Stuck pixel na novom ekranu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stuck pixel na novom ekranu

20.02.2016 | 13:06
Pozdrav svima,
u četvrtak sam u Svijetu medija kupio HP Pavilion 27xw monitor, koji mi je predobar u kombi sa mojim mekom
No danas ujutro sav sretan upalim ja mek i idem standardnom procedurom na google, kad tamo neka točkica na ekranu. Reko valjda je prašina pa sam probao sa finom krpicom onom što Apple daje uz Macbook to malo počistiti ali se ne skida dolje. Tek kad sam se full približio skužim da je to stuck pixel. Mislim da nije dead jer nije crne boje nego je nešto između ljubičaste i plave, ovisi iz kojeg kuta gledam.

Pokušao sam snimiti par fotki koje ću stavit na kraju posta u attach da vidite.

Evo što HP veli o dead/stuck pixelima:

Dark sub-pixel defect - In this image, a dark spot on a white background results from a green sub-pixel, which is in the "off" or dark state.
Dark sub-pixel defects: 5 maximum.

Bright sub-pixel defect - In this image, a bright spot on a black background is caused by sub-pixels (in this case, a red sub-pixel) in the "on" state.
Bright sub-pixel defects: 2 maximum.

Po ovome ja vjerojatno imam Dark sub-pixel defect? Jer mi je taj pixel jedino vidljiv na bijeloj i zelenoj podlozi.
Ne znam više što da mislim, nakon tri prokleta dana pojavi se taj piksel. Pokušao sam sve moguće savijete od onog da "masiram" i tapkam ekran, puštao sam i one filmiće koji izmjenjuju boje i pokušavaju probuditi zaglavljene piksele.
Pošto imam samo jedan taj piksel onda vjerojatno ništa od zamjene uređaja prema ovom njihovom policy-ju, jedino mi je palo na pamet, ako tko ima iskustva, kako funkcionira onaj zakon da mogu mijenjati proizvod u roku 7 dana ili tako nešto?
Palo mi je na pamet, mogu li vratiti ovaj monitor, da mi oni uplate novce natrag i onda za par dana ponovno kupim isti model monitora

IMG_2728.JPG

IMG_2729.JPG

IMG_2731.JPG
20.02.2016 | 13:43
Provjeri koliko HP dozvoljava mrtvih piksela. Ako ne dozvoljava, iskoristi garanciju.
support.hp.com/id-en/document/c00288895
20.02.2016 | 13:44
@zabac, istu stvar sam c/p u svoj prvi post sa ove stranice koju si linkao....
20.02.2016 | 14:08
Ako si ga kupio preko web shopa, imaš mogućnost vraćanja uređaja unutar 15 dana bez obrazloženja.
Ako je kupljen u dućanu, zakonski nemaš mogućnost povrata robe. Jedino ovisi o dobroj volji trgovca.
20.02.2016 | 14:29
Naručio sam preko weba, i platio internet bankarstvom. Drugi dan sam ga samo pokupio u trgovini. Našao sam sad i na njihovoj stranici Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Valjda je to to.
20.02.2016 | 19:46
UVIJEK imas pravo u garantnom roku vratiti ostecenu robu i traziti povrat novca.
Nije bitno jeli to 1 ili 7 upitnih pixela...platio si ih sve da rade kako treba, zar ne
20.02.2016 | 20:06
kole kaže:
UVIJEK imas pravo u garantnom roku vratiti ostecenu robu i traziti povrat novca.
Nije bitno jeli to 1 ili 7 upitnih pixela...platio si ih sve da rade kako treba, zar ne

Nemaš uvijek pravo. Ako je dozvoljen određeni broj takvih piksela, tada niti nemaš pravo na povrat robe i povrat novca.
20.02.2016 | 20:53
Žabac, govoriš napamet: pročitaj šta piše. Netreba ni navesti razlog, jer može reći da se predomislio.

Slikazaslona2016-02-20u20.55.33.png

Imao sam sličan slučaj sa kučnim kinom. pokvarilo se pa sam odnio u servis nakon 2-3 dana i nisu ga htjeli zamjeniti.kad sam im rekao da su mi po zakonu dužni i bez objašnjenja zvali su šefa a taj nekog u upravi i napravili su zamjenu za drugog proizvođača koji mi je odgovarao. Onda su se ispričali i zamjenili i to bez nadoplate jer je taj novi bio par kuna skuplji.
20.02.2016 | 21:44
Da, jzelko, ali to vrijedi samo za kupnju online. Ovo što kole kaže nije sasvim točno. Općenito, u jamstvenom roku imaš pravo tražiti popravak ili zamjenu samo sukladno jamstvenim uvjetima. Ako su jamstveni uvjeti takvi da se do određenog broja stuck pixela monitor smatra ispravnim, onda ne možeš to zahtijevati na temelju jamstva. Možeš samo tražiti povrat novca na temelju kupnje online, u roku od 14 dana.
20.02.2016 | 21:59
Točno, na online kupovinu, premda ja nisam kupio online nego u trgovini direktno u kešu.
21.02.2016 | 11:32
S vremenom ih prestaješ primjećivati. Imam Sony monitor i ima dva podpiksela koja su zapela, crveni i zeleni. Ako je sve crno se vide ili ne vide. 1920x1200 na 23", sami pikseli su maleni, a podpiksel loš manji.
21.02.2016 | 11:33
ImageUploadedByTapatalk1456051348.525415.jpg

Ovako to kod mene izgleda. Zeleni ne mogu niti naci.
21.02.2016 | 13:02
Imam ja i drugi 19" LG monitor koj isto ima stuck pixels i za njega mi se jednostavno fućka jer je tolko star da bi već mogao u penziju, ali ako sam kupio novi monitor onda očekujem da sve radi kako spada.
+ kad otvorim google ta crna točkica mi se taman nalazi u search fieldu. Nazovite me bolesnim ali mene takve stvari smetaju
21.02.2016 | 14:24
Trebao si kupiti monitor gdje proizvodjac garantira 0 losih piksela i podpiksela. Zasto nisi uzeo Dell-a kojeg svi hvale ili Apple monitor koji sigurno nema tih pikica.
21.02.2016 | 17:29
Upravo tako. Ako ti par stuck pixela smeta, trebao si kupiti takav monitor koji jamči 0 stuck pixela.

Nazovite me bolesnim ali mene takve stvari smetaju

Pa evo, kad si već sam rekao, meni to je malo... onako... neću reći bolesno, ali, hm... opterećivanje nebitnim.
21.02.2016 | 18:03
accessories.us.dell.com/sna/productdetai...=19&sku=210-ABIH

Imao si izbor. Za duplo novaca imao bi odličan ekran s 0 pikica.
21.02.2016 | 19:29
smayoo kaže:
Upravo tako. Ako ti par stuck pixela smeta, trebao si kupiti takav monitor koji jamči 0 stuck pixela.

Nazovite me bolesnim ali mene takve stvari smetaju

Pa evo, kad si već sam rekao, meni to je malo... onako... neću reći bolesno, ali, hm... opterećivanje nebitnim.
Mislim da ga više smeta mjesto gdje se taj pixel nalazi, nego sami pixel... da je u kutu nebi ga ni primjećivao.
21.02.2016 | 21:16
Meni su pred jedno 7 godina pokušali uvalit toshibin laptop s tim idiotarijama. Laptop sam kupio kao poklon pa mi je zbog toga bilo još gore. Uzeo laptop i vratio ga nazad. Trgovac mi je mahao s nekim papirom da je u okviru dopuštenog broja, no ja sam ga uvjerio da je za mene neispravan i da očekujem drugi. Neznam koji je točno servis tada bio za toshibu, zaboravio sam, uglavnom sutradan sam dobio novi laptop. Bilo je gusto, ali meni nitko neče prodavat fakin mrtve piksele. Nek si stim tolerenacijama mašu negdje drugdje
21.02.2016 | 23:08
Gle, ja smatram da je bitan dio svake ovakve jednadžbe - cijena. HP prodaje govno-proizvode po cijeni ispod prosjeka za danu specifikaciju. Ako kupuješ HP, kupuješ ga zato što je jeftin, a ne zato što je vrhunske kvalitete. Onda si valjda spreman na to da kriterij kvalitete isporučenog proizvoda nije isti kao za proizvod koji ima cijenu debelo iznad prosjeka za istu tu specifikaciju.

Hoću reći - da kupim mečku, platim je kao 2 obiteljske kuće pa da mi neki komad plastike unutra zaškripi kad se prevezem preko najlonske vrećice na autocesti pri brzini od 200 na sat, odvezao bi se natrag u salon, bacio im ključeve u glavu i urlao na njih 2-3 sata. Jako. I vulgarno. I zahtijevao bih svoj novac natrag. I bolio bi me q za to što piše u jamstvenim uvjetima. Ako ako kupim Daciu, iskreno, da mi ostane kvaka u ruci kad otvaram vrata, ne bi se začudio. Otišao bi u servis i tažio jamstveni popravak, ali ne bi se začudio da mi se to dogodi.
22.02.2016 | 01:09
A mislite da ne bi kupio Della ili Apple da sam imao para?
Znam i sam da su to vrhunski monitori ali kao student se pokrivam sa onim koliko imam. Da sam imao duplo vise para kupio bi duplo bolji monitor, logično.

Pitao sam za savjet sa ove pravne ili zakonske strane, kako god. Sutra cu jos nazvati Svijet medija i probat se raspitat o njihovom stajalištu u vezi toga. Ako ne, raskidam ugovor prema onom što sam linkao, čekam da vrate pare i uzimam drugi.
22.02.2016 | 09:00
Tako je…zajebi price o "dopustenim" dead pixelima.
Svakih nekoliko godina mijenjam monitore u studiju i jedan jedini put sam imao jedan dead pixel.
U hg shrotu me deckic uvjeravao i pokazivao nekakve papire da je to u biti ok i da oni to ne mijenjaju.
Jedan poziv u upravu i upozorenje na pokusaj prevare…stigao novi, bez ijednog dead pixela.

Hocu reci, moras se sam izboriti za svoja prava, a to su da kupujes ASPOLUTNO ispravan proizvod, bez obzira na cijenovni razred i marku.
22.02.2016 | 12:45
Zvao sam ih maloprije ali su rekli da je bolje da pošaljem mail pa će mi odgovoriti. Mail poslan, sada čekam daljni razvoj situacije
22.02.2016 | 12:49
Pa kaže:

Poštovani,

Monitor možete vratiti u neku od naših poslovnica pa ćemo Vam nakon pregleda uređaja odobriti zamjenu/povrat sredstava.

Lp

E sad koliko taj pregled traje, neda mi se biti 45 dana bez monitora + kaj ne bi trebao odmah dobiti drugi uređaj u roku 7 dana od dana kupnje ako je neispravan ?
22.02.2016 | 12:54
A što si napisao u mailu? Ako si napisao da ima stuck pixele, onda je to odgovor kojeg si trebao i očekivati. Ako si želio vratiti monitor i uzeti novac natrag, onda si samo trebao reći da im vraćaš robu u zakonom propisanom roku i da tražiš povrat novca te da nisi dužan navesti razloge za to.
22.02.2016 | 13:24
Philips je imao naznaceno da matrica ima 0 losih piksela i prvu godinu mjenjaju kompletan TV, a 2. i 3. samo matricu. Dugo nisam kupovao monitor ali trebale su se stvari promijeniti. Trgovac nije na gubitku , ali ima zezanciju.
To me podsjetilo na butelje u restoranima. Oni uredno pokvarene butelje vrate proizvodjacu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO