26.06.2017 | 13:21
Ja smatram da se ne radi o pohlepi domaćih ugostitelja, nego jednostavno, o standardu i razlici između stranih gostiju i domaćih.
Nijemac, ili Francuz zasigurno neće "gunđati" da su cije preskupe. Dok Hrvat hoće. Ali razlika je u budgetu kojima raspolažu, pa je jasno da Hrvat gunđa.
Jednostavno, Nijemac i Francuz za isti posao više zarade, pa mogu i više potrošiti - toliko je jednostavno i ne treba tu nikakvo istraživanje.
Stavite se u poziciju ugostitelja i dvaput razmislile čijem biste vi standardu prilagodili cijene?
Ja sam bio u Krku ovaj vikend, i veći gušt mi je popiti kavu na rivi za 13 kn, nego negdje van grada za duplo manje. Upravo zbog tog ugođaja, spreman sam platiti skuplje. Ili npr. 2 pizze i 1l mineralne - 140 kn
Svjestan sam da to nije fer, ali nemojte kriviti ugostitelje, koji žive od turizma, nego političare (svih boja)
No, ima tu i ona druga strana priče, gdje sezona traje max. 3 mjeseca, a htjeli bi zaraditi za cijelu godinu, i kad su 9 mjeseci zatvoreni... Nisu inovativni, ponekad su nelogični, ne ulažu u marketing, i čekaju da netko drugi odradi taj posao umjesto njih...
Ali eto, da ne skrenem s teme, slažem se sa smayom da se zbog ugođaja tu i tamo može izdvojiti malo više novaca. Na kraju, godišnji služi za relaksaciju, pa koga što veseli!