Media Player
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Media Player

01.04.2016 | 16:04
Vi pametni pomognite meni. Koji media player preporučujete a da:
-čita što više formata
-ima analogne audio (stereo) i video (komponentni, S-video i kompozitni) izlaz
-ima digitalni HDMI izlaz
-Full HD je dovoljno (1920x1080p)
-mrežnu priključnicu (može i Wi-Fi ali nije uvijet)
-USB ulaz za disk/stick (bez ležišta za disk)
-jeftin

U igri je samo televizor i media player (nema kompa pa ATV otpada). Otpada i DVD player jer je materijal na USB sticku/diskiu.

Znam kako ovo sve ostalo mogu provjeriti osim prvoga. Naletio sam po recenzijama, iako se proizvođač hvali kako MP može reproducirati neki, format, tome nije tako jer zna sadržaj trzati.
Ako može preporuka iz prve ruke.
Hvala
01.04.2016 | 16:21
Jesi razmišljao da uzmeš raspberry pa složiš nešto sam?

Edit:
Tek sam sad vidio kakve ulaze i izlaze tražiš pa vidim da ti raspberry ne pomaže.
01.04.2016 | 16:37
Nije za mene. Treba biti "uštekaj i uživaj"!
01.04.2016 | 16:44
E da, trebao bi podržavati i Netflix.
01.04.2016 | 17:52
Pa di ces s video naci dns na media playeru?
01.04.2016 | 19:04
Ima ih koji imaju analogne izlaze. Zato i pitam. Naravno, govnari od proizvodjaca su radi pohlepe makli sve osim HDMI-a.
01.04.2016 | 19:17
zabac kaže:
Ima ih koji imaju analogne izlaze. Zato i pitam. Naravno, govnari od proizvodjaca su radi pohlepe makli sve osim HDMI-a.

Dugo nisam vidio te analogne, pa sta fali hdmi? Ili zelis upogoniti staru telku?
01.04.2016 | 19:19
mozda ovako nesto...kod mene u Srb ga valjaju za 60 eura...
ima dosta slicnih modela,ovaj je skroz OK..radi sve...KODI,NetFlix,Youtube....
www.geekbuying.com/item/MXQ-Pro-Amlogic-...---Black-356045.html
01.04.2016 | 19:56
A kako se točno preko analognog izlaza prikaže full HD slika?
01.04.2016 | 20:05
smayoo kaže:
A kako se točno preko analognog izlaza prikaže full HD slika?

Preko komponentnog izlaza.
01.04.2016 | 20:07
stefanjos kaže:
zabac kaže:

Dugo nisam vidio te analogne, pa sta fali hdmi? Ili zelis upogoniti staru telku?

Za kolegu treba. JA imam WDTV Live i ATV. JA nemam problema. Ima neki stari TV koji nema HDMI (ili bar misli da nema).
01.04.2016 | 21:51
Najbolje ti je ovo što ti je kolega amsterdamxxx predložio, ima sve moguće priključke. Ima hrpu tih playera na androidu koji su dosta jeftini, a puno nude. Evo jednog random www.ebay.com/itm/CS918-Quad-Core-Android...;hash=item43cd7e4e06
01.04.2016 | 21:51
moze da ima i hdmi,ali moze da se desi da je bas prva verzija hdmi..i znaju ovi novi uredjaji da ne rade na tim prvim Plasmama i slicno...
02.04.2016 | 00:38
Ne znam, meni to izgleda kao vrlo retro ideja sve skupa... danas gledati non-HD sadržaj mi se čini mučenje. Full-HD smart televizije manjih dimenzija (recimo 32") se mogu dobiti već za 900 kn, a onda se na nju može spojiti i vulgaris USB HDD i ciaos.
02.04.2016 | 05:59
Zasto retro? Ja imam problem jer mi projektor nema HDMI ulaz. Ne mogu na njega spojitit ATV. Moram kupiti komponentu za skaliranje videosignala s HDMI na komponentni signal.
02.04.2016 | 08:21
Zabac i pravu si ovo za Projektor...ima kod Kineza dosta tih uredjaja za skaliranje sa HDMI na komponentni...ali ti to izadje za 20,30 eura jeftinije..bolje ovako sa Androidom,veci izbor zabave....
02.04.2016 | 10:05
dpasaric kaže:
Ne znam, meni to izgleda kao vrlo retro ideja sve skupa... danas gledati non-HD sadržaj mi se čini mučenje.

Zašto bi bilo mučenje?

Imam svoje DVDove s filmskim klasicima (Kubrick, Tarkowski, ...) i TV legendama (Monty Python npr.) koje sam nakupovao kroz 20 godina. I stare VHSove odavno digitalizirane ili u VCD, ili u DVD format. I što bi ja sad trebao? To sve baciti u smeće jer nije HD? A snimljeno je u takvoj tehnici da ne može biti HD ni u snu.
Meni je sadržaj bitniji od prezentacije. Kome je bitno brojati pixele u pozadinskom pejzažu nekog poluuratka koji će biti zaboravljen prije kraja godine, taj neka se drži isključivo 4K.
02.04.2016 | 14:48
Što se tiće materjala davno digitaliziranih, naravno da može u HD i FullHD i u 4K. Ako je materjal snimljen na 35mm film, samo je pitanje finoće digitalizcije (skeniranja) i dobije se visoka rezolucija. Problem je ono što je snimljeno digitalno u nekoj rezoluciji, to ne ide baš tako na više.
Naravno, nema smisla sad sve to bacati i kupovati novo.
02.04.2016 | 18:58
Ma daj, Žabac, pa baviš se fotografijom, znaš cijelu problematiku. To s digitalizacijom s 35mm filma je teorija, a u praksi je jako bitna granulacija koja je ovisila o korištenom filmu (kemiji), ali i o leći na kameri kojom je film sniman. Neki (vrlo) visokobudžetni filmovi iz 80-ih filmova snimljeni su takvom opremom da ih se može uspješno digitalizirati u HD ili čak 4K. A ja pričam o Kubricku i Tarkovskom. I TV produkciji iz ranih 70-ih.
02.04.2016 | 19:26
Ok. Vjerujem kako "celuloid" ima potencijala uz današnju tehniku skeniranja.
Pa procjenjuje se kako 35mm film ima 5-10Mpix što bi odgovaralo FullHD il 4K.
Sigurno ima potencijala, ali nekad nisu postojali toliko kvalitetni uređaji za skeniranje kao danas.
02.04.2016 | 22:25
smayoo kaže:
dpasaric kaže:
Ne znam, meni to izgleda kao vrlo retro ideja sve skupa... danas gledati non-HD sadržaj mi se čini mučenje.

Zašto bi bilo mučenje?

Imam svoje DVDove s filmskim klasicima (Kubrick, Tarkowski, ...) i TV legendama (Monty Python npr.) koje sam nakupovao kroz 20 godina. I stare VHSove odavno digitalizirane ili u VCD, ili u DVD format. I što bi ja sad trebao? ...

IMHO zato jer ima gomila novog i kvalitetnog sadržaja koji je šteta ne gledati u modernom formatu u kojem je nastao. Naravno da će se npr. Monty Python DVD kolekciju gledati takva kakva jest, ali mnogo toga novoga je zaista grijeh gledati u nekakvoj PAL rezoluciji - npr. BBC dokumentarci, poput serije "Planet Earth" ili novog izdanja serije "Cosmos", itd.

Također, niz filmskih klasika je sada remasterizirano za Blu-ray i mogu se gledati ponovo, ali sada zaista u vrhunskoj kvaliteti, baš kao da si u kinu - npr. tako sam odgledao cijeli Sergio Leone opus, a da ne pričam što full-HD format znači filmovima poput Blade Runnera, Alien serijala i slično... nadalje nije samo to, u paketu uvijek dolazi 5+1 zvuk, a to mnogim filmovima pruži novu dimenziju.

I za kraj Netflix i slično - sav sadržaj (a nije sve novo smeće) je u full-HD formatu, a većina ima i 5+1 zvuk. Zato mi se čini danas gledati video u PAL rezoluciji kao namjerno slušati mono glazbu.
02.04.2016 | 22:57
Slažem se s našim adminom, pa ne slušamo danas audio kazete. Stvarno je grijeh ne gledati danas taj sav A/V materijal u tehnologiji koja nam današnjica dopušta, s tim da i cijene nisu astronomske...osim onih izuzetaka koje je smayoo naveo.
03.04.2016 | 06:53
Želite reći, trebao bi projektor baciti jer analogni ulazi nisi IN?
Imam Panasonic PT-AE100E koji itekako dobro odrađuje posao (1080i i taj mod je sranje, pa gledam u 720p).
Na kraju ipak izuzetci čine razliku.
03.04.2016 | 07:17
Naravno, baci ga! Kako to možeš gledati, heretiče!
03.04.2016 | 08:24
Mogu, mogu, mislim gledati. Ovako i onako imam dioptriju, pa mi kristalno čista slika ne znaći mnogo. .-)
03.04.2016 | 20:17
ti jos dobar,moj matori ne vidi 3D kad mu nesto pustim...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO