14.05.2016 | 02:58
cariblanco kaže:
Šta bi ja s mobom nešto skenirao, pa svaki fizički dokument mogu poslikati i poslati kao privitak.
Ako se radi o par stranica, i obična fotka stranice je dovoljno dobra, vjerojatno. A što ako se radi o tridesetak stranica? Ili tristotinjak? Scan softver za mobitel možeš poštimati da (pametno) reducira broj boja, popravi čitljivost, žabac je već spomenuo - da korigira ako si držao mobitel na koso za vrijeme slikanja, napravi OCR... Dokument od više stranica možeš pospremiti kao jedan dokument sa suvislim imenom, a ne kao hrpu rasutih fotografija, onim stranicama na kojima ti je nešto osobito bitno možeš dodijeliti individualno ime i opis pa ti je dokument i pretraživ u nekoj minimalnoj mjeri, itd.
Meni je CamScanner, nakon Maila, Due i CalAlarm - najčešće korišten app na iPhoneu jer ga koristim svaki put kad sam na nekom objektu gdje se nudi/radi nekakve rekonstrukcije pa treba prikupiti postojeću projektnu dokumentaciju. Gotovo nikad nemaju primjerak koji bi se moglo posuditi nego najčešće na licu mjesta skeniram mobitelom elektro-sheme koje nađem u elektro-ormarima i strojarske sheme na zidu strojarnice.