Apple Special Event 2016.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Special Event 2016.

21.03.2016 | 19:09
Pa koji je ovo kua?
21.03.2016 | 19:29
Jad i bijeda... Cekao sam da vidim novi iPhone, kad ono.... isti ko moj star 2 godine

Ostalo im kucista pa unutra potrpali friski hardver. I za iPhone i za iPad, stvarno su me nasmijali.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.03.2016 | 21:36
Tito kaže:

Ostalo im kucista pa unutra potrpali friski hardver.

Mene to najvise razveselilo... 5SE da updejtam 5icu....
21.03.2016 | 21:39
A šta bi sad trebali svaki mjesec izbacit novi iphone? Kako je krenulo bit će kupiš jedan na proljeće a na jesen ga možeš bacit u smeće jer je zaklan silnim updejtima ovog i onog.
Pred dvije tri godine sam kupovao iphone 4s i debelo ga platio. Danas je praktički neuporabljiv osim poziva i poruka.Prošle godine sam kupio iphone 6s, također ga masno platio. Osobno sam mišljenja da netreba inzistirat da svake godine izlazi novi model, u biti može, ali pod uvjetom da su minimalno dva predhodna modela ( u to ne ubrajam modele S) dovoljno uporabljiva
21.03.2016 | 21:46
Ajde napišite komentare malo konkretnije, za nas nevjernike koji ne idemo na misu... Što ima novo, što nema? Što je 5SE? I pošto je?
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.03.2016 | 21:50
Nisam bio na misi jer mi tam kazu za kog da glasam. Al vidim da ce u Ameriki 5SE (nemam pojma kaj im znaci SE) od 64gb bit 499$ sto znaci da ce u NZ bit 899NZD... sto je skupo, ali je bez ugovora pa je ok...

ugrubo, 5SE je iphone 6s bez force toucha strpan u kuciste 5s koji je prava velicina za moju sapu..... kolko u pamfletima vidim im A9 chip i 12Mp kameru (to su dvije stvari koje povlace mnogo toga, A9 je kakti stedljiv i mocan 64 bitni proc sa M9 integriranom gafickom i stedljivim BT, a 12mp kamera znaci da cu moci radit bolje fotke klope, zalaska sunca i kupanja u zimi za fejzbuk)
21.03.2016 | 22:05
Pa normalno da ti kažu za kog da glasaš! Da ne bi ti možda, nedajbože, razmišljao?!
Hvala za informacije, evo baš me to zanimalo.
22.03.2016 | 00:24
Opet su izmislili iP5? Pa čestitam!
Da se mene pita, dalje od toga ne treba ni ići što se mobitela tiče. Jedini bolji model od toga je 3gs. No, o tome ćemo možda na sljedećem keynoteu
22.03.2016 | 05:45
Ja sam slucajno naletio na prijenos jer sam petljao po Apple TVu pa mi je pod nos gurnuo aplikaciju i upadoh negdje na prvoj trecini. Bio sam iskreno zapanjen kada je publika pljeskala na predstavljanje "woven nylon band" (!!!!). Izvlaci ih sto su pritom imali potpuno bezizrazajna lica, pljeskalo se kao na dosadnim sjednicama nekadasnjeg saveza komunista. To ja valjda to. Primjetio sam da je u publici dosta starije ekipe. Bas nekako tuzno.

Od svega toga taj iPhone SE me najvise veseli jer na androidu ponesaje opcija telefona normalnih dimenzija koji nisu osakaceni. Ako se taj trend nastvai taj SE bi mi mogao biti razlog za switch na iOS, dimenzije su taman.
22.03.2016 | 11:00
Koliko može koštati taj iPhone SE u Hr, onak, prognoza vaša? (bez ikakvih pretplata)
22.03.2016 | 11:18
5500kn
22.03.2016 | 11:35
Uvođenje iPhone SE je dobra stvar, ali su jos uvijek pustili 6icu(koja je sada skuplja, a sporija). Cijenom su me iznenadili, stvarno su je skratili, ali po dosadasnjem iskustvu ce opet u HR i ostalom svijetu napumpati cijenu. Samo nije mi jasno ako ima 1 ili 2 gb rama. Ako je sa 1gb rama, onda nisam bas zadovoljan, ako su zadrzali 2 gb rama onda tog kupujem kad mi bude vrijeme.

Kao vlasnik apple watcha drago mi je da je jeftiniji, mozda potakne vise ljude na kupnju, ali i dalje je to skupo. Novi remeni su mi super. Ali to je trebalo spomenuti na brzinu a ne radit spektakl.

iPad Pro od 9.7 incha je unijelo totalnu zbrku. Previse proizvoda na istom mjestu. Znaci sada imamo iPad Mini 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro 9.7 i iPad Pro 12.9. (iako sluzbeno ne pordaju par od ovih sto sam naveo i dalje su u trgovinama). To treba smanjit na iPad mini, iPad(ovaj novi pro, ukinut air 2) i iPad Pro.

