25.02.2018 | 14:12
Ma original ambalaža je original ambalaža. I Appleove su kutije i pakiranja općenito dovedene do savršenstva, to nisam ni dvojio.
Ali, kada kupujem proizvod Gjuroo - uzmimo za primjer da sam se odlučio za Appleov 5K iMac, ali nemam love za novi, no imam za generaciju, dvije stariji i sada tražim po oglasnicima.
Hoću li uzeti onaj koji je hiper očuvan, bez IJEDNE ogrebotine, kojeg sam osobno pregledao od tipa koji je kutiju bacio, ili isti iMac - koji je malo prljaviji, tipkovnica je malo masnija - vidi se da ga tip nije toliko pazio - ali on ima kutiju? I toga sam, primjera radi, osobno pregledao i uočio te razlike između dva stroja. Stoje isto. Koji da kupim? Ovaj sa kutijom kutije radi? Pa doma čišćenje stroja i dodatna gnjavaža, ili ovaj koji nema kutiju, pa doma plug and play?
O tome pričam, ne o važnosti kutije kao kutije.
I sam sam gore napisao da je original ambalaža "original - naravno"; zar ne?
No, da ne ispadne da se pravim pametan - ovo što sam sada naveo stoji SAMO ukoliko proizvod ne mora putovati Poštom ili nekom dostavnom službom. Kada nešto kupujem preko oglasnika, vjerujem kao i svi mi, uvijek prednost dajem prodavačima iz moga grada jer je manja tlaka. Ako ih nema, onda slijede drugi gradovi i dostava.
Ako se proizvod mora dostaviti, naravno da onda stoji upravo ovo što ste ti i Davor napisali - jer u suprotnom može doći do gadnih posljedica.
No, mislim da jedan mobitel (samim svojim oblikom i veličinom) i kutija za isti koja se naplaćuje 200 kuna ne spadaju u te slučajeve, jer Apple slušalice za taj mobitel - a znamo koliko Apple naplaćuje proizode, cijeni 50 kn više...
Ne može mi rabljeni komad kartona i plastike u koji se pakira mobitel vrijediti gotovo isto kao nove slušalice za isti.
Eto, to je poanta svega.