05.04.2016 | 12:41
Iz perspektive nekoga ko je igrom slucaja prodao i kupio jako puno polovnih stvari, ja mislim da strahujete bez veze.
Rizik kod polovne kupovine je porijeklo robe (tj. da nije ukradeno) i mogucnost kvara ili neki fizicki nedostatak.
U vecini slucajeva dovoljno je koristiti zdravu logiku (originalni racun, profil prodavca, osobni dojam, preporuka, dojmovi prethodnih kupaca i sl), a kvare se i nove stvari, tako da se tu covjek treba kockati malo jer kod rabljenog nemas jamstvo
Ako znas sto kupujes, detaljno to testiras prilikom kupovine i to je to.
Ja recimo ciljano ne zelim kupiti nov auto, nego uvijek kupim 2 godine star, vozim ga jos 2 max 3 god, i on ode dalje. Radio sam razne kalkulacije i za moj nacin razmisljanja, to je najekonomicniji nacin. A jos uvijek ne vozis neku staru kantu. Dragi bravo, jesam li ja nenormalan?
Radije bi kupio Retinu staru godinu dana sa integriranom grafickom i 16GB rama, nego nov iz ducana a da je hardverski osakaceno nedonosce. Miris novog izblijedi za 2 tjedna, i sta onda?
Prije bi kupio i rabljen auto sa jacim motorm i boljim paketom opreme, od istog takvog novog ulaznog modela koji nema nista.
Vec smo ustanovili da ljudi svrsavaju i na sealed package, originalnu ambalazu, stickers i sl, ja bas i ne
Cekam da predstave novi MBP, pa cu odluciti kupujem li ili ne. Moja Retina je stara 3 i pol godine i radi savrseno. Nemam doduse kutiju, ali svejedno prodao bi je za 3-4 dana po objavi
I ne bi mi 100% ljudi trazili da potpisujem neke tamo ugovore