06.01.2024 | 19:16
Ja obicno kupim auto staro 2 god i vozim mozda do 4-5 pa prodam.
Ovog Peugot 3008 kojeg sad imam sam kupio unutar tvornickog jamstva (3 god) i nije bilo problema. Nakon 3 god i par tjedana pocela mi se javljati gresaka sa AdBlue. Neoficijalno kasnije saznam da imaju problema sa tim adblue rezervarom koji korodira pa radi probleme.
Uglavnom auto mi javlja da mogu preci jos 1100KM pa ce se on ugasiti. Odem u neki lokalni servis, covjek mi za 5 min ugasi gresku i ja dobijem 1100km opet. Znaci mehanicki nista nije pokvareno ali neko je odlucio da ja unistavam planetu pokvarenim AdBlue i onda mi je 1100 kilometara cisto dovoljno
Odem u ovlasteni Peugoet servis, pojma nemaju sta je. Posalju log u FR, vrati se odgovor sa nekoliko mogucnosti. Ne znaju ni sami sta bi moglo biti.
Raspon cijena je od 1500-3000e i ne garantiraju da ce popraviti.
Odem u jedan privatni servis, covjek mi azurira software i ugasi AdBlue skroz. DPF i katalizator sam ostavio, kao i mehanicki sve vezano za taj AdBlue sustav. Evo 2 god nema problema oko toga nikakvih.
Jedino mi je, logicno, skrenuo paznju da bi prilikom azuriranja moglo se desiti da AdBlue bude ukljucen ponovno pa da to ne radim ili da dodjem njemu opet da ugasi. Mape i SW od auta su odvojeni, pa azuriram samo mape jer niti jedna nadogradnja cijelog auta nije ni dosla nakon toga.
Auto uredno prolazi tehnicki i eko test.
Tako da ja zadnjih godina vozim crackiran auto jbg
P.S. Morao sam, iz moralnih uvjerenja, olaksati dusu.