Novi operater
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi operater

22.02.2017 | 11:02
Pozdrav svima,

imam Bnet i kroz par dana mi ističe ugovor koji je bio na 2 godine, trenutno imam dowlnload/upload cca 12/2mbps.
Gledao sam ponudu na tržištu i najbolji mi se čini Terrakom, nude brzinu download od 70 do 100mbps i u pitanju je optički internet te televizija oko 70 programa analognog (kao na bnet) i gratis je za drugi televizor oko 40 programa digitalnog sadržaja, te telefon koji ima neograničene minute samo se plaća uspostava poziva ali ga ni ne koristim.

Kod Bneta plaćam oko 250kn, a ovo kod Terrakoma je 209kn s ugovorom na 2 godine, a bez ugovora je 239kn što mi se opet isplati.

Ima li netko iskustva s Terrakomom i kako vam se ova ponuda čini općenito??
22.02.2017 | 15:10
Je li optika provucena na tvojem podrucju, meni su rekli da mogu imat optiku pa kad sam dobio ponudu, stavka od 900kn je bila provlacenje optickog kabla od centrale do mene.
Ja sam na Amisu, 30/6Mbit, 4 tel linije bez uspostave poziva s tim da na jednoj liniji imamo aktiviranu uslugu neogranicenog pricanja sa EU, fax2mail, najjaci IPTV paket sa HD kanalima za mislim 360kn.
22.02.2017 | 15:25
Rekli su mi da jeste baš sam provjeravao, kod arene sam a novi zagreb znam da je provucena optika

energyman kaže:
Je li optika provucena na tvojem podrucju, meni su rekli da mogu imat optiku pa kad sam dobio ponudu, stavka od 900kn je bila provlacenje optickog kabla od centrale do mene.
Ja sam na Amisu, 30/6Mbit, 4 tel linije bez uspostave poziva s tim da na jednoj liniji imamo aktiviranu uslugu neogranicenog pricanja sa EU, fax2mail, najjaci IPTV paket sa HD kanalima za mislim 360kn.
22.02.2017 | 16:18
Vipnet, 360kn, 50/7,5Mbps, TV ima dovoljno kanala (osnovni paket), telefon VIP mobiteli i fix telefoni u cijeni. Kako imam T-Com mobitel s kojeg zovem svoju mrezu. U stvari je 270kn jer je 6 mjeseci bilo besplatno (neka akcija). Sad je to jos jeftinije i kad mi u 4. mjesecuistekne ugovor idem vidjeti sto midqlje nude.
22.02.2017 | 16:33
Ako im je kvaliteta TV-a dobra onda nema veze kolika im je cijena (da li su malo skuplj ili jeftiniji od drugih) jer koliko vidim jedini u HR (osim Evo.TV) nude mogućnost CA modula + kartica tako da TV možeš gledati bez hrpe žica, dodatnog daljinskog i dr. ... samo što ne poznajem nikoga tko koristi njihovu uslugu.

Mislim, i ja sam još na B.Netu, ali sam stari korisnik iz vremena DCM-a i imam karticu + ConaxCam modul kojeg sam si kupio sam, ali danas to B.Net više nikome ne daje.
22.02.2017 | 16:47
Još prije 2 godine su mi ih preporučili ali prevagnuo bnet. A trenutno u ponudi na tržištu rijetko tko ima 100mbps Download brzinu
A sto se tiče kablova slažem se rekli su da će vidjeti ako radi a ako ne klasični receiver iako će odgovarati. 3.3.2017. Ističe ugovor pa ćemo vidjeti kakav će biti terrakom
I dobra je stvar jer je bez ugovorne obveze

Bertone kaže:
Ako im je kvaliteta TV-a dobra onda nema veze kolika im je cijena (da li su malo skuplj ili jeftiniji od drugih) jer koliko vidim jedini u HR (osim Evo.TV) nude mogućnost CA modula + kartica tako da TV možeš gledati bez hrpe žica, dodatnog daljinskog i dr. ... samo što ne poznajem nikoga tko koristi njihovu uslugu.

Mislim, i ja sam još na B.Netu, ali sam stari korisnik iz vremena DCM-a i imam karticu + ConaxCam modul kojeg sam si kupio sam, ali danas to B.Net više nikome ne daje.
22.02.2017 | 20:21
Ja sam produžio ugovor s bnetom i koristim samo internet, telefon mi ne treba a tv koji plačam mi je malo bez veze ako več imam 60/15 za 116 kn, pa gledam što hoću i kad hoću;-)
22.02.2017 | 20:42
Ljut k0 Ri5 kaže:
Ja sam produžio ugovor s bnetom i koristim samo internet, telefon mi ne treba a tv koji plačam mi je malo bez veze ako več imam 60/15 za 116 kn, pa gledam što hoću i kad hoću;-)

to im ni nema na web stranicama ali svejedno mi ne bi promijenilo mišljenje budući da im često puca veza i razočarali su me :/
23.02.2017 | 01:55
Puca veza na čemu? TV ili internet. koji tv box imaš, odnosno koji cable modem?
23.02.2017 | 09:08
Ja sam na T-Com-u. Brzina 10/0.76 za 235 kn mjesečno!

Tragično je to što se nalazim doslovce 5 km od centra Varaždina i ne samo da nema optike ni na vidiku, nego su valjda raznim kopanjima i krpanjima uništitli i tu bakrenu žicu, pa je brzina totalno sranje.
Kad trebam skype video konferenciju, spajam se preko mobitela.
Bijedno i žalosno...

Za (ironičnu) utjehu, veza ne puca!
23.02.2017 | 11:10
Internet a Tv je stabilan. Prije mjesec dana je sve prestalo raditi i zovem SZK i kažu kao tehničari će doći za 2-3 dana, sjećam se da je bio utorak a trebali su u petak doći. Ali sam bio uporan i ljut pa su došli u srijedu. U tjednu radnim danima da im treba 3 dana da dođu stvarno ne profesionalno da je ne znam koliko kvarova i kad ih napadneš da trebaju ta 3 dana odbiti od računa ili nešto odmah se izvlače...

Modem je Thomson digital broadband slika je na linku: goo.gl/images/G8WC7j , a TV box iskreno ne znam.

Bertone kaže:
Puca veza na čemu? TV ili internet. koji tv box imaš, odnosno koji cable modem?
23.02.2017 | 12:30
Dobro, i što su utvrdili kao problem pucanja veze?
23.02.2017 | 13:46
Zaboravio sam napisati, kvar je bio neka sitnica kod njih šta su mogli u istom trenutku popraviti resetiranjem ili nešto već sam zaboravio
25.02.2017 | 13:32
Evo da samo kažem kakve su prevare ovi operateri da to nije istina, nakon dogovorenog svega s Terrakomom su poslali Bnetu dokumentaciju da prelazimo kod njih i sinoć zove Bnet i nude za 130 kn umjesto dosadašnjih 250kn. Nude flat internet do 120mbit, HD televizija i telefon ali je naglasak na cijeni, i još kažu da je oprema zastarjela kod nas i svašta nešto a kad sam ih zvao xy puta u vezi opreme koja nema ni HDMI kažu da je to ta koju koriste... Isprobati Terrakom 2-3 mjeseca vidjeti stabilnost i sve ostalo ali ne vjerujem da ću prijeći nazad na Bnet.
26.02.2017 | 08:48
Ja sam sam pruduzio ugovor za optiku kod t-coma - 219kn za 100/20 flat, telefon flat bez uspostave poziva i osnovni maxtv.
27.02.2017 | 11:23
Evo i mog iskustva.. nedavno sam otišao od Bneta i iskoristio optiku koja mi je bila provučena u kući (Rijeka). Zbog prirode posla treba mi brži upload pa sam se prebacio na Iskon optiku, a cijena je 230 kn/mj. Garantirana brzina je 80/40, a meni je nekim slučajem konstantno 95/95. Ne bunim se Vjerujem da bi bilo i brže, ali je ono sranje od 100 megabitnog Zyxel routera usko grlo. Uglavnom, imam osjecaj da je za bakar najisplativiji Bnet, a za Optiku ovisi o puno faktora; T-Com nudi najveće brzine, ali je kvaka ako želiš da račun glasi na firmu/obrt, onda su cijene astronomske. Jedino Iskon nudi optiku firmama/obrtima po normalnoj cijeni.
28.02.2017 | 10:38
meni tako na kurac ide tcom sa optikom u rijeci. živim u naselju kojoj je krcato zgrada i da bi se došlo do njega treba proči krcato naselja (opet zgrade), a jebu sa dovođenjem da to nije istina.

I onda ovi pušioničari iz Bneta/vipa mi ulete sa optikom u zgradu (od ormarića do stana koriste postojeću infrastrukturu za TV, dakle koaksijalac) i jučer mi uleti komercijala njihova na vrata sa spikom da mi ne mogu ponuditi više do 10Mbit u uploadu.

pa nabijem ja tebe i tvoju jebenu uslugu. naravno tu je bio i komentar da nitko na tom području (a pogotovo tcom) neće moći doći narednih 45 godina (doslovni broj) zbog nečeg, nešto nemam pojma.

ako ti kažem da mi treba upload od toliko i toliko, a ne možeš mi isporučiti onda odjebi u skokovima, ne on i dalje priča i sere kako imaju najbrži download. obožavam kada mi se takvi specijalci nacrtaju na vrata i prodaju mi priče za bake i djedove.

/rant završen.... (za sada)
28.02.2017 | 10:41
A ti bi radije da ti, kao T-com, obećaju 100 Mb/s upload a na kraju isto isporuče 10 i puste te da se dereš na neku sirotu studenticu iz call centra? Osjećao bi se bolje?
28.02.2017 | 10:44
ne bi jer bi mi kao i do sada radilo savršeno (imam vdsl i sve godinama radi odlično). na drugoj lokaciji imam njihovu optiku i delivery je 100%.

Ma živciraju me svi skupa jer kao da smo u nekoj vukojebini. Bitno da na njihovim stranicama imam PDFove nacrta i planova uvođenja optike u Zagrebu, a ostalo tko jebe. Mislim ok kužim ja da je Zagreb centar svemira pa se mi ostali moramo malo drugačije snalaziti. I da ako će se netko uvrijediti na moj kometar o ZGu, deal with it.
28.02.2017 | 10:50
Ja još niti od jednog jedinog ISP-a nisam doživio delivery 100%, osim od Metroneta. A laži, muljaže, i fuša sam se najviše nauživao od T-coma. VIP je na vrlo bliskom drugom mjestu.
Na komentar o ZGu se nema tko što uvrijediti kad u ovoj našoj maloj mahali Zagreb jest centar svemira, a sve nas ostale tko je...
28.02.2017 | 12:04
Osobno stvarno ne mogu prigovoriti na tcom, što je je. Samo mi je uvijek fascinantno kako netko tkom je u interesu uvijek nađe put i riješi situaciju. No dobro dosta mog bitchanja, kad bude (ako bude), bit će.
28.02.2017 | 12:39
Ja nemam prigovor niti na jedne. Centar Zagreba je moja lokacija. Čudo Božje kako imam VIP koaksijalac u zgradi sa 6 stanova od kojih je 3 penzića, jedan je stan prazan i jedan se renta + moj.
50/7,5Mbps mi je usluga, a mjerenje preko Speedtesta (ne znam koliko je precizno) dobiva se od 30Mbps do skoro 50Mbps, a download je uvijek 7,5Mbps. Imam i TV i fiksnu liniju.
T-Com mi nudi optiku ali sam skeptičan jer su me zadnji put prcali kao imam virus (portovi otvoreni i to), a u stvari router je bio nešto kašljucao i nakon reseta i ponovnog postavljanja bilo je sve u redu. Brzina je bila mala pa sam prešao na VIP. Sad je ceh 360kn (u stvari 270kn jer je 6 mj. bilo bez naplate), a vidim kako su smanjili cijene i došlo bi me mislim 235kn. Čekam sredinu 5 mj. kako bi promijenio i to.
28.02.2017 | 12:55
I sad samo pokušajte zamisliti da živite negdje izvan Zagreba ili nekog većeg grada. Meni kao poslovnom korisniku ne mogu ponuditi stabilnih 4/0,5 Mbps, a o cca. desetak prekidanja tjedno niti neću. 16 lokacija, 16 užasa!
28.02.2017 | 13:18
Stanje u hrvatskoj je da se bira bolji od 10 loših tako da ćemo vidjeti. 8.3. dolaze spojiti Terrakom pa ću i ja svoje dojmove napisati u odnosu na Bnet
28.02.2017 | 19:17
rusty kaže:
ne bi jer bi mi kao i do sada radilo savršeno (imam vdsl i sve godinama radi odlično). na drugoj lokaciji imam njihovu optiku i delivery je 100%.

Ma živciraju me svi skupa jer kao da smo u nekoj vukojebini. Bitno da na njihovim stranicama imam PDFove nacrta i planova uvođenja optike u Zagrebu, a ostalo tko jebe. Mislim ok kužim ja da je Zagreb centar svemira pa se mi ostali moramo malo drugačije snalaziti. I da ako će se netko uvrijediti na moj kometar o ZGu, deal with it.

Vise od pola Zagreba nema optiku i nece imati barem jos 5 godina.
Zgrada preko puta Point shopping centra koja je napravljena prije par godina nemoze imati niti jednu drugu mrezu osim tcom-a a da je preko nekakve fizicke veze. I tako je zadnjih 5 godina.

Velika Gorica nema opce skoro optiku. Stanovi koji su 500m od samog centra nemaju vise od 20mbit download.

I pazi sad selo udaljeno od centra VG 15km ima optiku u cijelom selu jer je novo rađena mreza jer je netko presjeko kablove na vise mjesta bagerom.
Cijeli Gospic ima provucenu optiku jer je prije mislim 2 godine ponovo rađena mreza.

Nije ni u tom Zagrebu sve najbolje i najnovije...
28.02.2017 | 20:31
Zna li netko koristi li Bnet vlastitu infrastrukturu ili od Tcoma? Terrakom znam da ima vlastitu

jmarijano kaže:
rusty kaže:

Vise od pola Zagreba nema optiku i nece imati barem jos 5 godina.
Zgrada preko puta Point shopping centra koja je napravljena prije par godina nemoze imati niti jednu drugu mrezu osim tcom-a a da je preko nekakve fizicke veze. I tako je zadnjih 5 godina.

Velika Gorica nema opce skoro optiku. Stanovi koji su 500m od samog centra nemaju vise od 20mbit download.

I pazi sad selo udaljeno od centra VG 15km ima optiku u cijelom selu jer je novo rađena mreza jer je netko presjeko kablove na vise mjesta bagerom.
Cijeli Gospic ima provucenu optiku jer je prije mislim 2 godine ponovo rađena mreza.

Nije ni u tom Zagrebu sve najbolje i najnovije...
01.03.2017 | 12:43
Bnet/vip je u našu ušao sa dediciranom infrastrukturom. Kopanje ulice i tako to. Uglavnom ne shareaju ničije niti daju svoje na korištenje.
  • Hammer
  • Posjetitelj
05.03.2017 | 09:59
jmarijano kaže:

Ovo mogu potvrditi, prijatelj koji živi u Velikoj Gorici (Ninska) ima gadnih problema sa downloadom, sve je usporeno kao dedin qrac, istina on je preko Iskona, ali je to u biti to, postizanje nekakvih normalnih brzina downloada je prije iznimka nego pravilo. U Mraclinu, selu cca 10 km od VG, bez problema se dostiže 30 mbps (T-Com flat rate) odnosno download bez problema može efektivno prijeći preko 3 Mb podataka u sekundi (mislim da sam zabilježio rekordan download od 3,8 Mb u sekundi), jasno da ovisi u serveru koji šalje podatke, no to je to - 1 Gb podataka se bez problema "zdere" na HDD za manje od 5 minuta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (512)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO