02.11.2017 | 23:42
Moje vjerovanje na ovu temu je prekomplicirano da se sad detaljno upustim u to
. Za potrebe ove teme - Platon je napisao prije 2500 godina kako svaka stvar najprije postoji u svijetu ideja pa tek onda u svijetu ljudi. Ja vjerujem da je tako nekako i s ljudima. Vjerujem da je svašta moguće što suvremena znanost ne dopušta jer sam nekih stvari doživio koje nije nemoguće znanstveno objasniti, ali Occamova britva ipak s lakoćom preteže na "paranormalnu" stranu. Ipak, ne vjerujem u simplificirane modele religijskog mainstreama, ne vjerujem u vampire, vukodlake, zombije, babaroge, vještice, vilenjake, leptirice i tako to, pa onda ni u "ukleta" mjesta.
Vjerujem u (simplificirano) "dobru" i "lošu" energiju i vjerujem da postoje mjesta koja su (u nedostatku preciznijeg izraza) energetska čvorišta s izrazito snažnom "dobrom" ili "lošom" energijom koja kod raznih ljudi i životinja izaziva različite reakcije. Vjerujem da su svi ljudi (koji vjeruju u takve pojave, kao i oni koji ne vjeruju) puno susceptibilniji takvim utjecajima u besvjesnom stanju (npr. u snu), to jest da nam snovi na neki način jesu "oblikovani" ili "kanalizirani" tim izvorima "dobre" ili "loše" energije.
A propos onog članka...
9. Učka
Od početka 1988. godine stanovnici Istre i Hrvatskog primorja bili su opsjednuti tajanstvenom ženom u crnom. U svjedočenjima s mjesta događaja reporteri su se pozivali na medicinsko osoblje Stanice za hitnu pomoć u Pazinu. Navodno su i oni vidjeli misterioznu neznanku. Zaustavljala je automobile koji su prolazili kod današnjeg tunela Učka. U razgovoru s vozačima proricala im je sudbinu, a potom bi tajanstveno nestajala iz automobila. Čak je i talijanska televizija snimila dokumentarac o ovoj pojavi, a kasnija nagađanja upućivala su na shizofrenu dvadesetogodišnjakinju iz Istre koja je lunjala uz cestu. U svakom slučaju, s gradnjom tunela kroz Učku fatalnoj tajnovitoj crnki gubi se svaki trag.
O, brate...
Od početka 1988 stanovnici su bili opsjednuti tajanstvenom ženom u crnom koja je netragom nestala s gradnjom tunela kroz Učku. Tunel Učka je građen od 1976, probijen je 1979, a prvi auti su kroz njega prošli 27. runa 1981. Netko je tu nešto vrlo solidno zabrljao...
Da ne kažem da nikad nisam u životu čuo za tu priču, a odrastao sam u ovom kraju i tumarao sam po Učki juhuhu...
4. Autocesta kod Nove Gradiške
Podzemne vode, magnetska polja ili neke daleko mračnije sile, navodno, djeluju na dionici autoceste Zagreb – Slavonski Brod, kod Nove Gradiške. Vozači se redovito žale da upravo na tom mjestu doživljavaju nevjerojatne stvari, poput gašenja radija, osjećaja paralize, gubitka koncentracije i doživljaja kao da im neka sila vuče automobil na drugu stranu ceste. Neki od vozača doživjeli su i halucinacije ili možda susrete s duhovima, a jednom prigodom jedan je vozač zaustavio automobil jer je vidio bebu na jastuku nasred ceste. Kad joj je prišao, jednostavno je nestala. Na mjestu na kojem je i Toše Proeski otišao u legendu, gdje je poginula i Dolores Lambaša, mnogi su putnici ostavili svoje život, a drugi ponovno pričaju o crnoj prikazi koja se pojavljuje na cesti i nestaje u retrovizoru.
Andfakinbilivabl!
Kakva mašta... Prošao sam A3 autocestom... pa ono, da ne pretjerujem... 50 puta najmanje. Osim što je smrtno dosadna i često me hvata san ako nemam društvo, fakat...
3. Lokrum
Ovaj prekrasan otok blizu Dubrovnika ima dugu i mračnu prošlost. Služio je kao oaza plemićima i bogatašima, no donio im je samo smrt i patnju. Prokletstvo Lokruma očitovalo se i u suvremenoj povijesti kad je u samostanu snimljen duh. Ipak, vjerojatno su impresivniji događaji s kraja 19. i početka 20. Jedan od posjetitelja otoka bio je Ludovik II. Bavarski, koji je po povratku u domovinu svrgnut s prijestolja i proglašen ludim. Ništa bolje nije prošao ni austrougarski prestolonasljednik Rudolf, koji je na Lokrumu proveo medeni mjesec, da bi nakon toga po povratku u domovinu ubio svoju 17-godišnju ljubavnicu, a sebi pucao u glavu. No, vjerojatno je najpotresnija priča ona o Franji Ferdinandu, koji je prije odlaska na Lokrum ‘svratio’ u Sarajevo, gdje je na njega izvršen atentat, što je dovelo do Prvog svjetskog rata.
AAAAAAAAAA!!! VODFAAAAAAKKK!!!!
Pa jbt pola Dubrovčana se kupa na Lokrumu, svaki dan, svako ljeto, cijeli život!