17.10.2015 | 23:00
Dakle treba ti projektor, komp, kamera i mikrofonon, internet i razglas...
Ako je komp iz macbook ili imac serije, imas rijesenu ugradjenu kameru i mikrofon. I vrlo vjerojatno facetime kao alternativu skypeu, ovisi sto druga strana voli vise.. ili sto bolje radi (npr. na NZ skype2skype zna biti katastrofa pa su australci napravili neki video chat za koji kazu da je mozes normalno razgovarat, a ne pola razgovora imat osjecaj da pricas s nekim iz minecrafta koji samo ponavlja kako te ne cuje ili ne vidi)
Spajanje projektora na komp je isti princip kao spajanje drugog monitora. Ako si kada to radio, onda znas da mozes koristiti mirroring (da na oba ekrana imas isti sadrzaj) ili extended mod (gdje ti se radna povrsina rasiri na ta dva ekrana). Postavke toga su u System Preferences.
Zvuk u miksetu razglasa spojis sa 3.5mm stereo jackom na cinceve ili sto god ide u tu miksetu i u postavkama skypa odaberes mikrofon i audio izlaz i tamo odaberi headphones ili line out - neke konekcije u monitore, MDP i HDMI imaju mogucnost slanja zvuka pa nekad skype (ali i system preferences) automatski odaberu neki koji ti nije nuzno spojen na zvucnike pa te doceka neugodna tisina.
Kad uspostavis poziv odvuces prozor skypea na radnu povrsinu projektora povecaj ga, maksimiziraj i neka publika uziva u razgovoru. Prije nego imas pravi poziv, istestiraj u tom prostoru nivo mikrofona (system preferences) da izbjegnes mikrofoniju.
Preporucujem da za vrijeme prezentacije iskljucis growl ili notifikacije na nivou sistema da ljudi ne vide na ekranu dolazne mejlove ljubavnika iz nigerije, ponude za povecanje penisa ili koji god spam dobijas. Meni stize dnevno 50tak mejlova sa brutalno neugodnim subjectima jer sam krivu adresu koristio za registraciju na jednom lezbijskom sajtu. Trebalo mi je za istrazivanje.
Mislim da je to to. Ugrubo.