Sve u svemu, jedan monoton event.

Doduse, svidao mi se dio o reciklazi, no onda 20ak minuta kasnije je Schiller posrao se ljude koje imaju star PC(pa to je super jer onda se manje smeca nakuplja) Cak sam primjetio da je jedan od glavnijih klimao glavom na to, a ima pravo. Schiller se bas usosio time, pogotov nakon sto je bila cijela prica o reciklazi. Ma đumbus, ne znaju di su ni šta su.
22.03.2016 | 12:00
Yes to all .

Meni je bio ok keynote, srećom nije bio onaj od 120+ min. Kratko i jasno. OSobno mislim da će se ovaj 5SE prodavat ko vruće kifle, a bogami i 9.7 ipad pro. To je praktički back to the roots i to će privući ekupu koji su i dalje na ipad2 i iphone4/5 serijama.

Ništa revolucionarno i sve što smo očekivali, pošto se nitko više ne može sakriti na netu od curenja informacija, to je jedan o razloga zašto su ljudi to prihvatili kao ništa posebno.

WWDC i September keynote su najvažniji, sve ovo ostalo je, cute.
22.03.2016 | 12:02
iPhone SE ima 1GB RAM-a, stari iTouch senzor (isti kao i na iPhone 6) i prednja (facetime) kamera je ista kao na 5S i nema 3D touch.
S druge strane ima A9 CPU, 12Mpx kameru, LTE Advanced, ac wifi.
Kad se sve zbroji iPhone SE je hardwareski derivat iPhonea 5S, 6 i 6S, ali trenutno je po svemu između iPhonea 6 i 6S.

Ocekujem cijenu od 3000 kn za njega kod nas (16 GB model) i 100€ više za 64GB model.
22.03.2016 | 12:24
Bez pretplate će biti kao dosad 5s, cca 3600 kn za 16GB i 4600kn za 64GB.
22.03.2016 | 12:36
Soffoklo kaže:
iPhone SE ima 1GB RAM-a, stari iTouch senzor (isti kao i na iPhone 6) i prednja (facetime) kamera je ista kao na 5S i nema 3D touch.
S druge strane ima A9 CPU, 12Mpx kameru, LTE Advanced, ac wifi.
Kad se sve zbroji iPhone SE je hardwareski derivat iPhonea 5S, 6 i 6S, ali trenutno je po svemu između iPhonea 6 i 6S.

Ocekujem cijenu od 3000 kn za njega kod nas (16 GB model) i 100€ više za 64GB model.

Jos uvijek nije potvrdeno za RAM u iPhone SE. Ali osobno mislim da su stavili 2gb. Cak je i na GSM areni prvo pisalo 1 a sada pise 2, a drugi javljaju da je 2(znam da je sve prepisano, ali opet zelim vjerojvat da je 2) U tom slucaju. Mislim da ce u moje ruke stici ove godine, imam 5s ali to bi proslijedio majki koja ima 4s koji je zadnje vrijeme ludo spor.
22.03.2016 | 12:38
Sto ocekujete od okljastrenaog iPhona? Isto kao sto A klasa nema sve sto nudi S klasa. Zasto bi 5SE bio napredniji od 6 ili 6S?
22.03.2016 | 12:46
zabac kaže:
Sto ocekujete od okljastrenaog iPhona? Isto kao sto A klasa nema sve sto nudi S klasa. Zasto bi 5SE bio napredniji od 6 ili 6S?

Nije isto, ja fizicki 6s i 6s+ ne mogu uhvaiti a da mi ne ispada, meni treba 4inchni mobitel, a volo bi imati i brzinu. Meni je 5s vise no dovoljan, ali sada s ovom cijenom (nadamo se da bude iole slicna) imam razloga da updejtamo telefone u kuci jer je 4s stvarno prestar za normalno funkcioniranje.

Ne trazim ja naprednije, trazim jednako s manjim ekranom. jer eto imam male ruke. sta ja tu mogu? kupovat 4,7 inchni telefon mi ne pada napamet jer je prevelik.
22.03.2016 | 12:53
OK. Ne se srditi. Me ni je 6-ica malo orevelika ali kaoo sam corav dobro dojde dodatna velicina ekrana. Ako bas nesto i moram raditi, radim to s dvije ruke. Sad pisem s dav prsta svaki na jednoj ruci. Kad bi napravili tekefon s istim karakteristikama, tko bi kupovao ine vece modele.
22.03.2016 | 13:11
@stefanjos, izgleda da je točno kako iPhone SE ima 2GB RAM-a. Znači sad je vrlo, vrlo sličan 6S bez 3d toucha i novog Touch ID-a. Mislim da će ovo biti model koji će ići kao vruće kifle.

@mruzic na žalost si u pravu u vezi cijene. 3000kn bi bilo s porezom od 10% u USA.
22.03.2016 | 17:31
Kada sam uzeo iPhone 6 prvi put u ruku (imam bas velike sake) bio mi je nekako prevelik. Sada sam se naviknuo i kada uzmem manji iPhone, nekako mi cudno.

Ne bi sada kupio 5SE nema sanse. Ego mi ne da, jer velicina JEST vazna

Ostalo sve manje vise ocekivano. Ne svidja mi se i sto kamera puno viri iz iPad, ali svi imaju neki cover pa onda bude ok.
22.03.2016 | 21:42
Evo potvrdeno da SE ima 2 gb rama. Odlicno!
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.03.2016 | 22:25
zabac kaže:
OK. Ne se srditi. Me ni je 6-ica malo orevelika ali kaoo sam corav dobro dojde dodatna velicina ekrana. Ako bas nesto i moram raditi, radim to s dvije ruke. Sad pisem s dav prsta svaki na jednoj ruci. Kad bi napravili tekefon s istim karakteristikama, tko bi kupovao ine vece modele.

Moje sape su velike, ali preferiram manje telefone. 6ca mi kao i nekima drugima bas bjezi iz ruke. Ne znam da li je materijal klizav ili sam ja ne fensi za tak fensi telefon pa ga je sram i oce pobjec.

Corav sam poprilicno, ali proteza me spasava. Pomaze mi i to da se sistemski font da povecat pa to poveca i font u vecini aplikacija.
23.03.2016 | 08:17
nisam znao da 9.7 ipad pro ima embeded SIM: appleinsider.com/articles/16/03/22/apple...p;utm_medium=twitter

u ovome će naši operateri uživati. Još samo da počnu raditi u telefonima i najebali smo
23.03.2016 | 09:39
Bilo je samo pitanje vremena, nažalost. Mene najviše živcira kad to prikazuju kao nešto dobro za korisnike.
23.03.2016 | 10:39
Ne vidim lošu stranu toga dok je telekomunikacijsko tržište regulirano.
Uzmeš bonove iz VIP-a i bonove iz HT-a i samo upisivanjem koda prebacuješ se između operatera, nema više potrebe za dual SIM mobitelima. Ili kad ideš van države, više ne moraš tražiti kioske ili trgovine da kupiš SIM i bon, pa mijenjaj, pa gubi stari SIM, pa aktiviraj i sl. Koliko sam upoznat operater te više ne može prisiliti na zaključan uređaj, osim ako u nečemu griješim ili ne vidim neku širu sliku.
23.03.2016 | 10:55
Soli na rep...
Kladim se po janjetinu za društvo da će barem 5 godina izvrdavati cijelu priču na razne načine. Na primjer, "iz tehničkih razloga" će ti prebacivanje s jednog operatera na drugog trajati po tjedan dana, pri čemu nećeš biti dostupan ni na jednom, ni na drugom broju. I slično.
A dual SIM mobitele ti ovo neće nikad moći zamijeniti jer si na dual SIM-u dostupan istodobno na oba broja dok si u standby. Jedino kad na jednom broju razgovaraš si na drugom nedostupan.
23.03.2016 | 13:09
smayoo kaže:
Soli na rep...
Kladim se po janjetinu za društvo da će barem 5 godina izvrdavati cijelu priču na razne načine. Na primjer, "iz tehničkih razloga" će ti prebacivanje s jednog operatera na drugog trajati po tjedan dana, pri čemu nećeš biti dostupan ni na jednom, ni na drugom broju. I slično.
A dual SIM mobitele ti ovo neće nikad moći zamijeniti jer si na dual SIM-u dostupan istodobno na oba broja dok si u standby. Jedino kad na jednom broju razgovaraš si na drugom nedostupan.

da ovo je u teoriji super ideja, ali vjerujem da ce biti kako je smayoo napisao
23.03.2016 | 14:22
Ovo sa 5SE je izvrsna vijest. Hvala k. da ce postojati na trzistu telefon manjih dimenzija a aktualnoga hardvera. Ja bih osobno cetvorku kao meni najbolji iphone ikad sa aktualnom hardverom pa ako treba neka bude i 50% deblja
23.03.2016 | 15:20
Dizajn iPhone 4/4S mi je bio najbolji. Rosfrajni rub i staklo na obje strane. Nije za one koji bacaju po podu. Aluminij mi nikad nije bio fensi na telefonima. Celik i staklo se traze. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Maxxy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (548)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO