isplativost/upotrebljivost miša-skenera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

isplativost/upotrebljivost miša-skenera

• iMo
  • Korisnik
  • 19
11.05.2016 | 16:22
Pozdrav svima!

One koji imaju malo vremena molim za mišljenje o upotrebljivosti i isplativosti kupnje miša-skenera Skener IRISCan Mouse Express 2 P/N: 458124.

Posebice me zanima upotrebljivost/kvaliteta skenirenih sadržaja za daljnje korištenje u tisku, ne toliko za objavu na webu ili za prezentacije.

Zahvaljujem unaprijed prvom koji odgovori : )
11.05.2016 | 17:02
Mislim da ništa osim plošnog skenera nije pogodno za bilo kakvo skeniranje materijala koji će se obrađivati za tisak. Ovo je zgodno za unos teksta ili kakav brzi sken za web ili nezahtjevni print. Ovako brzinskim pregledom rekao bih de će skenirani materijal biti barem malo deformiran.
11.05.2016 | 17:06
Nemam iskustvo s tim mišem, imao sam njihov skener za vizitke. Sam skener je radio OK, iako malo presporo za takvu jednostavnu zadaću, ali Mac softver (OCR, za vizitke) im je... hm... Ispod očekivanja, eto, da se blago izrazim... Pretpostavljam da ti to nije uopće relevantno, ali eto. To je ono što ja znam.
11.05.2016 | 17:15
Radije skini VueScan Free i s mobitelom skeniraj. Puno kvalitetnije i jednostavnije. Tu je bitna brzina pomaka i mis ne smije rotirati.
11.05.2016 | 17:17
Meni ovo izgleda kao neka fora, da skeniraš s mišom. Ne vidim nikakvu praktičnost istoga, pa valjda je jednostavnije staviti cijeli list u skener, nego s mišem vući po a4 i pritom paziti da si poskenirao cijeli dokument ?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
11.05.2016 | 20:00
4 x hvala na mišljenjima i savjetima!

Očito se radi o periferiji koja se još treba 'razvijati'.

Šteta da u Mikrons ne daju mogućnost probnog skeniranja.

Vidjet ćemo što može VueScan Free.
11.05.2016 | 20:20
Nije tehnologija koja se razvija, već retro tehnologija.
pugz.me/scanman/1.jpg

Ovo je jedan Logitech.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
11.05.2016 | 21:32
Hvala, Žabac.
12.05.2016 | 07:00
zabac kaže:
Radije skini VueScan Free i s mobitelom skeniraj. Puno kvalitetnije i jednostavnije. Tu je bitna brzina pomaka i mis ne smije rotirati.

Meni se dobrim pokazala aplikacija CamScanner. Ima opciju spremanja na pdf bez nadogradnje
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
12.05.2016 | 14:40
Hvala, Johne! Isprobat ću i to.

Inače, VueScan i nije baš "Free" - osom ako nekome ne smetaju vodeni žigovi po skeniranom materijalu : (
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.05.2016 | 00:11
iMo kaže:
Hvala, Johne! Isprobat ću i to.

Inače, VueScan i nije baš "Free" - osom ako nekome ne smetaju vodeni žigovi po skeniranom materijalu : (

Sluzi da isprobas ak ti radi ono kaj mislis da bi trebao radit... Nakon tog kupis i vodeni zigovi nestaju... puff.. magija... puno je jeftiniji od Abbyy FineScanner..

btw, kad mi zatreba rijetko, koristim Abbyy Finescanner.. free verzija omogucuje puno i nema vodenih zigova puna verzija im je skupa, ali mozes kao u Adobe paketima aktivirat opcije koje ti trebaju.
13.05.2016 | 17:09
Može li mi netko objasniti u praksi šta radite s tim software za skeniranje, mislim si već dva dana to pitati, jer nikako nemogu dokučiti čemu to služi ?
13.05.2016 | 17:52
Ti to ozbiljno ili si zaboravio smajlija staviti?
13.05.2016 | 18:26
Fakat ozbiljno, jedno je hardwersko skeniranje, čemu služi software? Imam skoro cijeli život 3 u 1 printere od HP, on ima svoj software s kojim radiš. Šta bi ja s mobom nešto skenirao, pa svaki fizički dokument mogu poslikati i poslati kao privitak.
13.05.2016 | 18:51
Pretvara kameru u skener, a neki i OCR mogu napraviti. Ako malo potkoso poslikas, ovaj ti ispravi. Prakticno za prirusno skeniranje.
13.05.2016 | 18:57
Za iphone je Scannable daleko najbolji softver za skeniranje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
13.05.2016 | 19:38
cariblanco kaže:
Fakat ozbiljno, jedno je hardwersko skeniranje, čemu služi software? Imam skoro cijeli život 3 u 1 printere od HP, on ima svoj software s kojim radiš. Šta bi ja s mobom nešto skenirao, pa svaki fizički dokument mogu poslikati i poslati kao privitak.

Bez toga se nemre!
13.05.2016 | 19:58
nvarga kaže:
Za iphone je Scannable daleko najbolji softver za skeniranje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probao sada i nije mi se dopao odmah na startu jer za pospremanje traži registraciju na everynote. Predlažem da probaš camscanner, pa daj mišljenje o toj aplikaciji
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
13.05.2016 | 21:45
cariblanco kaže:
Može li mi netko objasniti u praksi šta radite s tim software za skeniranje, mislim si već dva dana to pitati, jer nikako nemogu dokučiti čemu to služi ?

Da, dobro pitanje! Kako fotić na mobu može skenirati?... Jedino je fora što nudi opciju PDF-a i raspoznavanja teksta, uz JPG format. I rezolucija je jako velika! U privitku je smanjen "scan" crteža napravljen CamScannerom. Originalni file ima 21 MB. Fotkano/skenirano s Prestigiom PAP4040 DUO.

160515nedjeljamobScanweb.jpg

Ispod je 'komadić' originalnog skena CamScannerom u punoj rezoluciji.

160515nedjeljamobScanCUT.jpg
14.05.2016 | 02:58
cariblanco kaže:
Šta bi ja s mobom nešto skenirao, pa svaki fizički dokument mogu poslikati i poslati kao privitak.

Ako se radi o par stranica, i obična fotka stranice je dovoljno dobra, vjerojatno. A što ako se radi o tridesetak stranica? Ili tristotinjak? Scan softver za mobitel možeš poštimati da (pametno) reducira broj boja, popravi čitljivost, žabac je već spomenuo - da korigira ako si držao mobitel na koso za vrijeme slikanja, napravi OCR... Dokument od više stranica možeš pospremiti kao jedan dokument sa suvislim imenom, a ne kao hrpu rasutih fotografija, onim stranicama na kojima ti je nešto osobito bitno možeš dodijeliti individualno ime i opis pa ti je dokument i pretraživ u nekoj minimalnoj mjeri, itd.

Meni je CamScanner, nakon Maila, Due i CalAlarm - najčešće korišten app na iPhoneu jer ga koristim svaki put kad sam na nekom objektu gdje se nudi/radi nekakve rekonstrukcije pa treba prikupiti postojeću projektnu dokumentaciju. Gotovo nikad nemaju primjerak koji bi se moglo posuditi nego najčešće na licu mjesta skeniram mobitelom elektro-sheme koje nađem u elektro-ormarima i strojarske sheme na zidu strojarnice.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
14.05.2016 | 08:24
smayoo kaže:
cariblanco kaže:
Šta bi ja s mobom nešto skenirao, pa svaki fizički dokument mogu poslikati i poslati kao privitak.

Ako se radi o par stranica, i obična fotka stranice je dovoljno dobra, vjerojatno. A što ako se radi o tridesetak stranica? Ili tristotinjak? Scan softver za mobitel možeš poštimati da (pametno) reducira broj boja, popravi čitljivost, žabac je već spomenuo - da korigira ako si držao mobitel na koso za vrijeme slikanja, napravi OCR... Dokument od više stranica možeš pospremiti kao jedan dokument sa suvislim imenom, a ne kao hrpu rasutih fotografija, onim stranicama na kojima ti je nešto osobito bitno možeš dodijeliti individualno ime i opis pa ti je dokument i pretraživ u nekoj minimalnoj mjeri, itd.

Meni je CamScanner, nakon Maila, Due i CalAlarm - najčešće korišten app na iPhoneu jer ga koristim svaki put kad sam na nekom objektu gdje se nudi/radi nekakve rekonstrukcije pa treba prikupiti postojeću projektnu dokumentaciju. Gotovo nikad nemaju primjerak koji bi se moglo posuditi nego najčešće na licu mjesta skeniram mobitelom elektro-sheme koje nađem u elektro-ormarima i strojarske sheme na zidu strojarnice.

Eto, lijepo odgovoreno i obrazloženo. Pametnim telefonima treba se znati pametno služiti. Nisu oni samo neki tamo 'modni dodatak', je li tako?!...
14.05.2016 | 08:59
Slažem se, smayoo je ljepo objasnio u kojim slučajevima je to korisran software. Skinio sam i ja dvije aplikacije pa ću isprobati, jer bi i meni moglo koristiti. Iskenirati dnevnike rada i sl. pa mogu to imati na pristupačan način lako dohvatljivo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO