (orada, zubatac i slično) i naravno pošto nije špica sezone nema straha. Cijene su sasvim ok i spadaju u prosjek. Barem koliko se ja sjećam.
15.10.2015 | 15:55
Bome, ne znam kad si ti to bio u Rovinju zadnji put. Tamo je sve 50% skuplje nego u Rijeci.
15.10.2015 | 18:08
Kako bi Sheldonova majka rekla "...and that is your opinion"
15.10.2015 | 21:28

Nije to moje mišljenje, nego moje iskustvo. Pogotovo ti restorani na rivi koje spominješ. Bilo što (iz mora) što tamo pojedeš, košta cca 50% više nego u npr. Ugoru ili Feralu, ili Kantunu u Rijeci. Od običnih prženih lignji pa do šanpjera ili ne znam čega.
E, sad, što tebi spada u "prosjek", to je možda stvar mišljenja...
Meni je prosjek za riblju marendu ili laganu večeru (u kojoj nema oborite ribe, ni grdobine, ni jadranskih lignji, ni tuna steakova, ni palamide) platiti između 50 i 80 kn po osobi (skupa s čašom vina, odn bez gaziranih sokova, pive i sl.). U Rovinju je to 80 do 120. Kao i u Poreču.
Ima tamo restorana gdje se fino jede, svakako, ali cijene definitivno nisu "prosjek" ako se pod tim misli "prosjek Hrvatske", pa čak ni "prosjek Istre".

E, sad, ako bi ljudi htjeli proći jeftinije, valja se odvesti što dalje od zapadne obale u unutrašnjost Istre.
Za takvo društvo da se dogovoriti vrlo solidna klopa (ne riblja, nego tradicijska istarska, njoki ili fuži s gulašom i/ili ombolo i kumbasice s krumpirma i kiselim zeljem) za cijenu po glavi koja je u rangu podgrijane smrznute pizze iz mikrovalne u Rovinju, u nekom od agroturizama u unutrašnjosti.

Jedan ne predaleko od Rovinja je npr. ovaj u Sv. Lovreču: www.tomaso.hr/
A onaj koji je meni trenutno najmiliji je dosta dalje, kod Cerovlja, Gologorički dol: agroturizamdol.incroatia.info/index.html
16.10.2015 | 07:05
Pa dobro, skoro da sam ja to (otprilike) isto napisao u jednoj rečenici .
16.10.2015 | 07:35
16.10.2015 | 08:08
Ne znam kako ko na to gleda, ali meni je 120kn puno za veceru kakvu Smayoo spominje.

Znaci 4 osobe da LAGANO jedu (dobre stvari maknute s menija radi cijene), nista nista ni popili a laksi su za 500kn. Zajebi ti to
16.10.2015 | 10:46
Kao prvo, u Rovinju, je sve na max. 10-15 minuta pješke
Obavezno posjetite crkvu Sv. Eufemije i pogled sa zvonika, a preporučam i muzej batane ( karakterističan rovinjski drveni čamac )
A što se restorana tiče, mogu preporučiti VELI JOŽE koji se nalazi na početku južnog uspona staroga grada www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g3...e-Rovinj_Istria.html Gazda Toni je bivši moreplovac i cijeli restoran mu je ustvari muzej eksponata sa plovidbe, ako se dođe ujutro 10-11 h, onda se može prisustvovati cjenkanju gazde i lokalnih ribara za kašetu friške ribe Cjene su umjerene za Rovinjske prilike.
A meni isto drag restoran je DREAM koji nije prva linija do obale, već je sakriven u rovinjskim uskim ulicama negdje na početku Carere ( glavna ulica u donjoj starogradskoj jezgri Rovinja ) www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g3...m-Rovinj_Istria.html
Vlasnici su bračni par iz Banja luke, koji su 2004 godine ostavili poslove projektanta statike i prof. engleskog i otvorili restoran koji je brzo postao jedan on najboljih u Rovinju, a i cijene su im sukladne tom statusu.
Eto, nadam se da sam pomogao u odabiru, a ako želiš niže cijene, za istu ili sličnu kvalitetnu uslugu, onda treba potegnut 20-30 km prema unutrašnjosti Istre
16.10.2015 | 11:01
E, da ne zaboravim, ovaj vikend je u Istri glavni događaj u Tinjanu ( 20 km prije Poreča, ili 35 km od Rovinja ) sajam istarskog pršuta. To je prava narodna fešta sa glavnom zvijezdom: pršutom
Bude po nekoliko tisuća gostiju / posjetitelja isap.hr/2015/10/03/isap-2015-program/
Ove godine će biti posebno veselo jer je pred 2 dana istarski pršut dobio certifikat izvornosti od EU ( barem neka korist od naših EU zastupnika )
16.10.2015 | 11:46
Ne idem ja na zalost ,priupitao sam kao posrednik

Hvala svima na savjetima,prenijeti cu pa nek se snalaze
16.10.2015 | 12:40
drlovric kaže:
Znaci 4 osobe da LAGANO jedu (dobre stvari maknute s menija radi cijene), nista nista ni popili a laksi su za 500kn. Zajebi ti to

Slažem se, i ja isto mislim da je to preskupo, ali takve su tamo cijene. Samo napominjem - nisam napisao da je to bez pića, nego da je to s čašom vina, a BEZ GAZIRANIH PIĆA i PIVA.
16.10.2015 | 16:49
nesto mi je ipak lase kad me deru u rovinju nego u makarskoj za iste pare

al' da deru deru

inace , ova ekipa za koju sam se raspitivao se na kraju odlucila za opciju vecere u hotelu u kojem ce odsjesti ,15 eura po osobi ,vecera na bazi svedskog stola.

javim dojmove i nako da uporedimo i prokomentarisemo vec kad smo razvezali na tu temu
16.10.2015 | 18:27
Šteta. Dobit će konfekcijsku hotelsku hranu za cifru za koju su se mogli u bilo kojem agroturizmu ubit namrtvo od jako fine, domaće. Al eto...
16.10.2015 | 18:42
Slazem se..

da sam ja s nekom manjom ekipom tako bi bilo .

ali ovim je sve ograniceno i skrojeno,jer je glavni izlet u nedjelju na Brijune i rucak tamo, tako da ne mogu se bas vozikati okolo tu noc po Rovinju ,na budzetu su

dao Bog pa da nas par Bosanaca provedes nekad kroz te domace gastronomske institucije istre.

tartufi su mi tiha patnja
16.10.2015 | 20:59
Ti se samo najavi na vrijeme. Ostalo je moja briga.
17.10.2015 | 04:09
najbolja su neplanska sijela i druzenja

toliko toga nisam uradio u zadnje vrijeme sto sam planirao,tako da vise ne planiram nista
17.10.2015 | 09:24
iStrucnjak:

Kad budes isao u te krajeve, dodaj na listu zelja jagnjetinu sa Paga, znat ce Smayoo 100% gdje ju nabaviti
17.10.2015 | 10:11
Naravno. U Velebitu.
Da su svi ti janjci s Paga, kao što ih reklamiraju, Pag bi morao biti velik ko Grenland.
Enivej, tko voli janjetinu, velebitska janjetina je jednako dobra kao i paška. Jer to zapravo jest ta janjetina. Ja je volim, super mi je, ali ako ne vrtimo ražanj u kućnom aranžmanu, *nikad* ne idem u gostione koje nude pašku janjetinu jer njihova janjetina uglavnom dolazi s Novog Zelanda. Puno radije idem u Boraju. Oni ne prodaju folove, a janjetina je top.
17.10.2015 | 11:25
mene je ovo ljeto rostilj ubio

slijedeci odlazak na Balkan ,okrecem janje makar bilo na minus 20.

ja samo vjerujem u janje koje ja vidim zivo svojim ocima

jeo sam jaretinu na Pagu ,sad ne znam jel velebitska
17.10.2015 | 14:12
Boraja provjerena, ali sam znao lijepu janjetinu jesti i na Klisu iznad Splita
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO