09.04.2016 | 11:38
Hammer kaže:
JOHN kaže:
ispod haube dizlo od 150-190KS.
To su najbolji motori, odličan spoj svega dobroga. S time da današnji motor od 150 konja nudi više nego nekadašnji od 300.
JOHN kaže:
Pa švabe da ostanu konkurentni sami regaju svoje aute čim izađu iz tvornice i nude ih sa 20-ak posto popusta.
Gdje to? I zašto da ostanu konkurentni, koje su to firme koje ih stvarno ugrožavaju?
JOHN kaže:
Ja kad sam kupovao novu Toyotu Avensis, dali su mi popusta 30000kn. Cijena 195000 a ja ga platio 165000.
Onda je jasno kolike su im marže, jer i sa tim popustom ti dealer nije ništa poklonio...
JOHN kaže:
Ponavljam, cijene se nabrijavaju bez valjanog razloga
Razlog je itekako valjan - zarada, a to je posljedica slabe kupovne moći pa je potreba da se na manjem broju prodanih primjeraka zaradi kao u normalnom društvu i kupovnoj moći na puno više primjeraka.
JOHN kaže:
a u svakom trenutku su sklone izmjeni kao da se cjenkaš na placu.
Jesu, ali ne baš toliko koliko misliš i ne za sve.
JOHN kaže:
Kupuj rabljeno 1-2g ili u firmi inzistiraj na službenom autu.
To je najbolja filozodija kupnje i najveća ušteda, jasno onome tko ima i za taj skoro novi auto...
Na nekim komentarima mi uopče nije jasno šta si stime mislio reči.
1. 150-190ks nije upče dobar spoj kada mu je cijena 50000 eura i više.
2. Jer im pada prodaja a imaju dioničare koji sve snimaju
3. Pa o tome i pričam, debelo deru s cijenama.
4. Hrvatsko tržište je jako malo po pitanju kupovine novih vozila i ne računaju s nekom zaradom(naravno osim naših zastupnika), ali tu su samo zbog konkurencije. Imaju kvotu(obzirom na snimljeno tržište) koju imaju i toga se zastupnici drže. Sve preko kvote proizvođač isporuči auto na bolje tržište nego tebi koji si se pojavio nakon kvote ali na jedan poseban uvrnuti način. Naime, probaj kupit auto recimo krajem godine(10 ili 11mjesec) u Porsche inter auto, prebacit će ti na narednu godinu jer ne žele da im dobavljač(proizvođač) korigira kvotu za narednu godinu. To ti govorim iz iskustva kad smo kupovali jedan Tiguan(auto za direktora). Nismo mogli vjerovat, ali kažu da je takva praksa godinama. Spakirali se i otišli u Bratislavu(također u Porsche inter auto) i kupili ga za 200000kn, odnosno čak 50000kn povoljnije nego Zagrebu.