Trazim savjet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trazim savjet

18.05.2016 | 08:35
Pozdrav,
potpuni sam laik o svemu ovome, ali trazim savjet, pa ako mi mozete pomoci. Prije godinu i pol kupila sam MacBook Pro preko !Stylea. Prije 3 mjeseca razbio mi se ekran i odnjela sam ga tamo da ga zamijenene, stavljen mi je novi ekran i sve je bilo ok 2-3 tjedna dok mi se prosli tjedan laptop nije ispraznio do kraja. Nakon toga ekran vise ne reagira crn je, ali laptop se normalno pali i radi preko vanjskog monitora. Bila sam uvjerena da to sigurno ima veze s zamjenom ekrana, da je mozda nije dobro postavljen itd. (ponavljam totalno laik). Odnjela sam ga na servis u !Style uvjerena da je neka greska vezana za postav novog ekrana. Nakon par dana iz servisa me zove covjek i kaze da je otisla maticna ploca, nova kosta 3800 kn (posto mi je garancija bila samo godinu dana, ona vise ne vrijedi). Ja pitam kako je to moguce laptop je star godinu dana, kaze postoji hrpa razloga, ne zna se tocno. Sada me zanima sta mogu uciniti, smatram da je prevelika slucajnosta da ovo nema veze s postavkom novog ekrana, takoder nevjerojatno mi je da laptop radi na eksternom ekranu, ali ne i na mac ekranu. Hvala na pomoci, Tihana
18.05.2016 | 09:56
Moguće da je računalo obuhvaćeno Appleovim Extended Warranty programom za računala koja su imala tvorničke greške s grafičkim procesorima. Dobronamjeran servis će ti to rado provjeriti. Možeš pokušati i u Agram Servisu, osobno s njima imam odlična iskustva.

Čudan dio jest da računalo radi s vanjskim monitorom, to bi značilo da je GPU ipak ispravan. Možda je ipak nešto drugo što nije pokriveno produženim jamstvom, ali svakako vrijedi pokušati.

Plan B je otići u Austriju kao najbližu zemlju koja ima "pravi Apple" i tamo kupiti AppleCare jamstvo koje važi tri godine od kupnje računala. Nije jeftino za MacBook Pro, ali svakako jeftinije nego da se plati novi motherboard. S AppleCare jamstvom svaki servis (i onaj u Hrvatskoj) je dužan besplatno obaviti popravak u te tri godine od kupnje računala.
18.05.2016 | 10:08
U najmanju ruku odnesi u još neki servis pa vidi da li dobivaš istu dijagnozu. Ja ne vidim da je relativno kratko vrijeme između zamjene ekrana i ovog problema ikakva indicija da to ima veze jedno s drugim. Ako išta, onda prije onaj izvorni incident kad ti je stradao ekran - on je možda prouzročio i štetu na matičnoj koja se ukazala tek kasnije.
18.05.2016 | 11:08
dpasaric kaže:
Plan B je otići u Austriju kao najbližu zemlju koja ima "pravi Apple" i tamo kupiti AppleCare jamstvo koje važi tri godine od kupnje računala. Nije jeftino za MacBook Pro, ali svakako jeftinije nego da se plati novi motherboard. S AppleCare jamstvom svaki servis (i onaj u Hrvatskoj) je dužan besplatno obaviti popravak u te tri godine od kupnje računala.

Zar nije da Apple Care moraš aktivirati PRIJE isteka osnovnog jamstva?
18.05.2016 | 11:40
Apple Care produljava osnovno jednogodisnje jamstvo, za jos dvije godine. Mora biti kupljen i aktiviran unutar incijalne prve godine.

Znam ljude koji su promasili za par dana, i nisu mogli aktivirati na doticna racunala.

Meni su servisirali u Sarajevu, racunalo kupljeno u USA, niko nije niti racun trazio....
21.05.2016 | 16:22
Istina, prošlo ti je vrijeme za kupovinu AppleCare-a. To mora biti u prvih godinu dana, niti sata kasnije - inače ništa...
Hebiga, šteta...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO