18.06.2017 | 19:25
Nedavno sam staroj kupio tv sony 32". Nisam imamo puno vremena istraživati, te reko kupit ću sony, on će joj biti dobar. Neki dan sam bio kod stare i pitam je kakav je tv. Kaže da je slika super i dobar je, samo ima neke svoje "uje"
Pitam je koji je to vrag, kaže ona da ne sluša dobro
Fakat to sam prvi put u životu vidio i nisam siguran gdje bi uopće svrstao kvar, pod software ili hardware. Radi se o sljedećem. Ponekad kad se tv upali treba mu 10 ili više sec da proradi, pa kad onda želim prebaciti kanal to traje najmanje 10 sec. Stisnem daljinski i vidim da je blinkne lampica na tv i da je zahtjev za promjenu kanala prosljeđen tv.
Nakon toga 5 sec je sve crno i onda za drugih 5 sec se pojavi program i ona obavijest od programa stoji još 5 sec. Isti vrag s tonom, treba mu 10 sec. da se pojavi skala tona i da se smanji ili pojača. Gledao sam sve moguće postavke i nema ničega što bi mogao promjeniti. Kad je u tom modu tv se neda niti ugasiti prije 10 sec.
Stara ga je onda isključila iz struje i ponovo uključila. Tad se pojavi logo od sony i sve radi najnormalnije. Kanali se prebacuju za sekundu, ili ton pojačavam trenutno. Neki dan se to mi meni desilo dok sam gledao tv, nakon prislinog gašenja, je proradio najnormalnije. Tv je još pod garancijom, pa ću to riješiti.
Zanima me jel netko vidio sličan problem i šta mislite što bi bio uzrok ovakvom ponašanju. Tv osim daljinskog nema fizičke tipke na sebi. Sve mi smrdi da je to do software, do tog famoznog androida ( mislim da je na njemu tv )