20.02.2016 | 13:06
Pozdrav svima,
u četvrtak sam u Svijetu medija kupio HP Pavilion 27xw monitor, koji mi je predobar u kombi sa mojim mekom
No danas ujutro sav sretan upalim ja mek i idem standardnom procedurom na google, kad tamo neka točkica na ekranu. Reko valjda je prašina pa sam probao sa finom krpicom onom što Apple daje uz Macbook to malo počistiti ali se ne skida dolje. Tek kad sam se full približio skužim da je to stuck pixel. Mislim da nije dead jer nije crne boje nego je nešto između ljubičaste i plave, ovisi iz kojeg kuta gledam.
Pokušao sam snimiti par fotki koje ću stavit na kraju posta u attach da vidite.
Evo što HP veli o dead/stuck pixelima:
Dark sub-pixel defect - In this image, a dark spot on a white background results from a green sub-pixel, which is in the "off" or dark state.
Dark sub-pixel defects: 5 maximum.
Bright sub-pixel defect - In this image, a bright spot on a black background is caused by sub-pixels (in this case, a red sub-pixel) in the "on" state.
Bright sub-pixel defects: 2 maximum.
Po ovome ja vjerojatno imam Dark sub-pixel defect? Jer mi je taj pixel jedino vidljiv na bijeloj i zelenoj podlozi.
Ne znam više što da mislim, nakon tri prokleta dana pojavi se taj piksel. Pokušao sam sve moguće savijete od onog da "masiram" i tapkam ekran, puštao sam i one filmiće koji izmjenjuju boje i pokušavaju probuditi zaglavljene piksele.
Pošto imam samo jedan taj piksel onda vjerojatno ništa od zamjene uređaja prema ovom njihovom policy-ju, jedino mi je palo na pamet, ako tko ima iskustva, kako funkcionira onaj zakon da mogu mijenjati proizvod u roku 7 dana ili tako nešto?
Palo mi je na pamet, mogu li vratiti ovaj monitor, da mi oni uplate novce natrag i onda za par dana ponovno kupim isti model monitora