Prigodna tema
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prigodna tema

03.11.2017 | 10:03
smayoo kaže:
...

4. Autocesta kod Nove Gradiške
Podzemne vode, magnetska polja ili neke daleko mračnije sile, navodno, djeluju na dionici autoceste Zagreb – Slavonski Brod, kod Nove Gradiške. Vozači se redovito žale da upravo na tom mjestu doživljavaju nevjerojatne stvari, poput gašenja radija, osjećaja paralize, gubitka koncentracije i doživljaja kao da im neka sila vuče automobil na drugu stranu ceste. Neki od vozača doživjeli su i halucinacije ili možda susrete s duhovima, a jednom prigodom jedan je vozač zaustavio automobil jer je vidio bebu na jastuku nasred ceste. Kad joj je prišao, jednostavno je nestala. Na mjestu na kojem je i Toše Proeski otišao u legendu, gdje je poginula i Dolores Lambaša, mnogi su putnici ostavili svoje život, a drugi ponovno pričaju o crnoj prikazi koja se pojavljuje na cesti i nestaje u retrovizoru.

Andfakinbilivabl! Kakva mašta... Prošao sam A3 autocestom... pa ono, da ne pretjerujem... 50 puta najmanje. Osim što je smrtno dosadna i često me hvata san ako nemam društvo, fakat...

Ja sam na tom dijelu Ac imao jezivo iskustvo prije 15-ak godina. Taman sam kupio novi auto i nekih dva tjedna kasnije sam morao ići na neki sprovod u BiH. Putem je počeo padati pršić od snijega i kako su na autu bile ljetne gume (jbg, nisam stigao kupiti zimski komplet) vozim na tempomatu laganini desnom prometnom trakom 100 km/h. U jednom trenutku ispred sebe vidim auto koji je išao možda 80 km/h i lagano lijevi žmigavac i u lijevu traku i eto jezivog dijela... kad su oba lijeva kotača ušla na lijevu prometnu traku gdje je snijega ipak bilo malo više, auto je naglo cimnuo u desno na što sam što zbog iskustva, što instinkta dodao gas istovremeno okrećući volan malo u lijevo no duhovi su mi zaposjeli auto i isključili mi servo volana i motor ne prihvaća gas iako sam nakon početnog blagog stiskanja papučice gasa istu nagazio i do kraja. Potom sam pokušao stisnuti pedalu kvačila i smanjiti brzinu kočenjem no iako sam nagazio pedalu kvačila po zvuku i ponašanju auta sam shvatio se lamela nije odvojila, a kočnice uopće ne reagiraju... i tako je to trajalo nekih 5-6 sekundi za koje vrijeme je auto pod utjecajem duhova i viših sila usporio na nekih 60 km/h i odjednom kako je sve prestalo raditi, tako je i proradilo... ja vjerojatno bez kapi krvi u faci, a suputnici osim onog početnog trzaja u desno i blagog bježanja guzice auta u lijevo nisu ništa ni primijetili... jeza.

Uglavnom, nastavili smo put, obavili što smo trebali i vratili se navečer u Zg. Drugi dan odlazim u servis da im prijavim kvar i opsjednutos auta duhovima, a lik me sasluša i mrtvo hladno mi u pola sata detaljno objasni mehaničke karakteristike auta i zaštitne funkcije elektronike koje sprečavaju vozača da napravi još veću štetu ako auto izgubi kontakt s podlogom i na kraju doda da nemaju korisničke upute od auta bez razloga 400 stranica i da sve lijepo piše. Kako sam se osjećao kao magarac, dao sam si truda i narednih par dana proučio tih 400 stranica i naučio što je npr. progresivni hidraulički servo upravljač (nisam do tada znao da postoje hidraulični servo uređaji koji porastom brzine povećavaju otpor okretanja volana) i kako on radi u simbiozi sa senzorima i drugom elektronikom protiv proklizavanja ako se voziš sa tempomatom, a kako bez njega.. ma svašta sam naučio, čak sam saznao da mi se brisači sami pale kad senzori prepoznaju kišu, da se brzina brisanja sama prilagođava količini padalina... ma saznao sam i da mi se vanjski retrovizori mogu sami preklopiti na struju (ja sam ih do tada par puta uredno sklapao na žgance i čudio se zakaj tako teško idu ), znam da je danas to normalno, ali govorim o vremenu od prije 15 godina. I da, odmah sam usput u servisu kupio i set čeličnih felgi sa zimskim gumama... jbg, trebao sam to odmah napraviti jer su mi auto ionako isporučili krajem listopada.

Uglavnom, tih par sekundi dok ti auto pruža otpor u nastojanju da ga stabiliziraš je bio jeziv, da smo izletjeli i preživjeli mogli bi reći da nam je auto zaposjeo duh, da smo poginuli bili bi samo dio statistike i još jedan od neriješenih slučajeva izletanja auta na toj dionici AC, a stvarnost je da sam kao vozač iz auta sa puno manje elektronike sjeo i išao voziti auto sa pun k*** elektronike kojeg nisam (još) poznavao.
03.11.2017 | 10:53
A jesam vas malo zakačio i na ovo, a?
Baš mi je drago...
Ovo su jako teške teme, i svatko ima svoje poglede na njih i to treba poštivati. Osobno sam sličnog uvjerenja kao i Smayoo, u tu nekakvu energiju, u nedostatku boljeg izraza.
I isto tako vjerujem u dobru i lošu energiju i mjesta gdje se iste ispoljavaju, tko zna zbog čega.
Ali lokalne priče, tipa ove o Lokrumu, kao i ove o ženi u crnom oko Učke, uvijek ću prije povjerovati lokalnom čovjeku "pravu" verziju stvari, nego čovjeku koji se tamo kupa cijeli život svako ljeto. Pa makar me ovaj farbao k'o šarena vrata... Čisto zato jer držim da onaj tko je negdje odrastao zna takve priče da došljaku - turistu, kako god - trebaju 20 godina da ih sve polovi - od onih prizemnijih tko tu koga, otkada i zašto - do onih malo dubljih, tipa povijest mjesta i to - do ovakvih, neki će reći - ludih i nepotrebnih.
Ipak, meni su sve one redom JAKO zanimljive.
A za ženu u crnom ne samo da se priča o Učkoj, nego je i prva epizoda sada već ultrahiper dosadne serije koja ne zna stati "Supernatural" posvećena istoj.
Epizoda je, naravski, osmišljena i snimana u USA, i ni zuc o nekoj Hrvatskoj.
Ono što sa većom sigurnošću mogu reći, jest da se naziv vampir rađa u 17. (mislim) stoljeću na Balkanu, a onda ga kasnije Bram Stoker u 19. stoljeću (živio je do sredine 20., tako nešto) popularizira u romanu "Drakula" u obliku Vlada Tepeša nabijača koji je živio sredinom 15. stoljeća, i bio to što je bio ne zato jer je vampir, nego bivši janjičar kao i njegov brat Radu - koji je još služio Turskom caru Mehmedu II. Uglavnom, Vlad je htio poraziti Turke i nije više htio plaćati danak Osmanlijama, i onaj kojega je Mehmed II. poslao da u Vlašku da ga ubije je baš Vladov brat, jedan od Mehmedovih boljih boraca. Kada je buraz došao na svoje rodno mjesto, našao je nabijene ljude oko cijelog dvorca, i njima (Janjičarima) se zgadio život, svi su povraćali i vratili se izvjestiti caru da je ovaj lud 'ko puška.
Onda su se vratili veći, brojniji, jači, opet na čelu s bratom koji zna teritorij - ubili ludog i okrutnog Vlada, a buraz je potom oslobođen reda Janjičara i od Mehmeda postavljen za idućeg vladara sada više ne kršćanske, već muslimanske Republike Vlaške.
Što se nabijanja tiše, Ivo Andrić u knjizi Na Drini Ćuprija opisuje sam proces na jedno dvije, tri stranice. Kako su za to još tada postojali stručnjaci koji bi ti pažljivo izbjegavali probiti bilo koji vitalni organ i sam proces probijanja od točke A (znamo koje) do izlazne točke odužili na više sati, ako ne i dana (zaboravih sve "sočne" detalje).
Uglavnom, i Kinezi s njihovih tisuću rezova bi se posramili ovoga...
03.11.2017 | 12:19
Bertone, o kojem autu je bilo riječ?
03.11.2017 | 12:33
Meni šogor vozi novu (niti dvije godine) Škodu Superb. E, da na tom autu ima zvijezda, mislio bi da je Mercedes - koliko je to đubre opremljeno do ibera. Gepek otvaraš nogom ispod zadnjeg branika, pokretom noge s lijeva na desno. Zatvaraš ga pritiskom na gumb - hidraulika - da se ne bi zalupilo, ne?
Kamere, kompjutori, ove naprijed što snimaju gdje je crta na cesti, pa ako dopustiš volan ti ne da da se udaljiš previše od nje, one nazad za parkiranje sa sve češćim tulećim zvukovima što si bliži prepreci, i te spike.
A ja vozio Ritmo i Lancer, prvi '82., a drugi '91. godište.
No, još uvijek imam stav da friški vozači trebaju naučiti voziti krame pa onda sjesti u prave aute, jer se u suprotnom dešavaju nesreće 'ko onaj idiot u Makarskoj šta je dvije cure pokupio itd...
Kada ga je tata u Mecu stavio sa koliko, 19 godina?
Ali opet, gledao sam video di znalci hakiraju auto preko WiFi-a ili LTE-a i preuzmu sve: hoćeš volan, kočnice, gas - stvarno pogineš ni kriv ni dužan, a kao za volanom si.
Ali - ono - Škoda...
Kako onda nove Mece i BMW-i te klase izgledaju, jbt?
03.11.2017 | 17:16
U odnosu na novu Superb, ništa bitno drugačije. Sveukupan dojam ipak nosi u toj klasi Mercedes E klasa. Izbor motora, mjenjač, neki završni detalji, neki praktični elementi i bolje držanje ceste ipak idu na stranu Mercedesa. Mada su to po meni nijanse u razlikama. No, onaj koji ne pati na zvijezdu sigurno neće pogriješit ako odabere Superb. Meni bi novi Superb karavan svakako bio izbor kod kupovine novog vozila. Čak i prethodna linija uključujući i redizajn su super izbor kao rabljeni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 21 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO