Kreativci u trebam pomoc...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kreativci u trebam pomoc...

20.01.2016 | 17:51
Imam jednu dumb situaciju i trazim nekakvo elegantno rjesenje, prije nego ista pocnem oko toga raditi. Znajuci sebe, ja cu to max iskomplicirati, pa bi htio cuti vasa misljenja.

Na udaljenoj lokaciji se nalazi laptop (Win). Na taj laptop je spojen TV. Ja trebam staviti neke slike/video klipove na taj laptop i da se to vrti na tom TV.

Ja bi otisao prvi put osobno i to sve spojio i pokrenuo. Ali ono sto meni treba je da ja sadrzaj tog foldera sa fotografijama mogu osvjezavati na daljinu (citaj, periodicno ubaciti nove slike). TeamViewer i sl. mi nije opcija jer je taj comp prakticki u skladistu i nikoga nema da mi procita pristupne kodove i sl.

Sta bi tu bilo pametno uraditi? Spajati se FTP? ili Dropbox? Ili sloziti neku webstranicu da se vrti na TV u full screen?

Kako biste vi to odradili? Koji Win software bi znao s vremena na vrijeme provjeriti sadrzaj foldera, i ukljuciti to novo u svoj repertoar, bez interakcije korisnika?

Hvala svima?
20.01.2016 | 18:14
Remote desktop program. Kao da si za kompom i vidiš ekran koji bi vidio da si tamo. Brzina nije toliko kritična, osim za slanje velikih količina podataka. Sam program ne guta toliko širinu pojasa mreže. Ja sam znao to koristiti za pristup kompu u lokalnoj mreži, ali niej neki problem i udaljeno. Možda/sigurno bude trebalo DynDNS koristiti za IP adresu, tako da nitko ne treba "kodove" čitati. Recimo VNC je jedan od njih. Mislim da je multiplatformski i nebi se čudio da ima i za Nokiu 3310.
20.01.2016 | 18:37
Pa cak i TeamViewer je OK, instaliraj TeamViewer Host na taj laptop i postavi fiksni password za unattended pristup. Prednost je to sto ti ne treba IP adresa hosta, jer konekcija ide kroz TV.

Mozes koristiti i VNC ko sto je zabac preporucio, ili cak Microsoftov Remote Desktop Connection, ali sa svim remote desktop applikacijama ces trebati DynDNS ili neki slican servis za dobiti IP adresu (osim ako nemas zakupljen staticni IP na toj lokaciji), jer se tu spajas direktno na host.
20.01.2016 | 18:57
Teamviewer ti je najjednostavnija opcija... Unattended access podesiš u par minuta i gotovo... Naravno ukoliko nije blokiran teamviewer to ćeš vidjet tako što će ti na tom stroju temviewer napisati Ready to connect
20.01.2016 | 19:54
Kako Teamviewer-om naciljas udaljeni komp ako ne znaš njegovu IP adresu?
Pretpostavka je da nisu u lokalnoj mreži i komp ima promjenljivu adresu.
20.01.2016 | 20:13
zabac kaže:

Ne treba IP...Teamviewer generira svoj broj kompa na koji se spajas.
Uredno sve radi...cijeli studio kontroliram iz topline doma svog
20.01.2016 | 20:32
Uhh brzi ste

OK, probat cemo TeamViewer....

Iskreno nisam detaljno ni proucavao. Mami sam daljinski cistio viruse, ali uvijek mi je davala onaj pristupni kod, tako da sam mislio da je to obvezno.

VLC player bi bio dobar za slike i poneki video klip, ili da uzmem nesto drugo za repordukciju?
20.01.2016 | 20:39
drlovric kaže:
Kako biste vi to odradili?

Ja bih, ako proračun dopušta, koristio Scalu s obzirom da služi upravo za opisano (i radi to već 29 godina).
20.01.2016 | 22:06
kole kaže:
zabac kaže:

Ne treba IP...Teamviewer generira svoj broj kompa na koji se spajas.
Uredno sve radi...cijeli studio kontroliram iz topline doma svog

A gdje se dobije broj kompa? Ima Teamviewer neko server preko kojeg to ide i ne trebaš imati fizičku prisutnost neke treće osobe da ti pročita "kod"?
Ja ovo nisam koristio, već sam imao VNC u lpkalnoj mreži i tu nema problema jer je IP adresa stalna, osim u nekim slučajevima kad se dodjeljuje nova IP adresa.
20.01.2016 | 22:43
TeamViewer, kad se instalira puna verzija na stroj (ne onaj brzi non-install exe kojeg obično pokreću ljudi kad im treba daljinska pomoć), poklikaš da je stroj unattended, uneseš statički pass umjesto promjenjivog kôda i zapišeš si serijski broj kojeg ti on kaže, pomoću kojeg pristupaš stroju, preko TeamViewer servera.

Ako samo treba vrtiti slike/filmiće koji se nađu u nekom folderu, meni se čini da je kombinacija Dropbox / IrfanView jednostavnije rješenje.
21.01.2016 | 11:30
Djipi je dao krasnu ideju (doduse preskupu i kompliciranu za ovaj slucaj), pa sam u tom smjeru malo istrazivao i naisao na ovu tvrtku: www.digitalsignage.com

Limit free accounta je meni dovoljnih 3GB (nadam se da nije nesto birno jos skriveno sitnim slovima), pa cu se malo poigrati da vidim jel vrijedno truda i vremena.

Imam i opciju TeamViewer, kao i ovo sto je Smayoo predlozio (IrfanView da povlaci slike sa Dropbox ili nekog cloud storage).

U svakom slucaju hvala svima na idejama
21.01.2016 | 15:19
Pitanje je kako je TV spojen, odnosno da li bi prikaz slike bio poremećen u slučaju spajanja na to računalo.

Kad kažem "poremećen", mislim na:
- da li je prihvatljivo da korisnici kojma je namijenjena informacija s TV-a vide tebe kako se spajaš na komp i tamo nešto radiš
- da li je slika na TV-u duplikat one na monitoru laptop-a, ili je podešen kao zaseban screen
- da li će prikaz na TV-u prolupati kada se spojiš udaljenom sesijom i kako misliš vratiti prikaz na TV prije nego se odspojiš
21.01.2016 | 15:38
Pa prckao bi kad nitko ne gleda.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO