Čudno ponašanje tv
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čudno ponašanje tv

18.06.2017 | 19:25
Nedavno sam staroj kupio tv sony 32". Nisam imamo puno vremena istraživati, te reko kupit ću sony, on će joj biti dobar. Neki dan sam bio kod stare i pitam je kakav je tv. Kaže da je slika super i dobar je, samo ima neke svoje "uje"
Pitam je koji je to vrag, kaže ona da ne sluša dobro

Fakat to sam prvi put u životu vidio i nisam siguran gdje bi uopće svrstao kvar, pod software ili hardware. Radi se o sljedećem. Ponekad kad se tv upali treba mu 10 ili više sec da proradi, pa kad onda želim prebaciti kanal to traje najmanje 10 sec. Stisnem daljinski i vidim da je blinkne lampica na tv i da je zahtjev za promjenu kanala prosljeđen tv.
Nakon toga 5 sec je sve crno i onda za drugih 5 sec se pojavi program i ona obavijest od programa stoji još 5 sec. Isti vrag s tonom, treba mu 10 sec. da se pojavi skala tona i da se smanji ili pojača. Gledao sam sve moguće postavke i nema ničega što bi mogao promjeniti. Kad je u tom modu tv se neda niti ugasiti prije 10 sec.
Stara ga je onda isključila iz struje i ponovo uključila. Tad se pojavi logo od sony i sve radi najnormalnije. Kanali se prebacuju za sekundu, ili ton pojačavam trenutno. Neki dan se to mi meni desilo dok sam gledao tv, nakon prislinog gašenja, je proradio najnormalnije. Tv je još pod garancijom, pa ću to riješiti.

Zanima me jel netko vidio sličan problem i šta mislite što bi bio uzrok ovakvom ponašanju. Tv osim daljinskog nema fizičke tipke na sebi. Sve mi smrdi da je to do software, do tog famoznog androida ( mislim da je na njemu tv )
18.06.2017 | 19:39
Mnogi moderni "pametni" TV puni su bugova. Često se taj problem pojavljuje nakon aktivacije nekih loše napisanih aplikacija, pa pogledaj postoji li takav uzorak u ponašanju - npr. nakon pokretanja HRT ili YouTube aplikacije. Ako nema takvog uzorka, onda može biti i neki kvar, mada sve to više izgleda kao softverski problem.

Je li to nova generacija na Androidu ili stariji s njihovim "kućnim" OS-om?
18.06.2017 | 20:02
Da ti budem iskren neznam odgovor na to pitanje. Stara mi nema Internet, niti je ikada taj tv bio spojen na njega, a nisam otvorio nikakvu aplikaciju, služi samo za gledanja tv, pa mi je to sve još čudnije. Inače ima link gdje se daju rješenja za takva ponašanja tv, ali moj tv nije nikada bio na netu ?

purewell.co.uk/blog/sony-android-tv-prob...w-remote-3-ways-fix/
18.06.2017 | 21:25
Jesi siguran da u dućanu nije bio na netu? Možda ga je netko već imao i doma pa ga vratio zbog istog problema...
19.06.2017 | 06:46
Obavezno napiši iskustvo s reklamacijom, gdje si kupio/servisirao.
19.06.2017 | 07:20
smayoo kaže:
Jesi siguran da u dućanu nije bio na netu? Možda ga je netko već imao i doma pa ga vratio zbog istog problema...

Tog se nisam sjetio, vjerojatno je bio na netu,kad je bio izložen na policama dućana. Bila su dva slična modela i htio sam drugi sony, ali mu nisu mogli naći kutiju...bio sam na knap s vremenom i rekao dajte mi taj drugi Niš kad dođem ponovo kod stare, morat ću probati one metode s ovog linka, pa ako ne pomogne nositi na reklamaciju

@JOHN kupio sam ga u Robotu u Čapljini.
19.06.2017 | 08:06
Da li taj televizor iopće ima internet pristup? Mislim, 32" TV rijetko imaju, bar je tako bilo lani. Napiši točni serijski broj telke, pa ćemo vidjeti malo na netu šta kažu o tom modelu, koja je to godina proizvodnje, koji OS, itd...
19.06.2017 | 10:47
Nema toliko veze format. Ako je smart TV, sigurno ima internet pristup.
Naš LG (kupljen prije malo više od godinu dana) ima onaj LG-jev WebOS 3 OS, ponaša se bitno bolje u pogledu tog zapinjanja i tromosti u odzivu u odnosu na bilo koji android TV kojeg sam vidio, ali ipak i on na nekim operacijama zastane koju sekundu. Npr. kad iz normalnog terestričkog prijema pozivaš TV Guide i kad se vraćaš na trag. Na normalnim TV-ima je to trenutno. LGju su to dvije različite aplikacije pa mu uvijek traje 2-3 sekunde kad prvi put pozivaš guide nakon što si probudio TV iz duljeg stand-by moda.
19.06.2017 | 13:21
Pa znam šta je smart tv, ali on nigdje nije naveo da j to što je kupio smart tv. To je neki kvar u pitanju. Sad hardver ili softver, odgovoriti će servis...
A ovo o zapinjanju stvarno ne znam, imam smart tv, i ne zapinje mi ništa, eventualno mi je prije promjene brzine na H1 (upravo produžio ugovor na dvije godine pa mi je promijenjen paket i sa 10 Mbps sam prešao na 20 Mbps) na HBO total znalo štekati kada bih kliknuo neku seriju ili film na zahtjev, pa bih morao stisnuti više puta. Ali to je receiver H1, ne telka...
19.06.2017 | 14:05
Zar se uopće još prodaju non-smart? Mislim - od Sonyja. Da se moram kladiti, kladio bih se da su svi Sony TV-ovi smart.
To sa zapinjanjem je, mislim, ista stvar kao na android mobitelima. Ako nemaš flagship model, hardver je jednostavno preslab za fluidno odraditi sve što mu OS natovaruje.
19.06.2017 | 18:26
Prije nekog vremena sam u Robotu- Sarajevo vidio Sony TV-ove koji nisu smart. Stare serije koje nisu ranije prodali. Bile su na sniženju.
19.06.2017 | 20:30
Nedavno sam si kupio TV, al nije Sony već Sharp.
Uglavnom, njemu treba isto neko vrijeme da se "zagrije". Kod paljenja se prvo pojavi logo, a kad dođe slika onda u gornjem desnom kutu piše "initializing". U vrijeme dok se inicijalizira nije baš responzivan na daljinski. Rekao bih da to traje više od 10 sekundi...

U prvih tjedan dana korištenja sam ga dva puta morao gasiti na čupanje kabla. Mislim da je jedna situacija bila kod traženja i sortiranja programa, a druga kod podešavanja internetske veze.
No, otkako što sam podesio sve postavke i više ne čačkam po njima, TV radi ko vurica.

Štajaznam... Možda mu treba neko vrijeme da se prilagodi na okolinu
19.06.2017 | 20:51
Malo sam gledao po netu i to je vjerovatno ovaj tv na linku ili sličan
www.conrad.hr/?websale8=conrad-hr&re...amp;utm_medium=click

Vidio sam da u meniju ima reset na tvorničke, pa ću to probati, kad sam kupovao 32" nisam imao izbora, jer su bila samo dva sony tv. Imam doma dva samsunga i nikad nikakvog problema s njima. Vidim da je i @Gjuro imao sličan problem, pa moja preporuka da svi koji kupujete tv, gledate samo samsunge ili lg...btw. koliko mi je poznato, samo te dvije firme rade ekrane za sve televizore koji postoje u raznim brendovima.
19.06.2017 | 21:58
Ja sam zadovoljan s Panasonicom. Mislim da je star valjda cca dvije godine i nikad nikakvog blesiranja, zagrijavanja pri prvom paljenju, itd. I jamstvo 5 godina.
19.06.2017 | 23:04
cariblanco kaže:
Malo sam gledao po netu i to je vjerovatno ovaj tv na linku ili sličan
www.conrad.hr/?websale8=conrad-hr&re...amp;utm_medium=click

Vidio sam da u meniju ima reset na tvorničke, pa ću to probati, kad sam kupovao 32" nisam imao izbora, jer su bila samo dva sony tv. Imam doma dva samsunga i nikad nikakvog problema s njima. Vidim da je i @Gjuro imao sličan problem, pa moja preporuka da svi koji kupujete tv, gledate samo samsunge ili lg...btw. koliko mi je poznato, samo te dvije firme rade ekrane za sve televizore koji postoje u raznim brendovima.

Na bih rekao da sam imao PROBLEM već "period upoznavanja"

Mogu čak reći da sam za sada vrlo zadovoljan izborom. Na žalost, ne mogu ga još preporučiti jer ga imam tek mjesec dana. Nadam se samo da ću i nadalje ostati zadovoljan.

Ima 3 godine garancije, za razliku od Samsunga i LGa koji imaju po 2 godine garancije. I ima Harman/Kardon zvučnike. I sexy je.
19.06.2017 | 23:51
Gjuroo kaže:
Ima 3 godine garancije, za razliku od Samsunga i LGa koji imaju po 2 godine garancije. I ima Harman/Kardon zvučnike. I sexy je.

E, sad znamo i zašto ti se nedavno iMac pokvario. Ljubomoran je što šaraš okolo s TV-om.
20.06.2017 | 01:53
smayoo kaže:
Gjuroo kaže:

E, sad znamo i zašto ti se nedavno iMac pokvario. Ljubomoran je što šaraš okolo s TV-om.

Ma u Sharpu sam našao utjehu nakon što me Mac iznevjerio
20.06.2017 | 06:27
Eto vidiš Smayoo da itekako još ima non smart TV-a na tržištu, čovjek je kupio jedan. Pa ni ja ne bi mami uzeo TV s internetom sigurno...
A ovo Gjuroo što pričaš za garanciju, ja imam Samsung s petogodišnjom garancijom, dlovric LG s također garancijom od pet godina. To ovisi gdje kupuješ, koji model i pod kojim uvjetima, a ne koju marku...
Ali TV je dosta skup obzirom da je 32", bez neta, i HD ready, a ne niti HD (Full HD ide samo ako je 40" dimenzija). Vjerojatno zato jer je Sony i zbog tog XReality Pro procesora; ja bi na tvom mjestu cairblanco - prvo nazvao Sony help desk i pitao ih može li se to riješiti kako doma. Za ne vjerovat je kakvih sve fora serviseri mogu izvesti samo sa daljinskim upravljačem. Ono tipa, stisni pet puta zaredom tipku power, onda ukucaj 4567 pa tri puta volume up, pa pričekaj da se resetira da puta i te fore...
Probaj, niti poziv te ne bi trebao koštati ništa ako je podrška prava - a za Sony bi trebala biti. A serijski broj će ti reći i gdje je proizveden, mada bi ti to trebalo pisati na poleđini, a to bi trebalo dosta govoriti o svemu. U Japanu nije ziher.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (521)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO