Ima li mojoj tipkovnici spasa?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ima li mojoj tipkovnici spasa?

09.01.2016 | 13:42
Prolio sam neki dan casu vode(sa sumecom tabletom) na stol gdje su bili bezicna tipkovnica i macbookpro. prou koliko vidim nakon par dana nije nista. ali na bezicnoj tipkovnici ne rade slova wsx(rade ali jaaaaaaako se trebaju stisnuti i opet ne svaki put). Ukratko, nova kosta 679kn, polovna 400(a nema ih po rijeci) ali prvo da pitam ima li ovoj spasa?

PS Znam da mogu kupit neku druge marke ali ako mogu spasit ovu..
09.01.2016 | 17:18
Ima spasa, sjeti se kako sam ja shebao svoju kad sam je prao s tekućinom za staklo. Čovjek koji mi je dao taj savjet, je mislio kako ću ja s vlažnom krpom ,koja je umočena u tu tekućinu očistiti tipkovnicu. Ja sam je pošpricao par puta i sve je se cijedilo s nje
Kad sam je nakon čišćenja spojio, počela je sama pisati slova i otvarati prozore na deskopu. Rastavio sam je u potpunosti ( nije teško ) te sušio par dana.
Nakon toga je radila skoro ok, znalo se je desiti da neće neko slovo prihvatiti, ali u usporedbi s priješnjem stanjem, to je bio veliki napredak. Kroz tjedan ili dva dok se je potpuno osušila,radi mi sve bez greške. Ti si prolio vjerojatno neki maxflu koji je manje agresivan od tekućine za pranje stakla s kojoj sam ja tretirao svoju tipkovnicu, tako da nemaš straha...sve bu ok
09.01.2016 | 17:28
Slabe šanse. Sad kad si je već doveo u to stanje, moj bi ti savjet bio da pokušaš radikalnu metodu. Kupi u dućanu demineralizirane vode za kućanstvo (tzv. "voda za peglu") izlij u neku posudu koja je dovoljno velika da u nju možeš potopiti cijelu tipkovnicu. Naravno, iz tipkovnice izvadi baterije prije toga. Ostavi da se namače koji dan. Onda stavi na upijajući papir (oni kuhinjski papirnati ručnici u roli) i pusti da se cijedi i suši, najmanje jednako dugo kao što se namakala.

Kod namakanja bi bilo zgodno kad bi voda bila mlaka ili topla (ne vruća) cijelo vrijeme. Npr. da posuda sa svime time stoji na radijatoru ili tako nekako. Kod sušenja bi isto bilo dobro da je na toplom (ali ne vrućem).

Nakon svega, ako imaš sreće, radit će normalno. Ako baš jako nemaš, neće više raditi uopće, a najvjerojatnije će biti isto kao i prije zahvata (jer je kiselina od šumeće tablete već oštetila membranu).
09.01.2016 | 18:33
smayoo kaže:
Slabe šanse. Sad kad si je već doveo u to stanje, moj bi ti savjet bio da pokušaš radikalnu metodu. Kupi u dućanu demineralizirane vode za kućanstvo (tzv. "voda za peglu") izlij u neku posudu koja je dovoljno velika da u nju možeš potopiti cijelu tipkovnicu. Naravno, iz tipkovnice izvadi baterije prije toga. Ostavi da se namače koji dan. Onda stavi na upijajući papir (oni kuhinjski papirnati ručnici u roli) i pusti da se cijedi i suši, najmanje jednako dugo kao što se namakala.

Kod namakanja bi bilo zgodno kad bi voda bila mlaka ili topla (ne vruća) cijelo vrijeme. Npr. da posuda sa svime time stoji na radijatoru ili tako nekako. Kod sušenja bi isto bilo dobro da je na toplom (ali ne vrućem).

Nakon svega, ako imaš sreće, radit će normalno. Ako baš jako nemaš, neće više raditi uopće, a najvjerojatnije će biti isto kao i prije zahvata (jer je kiselina od šumeće tablete već oštetila membranu).

Ovo provjereno radi, tako sam ja spasio jednu tipkovnicu zalivenu s colom. Topla voda nije neophodna (ja sam koristio hladnu) ali nije naodmet, obavezno treba dobro osušiti.
09.01.2016 | 20:25
Proovat cu ovo onda. Samo ne zanima dal da skinem sve tipke ili nije potrebno?
09.01.2016 | 22:15
stefanjos kaže:
Proovat cu ovo onda. Samo ne zanima dal da skinem sve tipke ili nije potrebno?

Rekao si da ti samo tri tipke ne rade kako treba. Moraš ih stisnuti jako, ali opet ne svaki put...tako si napisao. Ja bi ti preporučio da ništa ne diraš jedno tjedan dana. Skoro sam uvjeren da će za tjedan dana tipkovnica biti ok, ako nebude onda radi nešto. Možeš je staviti u pećnicu na neku laganu temperaturu da se osuši...samo nemoj u mikrovalnu
09.01.2016 | 22:17
KISELINA!!! Od šumeće tablete!! Ne puštati da djeluje još dulje! Nego isprati što prije!!!
10.01.2016 | 07:36
Ne kužim se u te tablete i možda je smayoo u pravu, pa napravi po njegovom naputku...bilo bi mi žao da shebeš tipkovnicu zbog mog savjeta. btw. šta je u tekućini za pranje stakla ?
10.01.2016 | 10:01
Nasao sam jednu na njuskalu za 250kn, nova zapakirana sa njemackim znakovima, ali cu promijenit tipke, kako god ovu cu probat spasit da mi bude za drugi komp. Prije deminilizirane vode, dal da skinem poklopce?(tipke)
10.01.2016 | 12:36
Nije to toliko bitno. Ako mene pitaš, bolje ne skidaj jer je mehanizam osjetljiv, da ne polomiš štogod.
Cariblanco, čim ima mjehuriće (CO2), ima i ugljične kiseline. A ako je multivitaminska šumeća tableta, onda ima još i askorbinske kiseline (C vitamin). Ako je šumeći aspirin, onda ima još i acetilsalicilne kiseline.
Tekućine za pranje stakla su sve, više manje, bazirane na amonijaku (NH3), odnosno njegovoj lužini (NH4OH). Lužina je, za razliku od kiseline, puno izrazitije agresivna na organske tvari (masnoće, proteine...) dok na anorganske djeluje slabo, odnosno djeluje, ali puno sporije (stotine puta sporije). Kap koncentrirane kiseline izgrize metal u roku koji se mjeri sekundama ili minutama, a lužine treba veća količina i veća koncentracija, te rok koji se mjeri u danima.
10.01.2016 | 13:28
Evo u destiliranoj vodi je.
10.01.2016 | 15:41
Daj pukni koji koef, da se kladimo, hoće li proraditi ili ne
10.01.2016 | 17:22
6,7 da ce raditi
0,5 da nece
14.01.2016 | 19:43
stefanjos kaže:
Evo u destiliranoj vodi je.

Još se namače ? Daj neki info, šta misliš da nas ne zanima kako je stvar prošla.
14.01.2016 | 20:02
Stefanjos, možda da nazoveš onu tarot babu što po noći vrača na TV, pa da je pitaš da ti pogleda kakva ti je budućnost tipkovnice...
14.01.2016 | 20:54
Ne može odgovorit dok mu ne proradi tatatura.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO