Prepaid nano SIM u Italiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prepaid nano SIM u Italiji

12.12.2015 | 01:52
Idući tjedan imam kružno putovanje po Italiji (Rijeka-Milano-Rim-Napoli-Foggia-Rijeka). Trebat će mi privremena prepaid SIM kartica za iP5 (nano SIM). Važno mi je prvenstveno da odabrana mreža ima dobro pokrivanje 3G signalom te očekujem da ću najviše pržiti data promet, uz nešto malo lokalnih telefonskih poziva (30-60 min) i možda koji SMS.

Molim jabučare s izravnim iskustvom da mi pomognu odgovorima na mojih par pitanja:

1. koja mreža bi najbolje pasala za moje potrebe?

2. kako točno tražiti to što mi treba (prepaid SIM karticu, bez telefona)? Je li "SIM ricaricabile" dovoljno jasno?

3. koliko shvaćam, kod kupovine je nužno predočiti osobni dokument (putovnicu, recimo). Da li će prihvatiti ne-talijanski osobni dokument ili strancu nije moguće kupiti prepaid broj?

4. da li se takvo što može kupiti bilo gdje usput (na benzinskoj pumpi na autocesti, u supermaerketu, na kiosku...), ili striktno samo na prodajnim mjestima određenog operatera?

5. ako imate kakav konstruktivan savjet, svakako me zanima čuti ga!

Hvala!
12.12.2015 | 10:08
1 - vodafone (probao sam i druge, ali opet se vraćam Vodafonu

2 - pitaj samo prepaid, skoro uvijek ti imaju neke akcije pa pitaj i to

3 - da, putovnica ili osobna

4 - inicijalnu karticu sam uvijek uzimao u njihovim dućanima, ne znam može li na benzinski postajama i sl., nadoplačuješ je online

5 - NE ZABORAVI PROMJENITI APN!!!
12.12.2015 | 13:27
Gledam neku tarifu od 30€ koja ima 300min, 300 SMS i 2B. Pa zar to nije malo skupo?
12.12.2015 | 18:52
Kad sam ovo ljeto bio u Italiji, uzeo sam prepaid kod TIM-a u njihovoj službenoj trgovini. Kod kupnje sam trebao predočiti osobni dokument. Prodavač me pitao za putovnicu, ali sam mu rekao da sam iz Hrvatske i dao sam osobnu. Nije bilo nikakvih problema. Odmah me pitao kakav SIM trebam i dao mi je upute za podešavanje (APN). Cijena je bila 10€ za SIM i još 10€ za tarifu u kojoj je bilo uključeno 3 GB internet prometa i pozivi (koje nisam koristio). Signal je bio 4G, premda sam se držao urbanih/turističkih dijelova i autoceste. Kartica je proradila 10-ak sekundi nakon izlaska iz trgovine.
12.12.2015 | 20:45
Papittovenga, hvala za savjet ad 5! Da znaš da bi zaboravio (ako me ne bi prodavač-ica podsjetio-la)...
Moje iskustvo s Vodafonom je katastrofalno (Njemačka, Švedska, Engleska). Jako loša pokrivenost i visoke cijene. Veliš da je u Italiji drugačije? Nekad je u Italiji bila mreža Omnitel. Da li je to ta mreža (samo ju je u međuvremenu kupio Vodafone)?
13.12.2015 | 22:39
Elem, hvala obojici na savjetima. S treće strane sam isto dobio preporuku za TIM ako mi je bitna dobra pokrivenost po autocestama, i na sjeveru, i na jugu, pa ću ciljati njih, u okvirima mogućnosti (dakle, ako nađem njihovo prodajno mjesto da mi je uz put).
14.12.2015 | 12:56
Uglavnom svi naplaćuju 10€ za kartu plus nešto za bon. U načelu su svi loši na ovaj ili onaj način jer im je glavna zarada na tarifama, tako da je tamo i bolji signal, za prepaid ih nije nešto pretjerano briga.
Vodafon je ok al konstantno nešto uzimaju sa kartice, tako da ti nije bas da ćeš imati neke koristi od toga. TIM je verzija t-com kod nas, dakle radi ok i sve štima samo i košta ako ne ubodeš neku akciju. Ja osobno, kad sam bio tamo sam prvo bio na Wind-u, na nekako mi se činilo da pare brzo odlaze. Zadnje sam uzeo ponudio od 3 (tre italia) jer su imali ponudu za 30 € godinu dana 3gb mjesečno plus sta potrošiš. Dakle, možeš sve bonuse ispucati u istom mjesecu ili rastegnuti, bar je takva opcija bila. Doduše, ja sam to uzimao samo kao data paket.
Na tebi je izbor na kraju krajeva
Uglavnom ti je osobna dosta da kupiš, no, koliko se sjećam, moraš u neki od dućana da kupiš sim. I ne, nijedan od prodavača nije spomenuo APN, a kupovao sam bar 5-6 simova.
31.01.2016 | 22:05
Evo, da podijelim frustraciju s vama. Online doplata na prepaid SIM kod TIM-a. Dakle, kakvo je to smeće od web aplikacije i kakvo je to smeće od operatera, pa to je... Da gledam na TV, umirao bi od smijeha, ali kad se meni događa, sad bi najradije našao ekipu dokonih hakera u Kazahstanu i uplatio im 20x veću lovu da im upadnu i naprave rusvaj na tom serveru do balčaka.
Najprije probam platiti paypalom. Ode na paypal, unesem password, potvrdim, vrati se na TIM, NAPIŠE "Plaćanje PayPalom autorizirano, klikni na gumb POTVRDA da provedeš kupovinu", kliknem na gumb, i onda izbaci poruku "PayPal is not reachable".
OK, neću se živcirati, evo Amex. Utipkam broj Amex kartice, ali on ga ne prihvaća jer mu broj kartice mora imati 16 znamenaka??!!!?! Mastercard i Visa imaju po 16, a Amex ima 15. Ali ne. TIM prihvaća samo Amex sa 16 znamenaka. Posebne Amex kartice samo za Telecom Italia.
Onda izvadim Master, i, naravno, autorizacija ne prolazi (tu sam već bio sasvim siguran da neće ni to raditi, ali eto, rekoh, da probam).
Onda im napišem problem, a oni meni odgovore - pazi sad! - probaj s drugim browserom!

Kakva hrpa debila...
31.01.2016 | 22:07
E, a zaboravio sam spomenuti kako inače, ako pokušaš kod njih registrirati E-mail adresu u kojoj se koristi crtica (gornja crta, minus), site to odbije kao nevaljanu adresu. Dakle, adresa tipa ime.prezime@xx.t-com.hr - no pasaran.
01.02.2016 | 08:09
Talijani...
01.02.2016 | 10:41
Jesi uspio nadoplatiti račun?
Onda naši i nisu tako loši?
01.02.2016 | 10:56
Jesu, jesu, naši su TAKO loši. Samo što su ovi još gori...
01.02.2016 | 10:58
zabac kaže:
Jesi uspio nadoplatiti račun?
Onda naši i nisu tako loši?

Iz mojeg iskustva, telekomi i banke su jedina konstanta gdje god si na svijetu. Svugdje su jednako losi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO