09.05.2018 | 19:31
Eto, pretekao me Žabac.
JOHN kaže:
Ja tebi u dobroj namjeri dijelim savjet, ne tjeram te.
JOHN kaže:
I na koncu, ako je čovjek baš takva ljenčuga da nemre sam oprat auto u svom dvorištu, onda niti jedna usporedba nema smisla.
OK, znači tvoj dobronamjeran savjet zvuči tako da me paušalno okarakteriziraš kao "baš takvu ljenčugu". Hvala na savjetu.
Sad kad smo kalibrirali baseline, daj da vidim kako iz tvojih usta zvuči neka blaga uvreda.
Ako imaš život, što ga jednom tjedno sam usisavaš ili čistiš iznutra? Za to ti treba garant 30-60min.
Naravno da ne. U prosjeku nešto kao 10-ak minuta. Usisavam sam jer nemam vremena čekati na red da to učini netko drugi.
No, ti u godinu dana potrošiš 1000kn, a ja za te cca novce perem naredne 3-4 godine. Jel se možemo složit oko toga da nije financijski usporedivo?
Možemo. A koliko vremena potrošiš? Tvoje vrijeme ne košta ništa? Mislim - pitam samo. Obojica smo inženjeri. Ja bome znam koliko košta moj sat.
EDIT:
Mislim da je tu još jedan važan aspekt na stvari. Meni auto nije kućni ljubimac, nego radni konj. Prošle godine sam prvi puta premašio 60.000 godišnje. Kako je ova godina krenula, moglo bi ispasti opet tako. Vozim se kojekuda. Po autocestama, po običnim cestama, po selima, po šumama, po Velebitu, po gradilištima.
Recimo, na bazi 60.000 godišnje, potrošim 600 x 7 = 4200 litara diesela. Cijena varira, ali radi se o ugrubo 35.000 do 40.000 kn godišnje samo za gorivo. Pa onda gume, servisi, tekućine za šajbu. Koliko mi u tom trošku predstavlja 1000 kn godišnje za pranje? Manje od 2%. Dakle - zanemarivo.
Koliko mi, međutim, znači 4-5 sati vremena svaki drugi vikend za provesti sa svojom obitelji i dragim ljudima? Neprocjenjivo.
Zanemarivo vs. neprocjenjivo. Ja biram neprocjenjivo.