Mac Pro više korisnika istovremeno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro više korisnika istovremeno

17.01.2016 | 14:47
Dali je moguće na Mac Pro spojiti više korisnika.
Recimo da 2 dizajnera istovremeno rade na odvojenim radnim mjestima na jednom Macu..
17.01.2016 | 15:23
Najvjerojatnije da ako se spoje spora racunala kao klijenti.
Cemu bi to sluzilo? Vec MBP od 1000€ polovan ima dovoljno snage za puno toga odraditi. Ako je u pitanju neki zahtjevni rad (renderiranje), to se pusti preko noci.
Ja znam kodiranje filma pustiti po noc i ujutro je sve gotovo (kucni gideo s DV kamere kad hocu DVD napraviti).
17.01.2016 | 20:15
Ja mislim da ne. Možeš se na MP spojiti kao klijent terminalom, Finderom, ne znam... surfalicom... Ali ne možeš dobiti još jedan nezavisan desktop. Nisu to X-windows ili olwm da imaju višekorisničku istovremenu grafičku radnu okolinu.
17.01.2016 | 20:30
www.coderebel.com/products/
Treba traziti tanke klijente ili tako nekako.
17.01.2016 | 20:33
To je toliko specificno da neznam sto bi u normalnim uvjetima trebalo sluziti. Smanjiti troskove? Pitanje koliko bi postavlja je ovakve okoline kostalo. Prije bi bilo da ustedis iimas recimo 10 korisnika nego dva.
17.01.2016 | 22:00
Ukratko: ne!

Nije to mainframe, pa da se na njega spajaju dumb-terminali.
17.01.2016 | 23:59
smayoo kaže:
Možeš se na MP spojiti kao klijent terminalom, Finderom, ne znam... surfalicom... Ali ne možeš dobiti još jedan nezavisan desktop.

Zapravo možeš (testirano na 10.11) - spojivši se preko Screen Sharinga u bilo koji (defaultno admin) account na remote Macu.

U scenariju gdje postoji Mac Pro sa dovoljno HW resursa, na kojem je instaliran sav potreban softver dostupan korisnicima koji imaju account na tom stroju, više korisnika može se logirati preko, recimo, nekakvih low-end Minija u svoje accounte na tom Macu Pro i na njemu raditi. Screen Sharing u full screen modu je dovoljno komotan za ozbiljan rad.
18.01.2016 | 21:13
Remote upravljanje s drugog Maca nije ono što se traži, a to onda i financijski gubi smisao - jer traži dodatni Mac, a opet samo za distribuciju dodatnog posla na brži stroj cijela ta priča nije potrebna. Rad putem mreže umjesto native rada, čak i na najslabijem Miniju, u gotovo svim normalnim radnim situacijama, nema neke prednosti.

Koliko sam shvatio pitanje, ovdje je ideja bila da se na jedan Valjak spoje dva monitora (što može), dvije tipkovnice (što može) i dva miša (što isto može), ali da onda korisnici budu odvojeni, a to ne može. I bi li se mogao napraviti softver koji to radi - da, mogao bi.
19.01.2016 | 04:45
To je princip rada sa Sun Sparc-ova od prije 20 godina (kakvi su naslagani na kup ispod stepenica u Peek & Poke). Na onima na kojima smo mi radili na faksu se vrtio olwm (OpenWindows, od Digitala, na Unixu) koji je podržavao udaljene grafičke terminale, ali isto je funkcioniralo i s X-Windowsima koji su bili preteča onog što se danas zove opensource. Aktualna verzija (današnja) X-Windowsa je ovaj X11, tzv. Quarz. Na starijim MAc OS X (do 10.6?) je X10 dolazio predinstaliran, a sad se može besplatno skinuti i instalirati X11. Neke osrednje popularne opensource aplikacije korištene na Macu zapravo rade pod X-ima (npr. Inkscape).
U isto to vrijeme je Digital nudio i treću varijantu, OpenWindows, ali na OpenVMS-u (svom izvornom real-time multi-user OS-u) s kojom je također bila slična praksa.
Kao grafički terminal za X-Windowse moglo se koristiti specifične namjenske uređaje kao što je bio Tektronix serije 4000, ili X-term program za "obični" PC (postoje verzije koje rade pod bilo kojim OS-om).
Pomoću X-terma možeš pokrenuti lokalno instalirane X-Windows aplikacije ili se možeš spojiti na udaljeni server (ssh vezom) i pokrenuti udaljene X-windows aplikacije korištenjem lokalno instaliranog X-windows okruženja.
Dakle, ako je nekom to baš baš baš jako napeto, može na Mac Pro npr. instalirati X11 i za njega npr. GIMP i Inkscape te podesiti X11 tako da daljinski pristup i rad preko SSH veze bude dozvoljen, a onda, korištenjem bilo kojeg računala (windows, linux ili mac-baziranog) s instaliranim X11, putem X-term otvoriti aplikaciju na serveru, tj. na Mac Pro. X-term će koristiti resurse lokalnog računala za unificirano X11 grafičko okruženje, ali CPU servera će biti taj koji će vrtiti pokrenutu X11 aplikaciju.
Međutim, Goran bi htio to isto napraviti s Mac OS X aplikacijama, a to ne može jer Mac OS X to ne predviđa kao mogućnost.
19.01.2016 | 08:01
Hvala svima na odgovorima, potvrdili ste moje mišljenje o tome.
Znao sam da to baš i nebi išlo.Sada imam više argumenata(vaših mišljenja)o nabavci više
mecova(imaca) umjesto jednog "valjka".
pozdrav,
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Maxxy, Riba, robee, smayoo, Tito, VanjusOS, Anonimci (571)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO