Kad smo kod teme ekologije, vozila na struju a i fosilnih goriva, evo jedan primjer skandinavske države koja je mnogima primjer. No ipak, nije sve tako super po tom pitanju jer medalja na žalost ima i svoju drugu stranu, onu ajmo reč licemjernu.
youtu.be/zSjYra7cYqY
Evo, za mene je 0.5 promila isto pomak, sutra će biti 5 promila, pa 5%. Zašto nebi težili tome da se više konzumiraju električna vozila, još više težiti energiji iz obnovljivih izvora. Mic po mic, možda nebu nekog znatnijeg pomaka za našeg života, ali bude za našu djecu ili unučad.
Pa prije 5-6 godina, renault je krenuo se proizvodnjom fluence-a na struju. Nemam pojma dal ste toga svjesni. Autonomija mu je bila 100-150km. Danas rade vozila koja su u stanju preč 400-500km (ne renault). Za pet godina bit će i sa 1000km.
Takav auto kroz troškove benzina ili dizla, raznih državnih nameta itd....može ostvariti znatnu uštedu, a da ne pričam o doprinosu ekologiji.
Ja sam za struju u vozilima, samo da ih ne useru i zakompliciraju do bola.
Tipa ko veš mašine, perilice rublja, tostere i sl. 5godina rok trajanja i moš bacit
JOHN, baš sam neki dan surfajući bez veze na temu Muska i Tesle naletio na taj video, ali ga nisam pogledao do kraja. Sada baš hoću